Jeff Louis Kimdir

Jeff Louis, 8 Ağustos 1992’de Haiti’nin Port Au Prince kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Haiti Milli Takımı’nda ofansif orta daha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Jeff Louis Kimdir

Jeff Louis Biyografisi

Jeff Louis’in Kulüp Kariyeri

Jeff Louis, futbol kariyerine 2008 yılında ülkesinin ekiplerinden biri olan AS Mirebalais takımında başladı. 2 sene boyunca burada kendisini geliştiren futbolcu, 2010 yılında Fransa’ya yöneldi ve Le Mans ekibinin alt yapısına dahil oldu.

Burada gösterdiği performans sayesinde kısa sürede As takıma çıkartılan Jeff Louis, ilk sezonunda sadece 4 maçta forma giyerken, geri kalan haftalarda B takımda oynadı. 2011-2012 sezonunda ise maçlara ilk 11’de çıkan futbolcular arasında yer alıp 28 maçta sahne aldı.

jeff louis nancy

2012-2013 sezonunda ise Fransa 1. Ligi’nde mücadele eden Nancy’e transfer olan tecrübeli futbolcu, sezon içerisinde 17 maçta forma şansı buldu ve sezonun sonunda takımının küme düşmesine engel olamadı. Bir sonraki sezon Fransa 2. Ligi’nde mücadele eden Haitili futbolcu, 30 maça çıkıp 13 kez fileleri havalandırdı ve bu sayede birçok Avrupa kulübünün dikkatini çekti.

2014-2015 sezonunda yolunu Belçika’ya çeviren Jeff Louis, Standard Liege’ye 2,4 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. İlk sezonunda takımı ile 35 maçta sahne alırken, bu maçlarda ikisi Şampiyonlar Ligi karşılaşması oldu ve kariyerinde bir ilki bu şekilde gerçekleştirdi.

jeff louis caen

2015-2016 sezonunda tekrardan Fransa’ya dönere Caen takımına 2 Milyon Euro karşılığında transfer oldu.

Jeff Louis’in Milli Takım Kariyeri

Jeff Louis, milli formayı kariyerinde ilk kez 2011 yılında Haiti Milli Takımı’nda giydi. Kariyeri boyunca 20 kez giydiği A Milli forma altında 2 kez gol sevinci yaşadı. Bu süre içerisinde 2014 Dünya Kupası elemelerinde görev alıp 2 maçta sahne aldı. 2015’de ise CONCACAF Gold Cup ’da forma giydi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.