Jack Rodwell Kimdir

Jack Rodwell, 11 Mart 1991’de İngiltere’nin Southport kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İngiltere Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Jack Rodwell Kimdir

Jack Rodwell Biyografisi

Jack Rodwell’in Kulüp Kariyeri

Jack Rodwell, futbol kariyerine ilk olarak yerel takımlarda başladı. Sonrasında Everton’un alt yapısına geçiş yaptı. Everton alt yapısında 9 seneye yakın bir süre forma giydi ve 2007-2008 sezonunda dönemin teknik direktörü tarafından As takıma davet edildi.

jack rodwell everton

İlk sezonunda takımı ile sadece 3 maça çıkarken, kariyerinde bir ilki gerçekleştirerek UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etti. Bir sonraki sezonda kendisini tam olarak gösterme fırsatı yakaladı ve 20 maça çıkıp 1 gol attı. Ardından gelen 3 sezonda ise Everton formasını giydi ve toplamda 106 maçta forma giyip 8 kez fileleri havalandırdı.

jack rodwell manchester city

Everton’da oynadığı sezon dönemlerde birçok takımın dikkatini çeken Jack Rodwell, 2012-2013 sezonu öncesinde 15 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Premier Lig’in güçlü ekibi Manchester City’e transfer oldu. Manchester City forması altında ilk sezonunda çok fazla forma şansı elde edemedi ve 15 maçta görev alabildi. Bu sezon içerisinde kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi karşılaşmasınd yer aldı.

2013-2014 sezonunda da benzer bir performans ortaya koyan İngiliz futbolcu, sezonun sonunda takımı ile İngiltere Premier Ligi ve İngiltere Lig Kupası’nı kazanma başarısı gösterdi.

jack rodwell sunderland

2 sezon kaldığı takımda bir türlü istenilen seviyeye ulaşamayan Jack Rodwell, 2014-2015 sezonunda Sunderland ile sözleşme imzaladı. Transferi 12,5 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında bitirildi. Sunderland ile ilk sezonunda 26 maça çıkıp 3 gol atma başarısı gösteren tecrübeli orta saha oyuncusu, 2015-2016 sezonunda da kariyerine Sunderlan forması altında gitiş yaptı.

Jack Rodwell’in Milli Takım Kariyeri

Jack Rodwell, milli formayı kariyerinde ilk kez 2006 yılında İngiltere U-16 takımında giydi ve burada 4 maça çıkıp 1 gol attı. Bir sene sonra U-17’ye davet edilirken, burada 9 maça çıkıp 1 gol attı. Ardından gelen yıllarda ise İngiltere U-19 ve İngiltere U-21 ekiplerinden forma şansı elde etti.

2013 Avrupa U-21 Şampiyonası’nda takımı ile beraber 3 maçta görev aldı. 2011 yılında ise kariyerinde ilk kez İngiltere A Milli Takımı’na davet edildi. Toplamda 3 maç görev alan Jack Rodwell, 2013 yılından beri milli takımlar seviyesinde mücadele veremedi.

Jack Rodwell’in Başarıları

Manchester City

İngiltere Premier Ligi: 2013–14

İngiltere Lig Kupası: 2013-14

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.