Joe Gomez Kimdir

Tam adı Joseph Dave Joe Gomez olan, 23 Mayıs 1997’de İngiltere’nin Catford kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İngiltere Genç Milli Takımı’nda defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Joe Gomez Kimdir

Joe Gomez Biyografisi

Joe Gomez’in Kulüp Kariyeri

Joe Gomez, futbol kariyerine ilk olarak 2010 yılında Charlton Athletic takımının alt yapısına başladı. 4 sene boyunca burada mücadele ettikten sonra performansı ile teknik heyetin dikkatini çekip A takıma yükseltildi. 2014-2015 sezonunda A takımı ile ilk kez maçlara çıkmaya başlayan Joe Gomez, ilk sezonunda takım içerisinde uyum sorunu yaşamadan ligde 27 maça çıktı. Bunu yanı sıra 2 maçta İngiltere Lig Kupası’nda yer aldı.

joe homez charlton athletic

Bir sezon gibi kısa bir sürede performansı ile birçok kulübün dikkatini çekti. Özellikle Avrupa kulüplerinin transfer listesine giren Joe Gomez, kendisi için en uygun kulübün Liverpool olacağını düşündü ve 2015-2016 sezonu öncesinde görüşmelere başladı. İki tarafından anlaşması sonucunda 5 Milyon Euro’ya transfer gerçekleşti Liverpool kariyerine başladı.

Joe Gomez’in Milli Takım Kariyeri

Joe Gomez, milli formayı kariyerinde ilk kez İngiltere U-16 takımına davet edilmesiyle beraber giymeye başladı ve burada 2 maçta forma giydi. 2013 senesinde ise İngiltere U-17 kadrosunda bulundu. Burada toplamda 19 maç çıktı. 2015 yılında da U-19 takımına çağrılan Joe Gomez, Avrupa U-19 Şampiyonası’nda 3 kez sahada yer aldı.

Joe Gomez’in Başarıları

İngiltere U17

UEFA Avrupa U-17 Şampiyonası: 2014

Bireysel Başarıları

UEFA Avrupa U-17 Şampiyonası Turnuva Takım: 2014

Charlton Athletic Sezonun En İyi Genç Oyuncusu: 2014-15

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.