Jairo Riedewald Kimdir

Jairo Riedewald, 9 Eylül 1996’da Hollanda’nın Haarlem kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Hollanda Milli Takımı’nda defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Jairo Riedewald Kimdir

Jairo Riedewald Biyografisi

Jairo Riedewald’ın Kulüp Kariyeri

Jairo Riedewald, futbol kariyerine ilk olarak SV Overbos takımında başladı ve kısa burada oynadıktan sonra 2007 yılında Hollanda Ligi’nin önemli ekiplerinden Ajax’ın alt yapısına transfer oldu. İlk zamanlarında minik takımlarda görev alırken yaşı ilerledikçe genç takımlarda yer almaya başladı ve klasmanının yükselmesi gibi yetenekleri de her geçen gün yükselme gösterdi.

jairo-riedewald.jpg

2014 yılına dönemin teknik direktörü tarafından şans verilerek as takıma çağrıldı. 2013-2014 sezonunda as takımla çalışmalara başlayan Jairo Riedewald, sezon içerisinde 2 maçta U-19 formasını giyerken, 10 maç Jong Ajax’da görev aldı. Genç takımlarda oynadıktan sonra yavaş yavaş as takım ile de maçlara çıkmaya başladı ve toplamda 7 maçta forma giydi. Sezon sonunda takımı ile 2013-2014 sezonu Hollanda Eredivisie şampiyonluğunu yaşadı.

jairo riedewald ajax

Bir sonraki sezon içerisinde de genç takımlarda forma giydi ancak bu sefer as takımda çok daha fazla forma şansı elde ederek 25 maçta görev aldı. Bununla birlikte 2014-2015 sezonunda kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında oynadı. Jairo Riedewald, 2015-2016 sezonuna da Ajax forması altında giriş yaptı ve 8 lig maçının hepsinde ilk 11’de forma giydi.

Jairo Riedewald’ın Milli Takım Kariyeri

Jairo Riedewald, milli formayı kariyerinde ilk olarak Hollanda U-15 takımında giydi ve 2 maçta görev aldı. Ardından gelen yıllarda 6 kez Hollanda U-16, 10 kez Hollanda U-17 ve 15 kez Hollanda U-19 takımlarında yer aldı. 2015 yılında ise 2016 Avrupa Şampiyonası eleme maçlarında Hollanda A Milli Takımı’na davet edilerek forma şansı elde etti. Kariyeri boyunca sadece forma şansı bulabildi.

Jairo Riedewald’ın Başarıları

Ajax

Hollanda Eredivisie: 2013–14

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.