Jesse Lingard Kimdir

Jesse Lingard, 15 Aralık 1992’de İngiltere’nin Warrington kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İngiltere Genç Milli Takımı’nda ofansif orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Jesse Lingard Kimdir

Jesse Lingard Biyografisi

Jesse Lingard’ın Kulüp Kariyeri

Jesse Lingard, futbola yaşantısında ilk olarak 2009 yılında Manchester United takımının alt yapısında başladı ve 3 sene boyunca kırmızı şeytanlarında alt yapısında mücadele edip kendisini geliştirdi. 2012 yılına gelindiğinde ise yetenekleri sebebiyle as takıma davet edildi. Bu sayede yeni bir sözleşme imzalayarak profesyonel kariyerine adım attı.

As takıma sadece 1 maça çıktıktan sonra, kendisini geliştirmesi için Leicester City’e kiralık olarak gönderildi. Kiralık kaldığı sürece 5 maça çıkan Jesse Lingard, istenileni tam olarak veremedi ve sezon sonunda takımına geri döndü.

2013-2014 sezonunda ise Birmingham City’e gönderildi. Yarım sezon boyunca da burada kiralık kalan genç futbolcu, takımı ile 13 maça çıktı ve bu maçların toplamında 6 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. 2013-2014 sezonun ikinci devresinde Brighton & Hove Albion’a geçiş yaptı. Brighton & Hove Albion forması altında ise 17 maç sahne aldı.

jesse lingard manchester united

Jesse Lingard, 2014-2015 sezonun ilk yarısının tamamında Manchester United forması altında bulunsa da forma şansı bulamadı ve ikinci devre Derby City’e kiralık olarak geçiş yaptı. Genç futbolcu, 2015-2016 sezonun başında Manchester United’e geri döndü ve sezona burada giriş yaptı.

Jesse Lingard’ın Milli Takım Kariyeri

Jesse Lingard, milli formayı kariyerinde ilk kez 2008 yılında İngiltere U-17 takımında giydi ve burada toplamda 3 maçta sahne aldı. Uzun süre milli takımlarda görev alamayan Jesse Lingard, 2013- yılında ise İngiltere U-21 takımına yükseltildi. 2013-2015 yılları arasında U-21 takımı bünyesinde milli maçlara çıkan Jesse Lingard, 11 maçta görev aldı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.