James Chester Kimdir

James Chester, 23 Ocak 1989’da İngiltere’nin Warrington kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Galler Milli Takımı’nda defans pozisyonunda görev alan futbolcudur.
James Chester Kimdir

James Chester Biyografisi

James Chester’in Kulüp Kariyeri

James Chester, futbol kariyerine ilk olarak 2005 yılında İngilizlerin köklü ekiplerinden birisi olan Manchester United’ın alt yapısında başladı. 2 sezon formasını giydiği takım ile yeteneklerini geliştirip dikkatleri üzerine çekti ve kısa süre içerisinden As takıma yükseltildi.

Manchester United forması altında tek bir maça dahi çıkmayan James Chester, 2009 senesine kadar B takımda mücadele verdi ve sonrasında kendisini geliştirmesi için Peterborough United’a kiralık gönderildi. Kısa bir süre formasını giydiği ekipte 5 maça çıktı ve aynı yıl içerisinde Plymouth Argyle’ye kiralık olarak gönderildi. Burada da kiralık oynadığı süre içerisinde çok fazla forma şansı elde edemedi ve 3 maça çıktı. 2010 yılında ise Carlisle United’a kiralık gönderildi. 2010-2011 sezonu içerisinde yer aldığı takımı ile 18 maça çıkıp 2 gol atma başarısı gösterdi.

james-chester.jpg

2011 yılında Manchester United takımında Hull City’e 350 Bin Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. İngiltere Npower Championship liginde mücadele eden takımı ile ilk sezonunda 20 maça çıkıp 1 gol atarken, 2011-2012 sezonunda 45 maça çıkıp 2 gol attı. 2013-2014 sezonunda ise takımı ile beraber İngiltere Premier Ligi’nde mücadele etmeye başladı ve bu kariyerinde bir ilk oldu. Aynı zamanda takımı ile 4 kez Avrupa Ligi’nde mücadele ederek başka bir ilki gerçekleştirdi.

james chester west bromwich

James Chester, 2015-2016 sezonu öncesinde ise ligin bir başka ekibi olan West Bromwich ile görüşmelere başladı ve 11,3 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. , takımı ile 5 maçta sahne aldı.  

Başarılı futbolcu Chester sözleşmesi bitmesiyle,  8 Milyon Euro karşılığında Aston Villa'ya transfer oldu.

 

James Chester’in Milli Takım Kariyeri

James Chester, milli formayı kariyerinde ilk kez 2014 yılında Galler Milli Takımı’nda giydi. A Milli forma altında 2015 yılı itibarıyla 8 maça çıktı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.