Jesus Vallejo Kimdir

Tam adı Jesus Vallejo Lazaro olan, 5 Ocak 1997’de İspanya’nın Zaragoza kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İspanya Genç Milli Takımı’nda stoper pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Jesus Vallejo Kimdir

Jesus Vallejo Biyografisi

Jesus Vallejo’nun Kulüp Kariyeri

Jesus Vallejo, futbola CD Oliver takımının alt yapısında başladı. 2007 yılında Zaragoza takımının alt yapısına geçiş yaptı ve 7 sene boyunca Real Zaragoza’nın alt yapı kademelerinin büyük çoğunluğunda yer aldı. Gösterdiği etkili performans ile 2014 yılında A takıma çıkartılma şansını yakaladı. Bu sayede profesyonel kariyerine ilk adımı attı. Real Zaragoza takımı ile ilk maçına 2014-2015 sezonunda çıkmaya başlayan Jesus Vallejo, İspanya 2. Ligi'nde toplamda 33 maça çıkarken bu maçlarda 1 kez gol atma başarısını gösterdi.

 jesus vallejo real zaragoza

Alt lig olmasına rağmen oynadığı oyun ile birçok takımın dikkatini çekti ve aralarında İspanya La Liga’nın dev kulübü Real Madrid’in transfer teklifini kabul ederek 5 Milyon Euro’ya transfer oldu. 2015-2016 sezonunun başında kendisini geliştirmesi için transfer edildiği takım olan Real Zaragoza’ya tekrardan kiralık olarak gönderildi.

Jesus Vallejo’nun Milli Takım Kariyeri

Jesus Vallejo, milli formayı kariyerinde ilk kez 2013 yılında İspanya U-16 takımında giydi ve burada sadece 1 kez sahada yer aldı. Aynı yıl içerisinde İspanya U-17 takımı ile de maçlara çıkmaya başlayan futbolcu, 2014 yılında ise İspanya U-19’a çağrıldı. U-19 takımı ile toplamda 11 maça çıkıp 2 gol attı. 2015 yılında da İspanya U-21 kadrosuna katıldı. 2014 yılında U-19 ekibi ile Avrupa U-19 Şampiyonası’na katıldı. Burada 7 maçta forma giyerken 2’de gol atma başarısı gösterdi.

Jesus Vallejo’nun Başarıları

İspanya U19

Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası: 2015

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.