İstanbul'un Doğasını Yaşayacağınız En Güzel Koşu Parkurları

Spor, sağlık için olmazsa olmazdır. Koşu da spor branşlarının başında gelmektedir. Bu içeriğimizde sizler için İstanbul'daki koşu parkurlarını derledik...
İstanbul'un Doğasını Yaşayacağınız En Güzel Koşu Parkurları

İstanbul'da Koşulacak Yerler

Sağlıklı yaşamın ilk kurallarından bir tanesi spor yapmaktır. Yapılan sporların da başında koşu gelmektedir. İstanbul'da da birçok koşu parkuru bulunmaktadır. Bizler de bu içeriğimizde bu parkurları sizler için derledik.

İşte İstanbul'un doğasında koşunuzu yapabileceğiniz en güzel parkurlar;

1. Feneryolu Suadiye Sahil Yolu

İstanbul Koşu Parkurları

Anadolu Yakası’nın en çok tercih edilen, uzunluğuyla da tatmin eden parkur, çok da keyiflidir. Tuzla’ya kadar devam eden parkurun en çok 6 km’lik kısmı kullanılır. Bahar ayları her saat koşu için idealken, yazın sıcak nedeniyle sabah erken saat ve akşamları tercih etmek gerekir. Parkur boyunca Caddebostan sahil ve belirli noktalarda spor yapanlar, çimlerde eğlenen veya dinlenen insanlarla da keyifli bir parkurdur, fakat hafta sonları kalabalık olabileceğini hesaba katmalısınız.

2. Zeytinburnu Bakırköy Sahil Yolu

İstanbul Koşu Parkurları

Caddeden uzak, huzurlu biçimde koşabileceğiniz İstanbul’un keyifli parkurlarından biridir. Sarayburnu’ndan başlayıp Bakırköy sahil şeridi boyunca devam eden parkurun balıkçıların olmadığı 7 km’lik Yenikapı kısmı birçok sporcunun tercih ettiği bölümdür. Gidiş-geliş yönünde rüzgarla karşılaşacağınızı düşünerek koşuyu planlamak faydalı olacaktır.

3. Belgrad Ormanı Neşet Suyu Parkuru

İstanbul Koşu Parkurları

Adı üstünde, orman olduğu için diğer parkurlardan biraz farklı, yeşil, yemyeşil ve çok keyifli bir parkurdur. Ağaçların altında, göl kenarında koşmak harikadır. Başlangıç ya da ileri seviye fark etmeden herkesin koşabileceği bir parkurdur. Toplu taşıma araçları ormana girmediğinden araçla gitmek gerekebilir.

4. Yıldız Parkı

İstanbul Koşu Parkurları

Başlangıç seviyesindekileri zorlayabilecek, hatta ileri düzey kros antrenmanı yapılabilecek bir parkurdur. Yine ağaçlar arasında olduğundan günün her saati gidilebilir. Konumu da şehrin içi olduğu için pratiktir.

5. Balat Fener Sahil Yolu

İstanbul Koşu Parkurları

Atatürk ve Haliç köprüleri arasında kalan yaklaşık 3 km’lik bölüm özellikle yakınlarda oturanlar için keyifli bir koşu parkurudur. Hafif esintisi rahatlatıcı olsa da balık tutanları hesaba katmak gerekir. Antrenman rotaları arasında değil, daha çok keyif rotaları arasında değerlendirmek doğru olur.

6. Maçka Parkı

İstanbul Koşu Parkurları

Şehir içinde bulunan en iyi parkurlardan biridir, sevenleri de çoktur. Merdiven antrenmanına da izin verir, istediğiniz zorlukta çalışmaya da. Bu sebeple günün her saati koşanları burada görebilirsiniz.

7. Fenerbahçe Parkı

İstanbul Koşu Parkurları

Keyif parkurları içinde yer alabilecek bu parkta denizin içindeymişçesine, ağaçların altında koşabilirsiniz. Hafta sonları biraz kalabalık olabileceğini göz önünde bulundurmak gerekir. Hafta içi bu parkta koşmak için ideal zamanlardır, böylece ulaşımda trafik sorunu da yaşamamış olursunuz.

8. Üsküdar Sahili

İstanbul Koşu Parkurları

Özellikle Üsküdar çevresinde yaşayanlar için deniz kenarında keyifli bir parkurdur. Ağaçlık ve gölgelik alan olmadığı için yazları sabah veya akşam saatlerinde koşmalı, öğle sıcağında durulmamalıdır. Hafta sonları kalabalık olabilir.

9. Kuruçeşme Rumelihisarı Parkuru

İstanbul Koşu Parkurları

Avrupa Yakası’nda İstanbul Boğazı’nı en güzel seyredebileceğiniz, en keyifli parkurlardan biridir. Ortaköy tarafından da başlanabilir ama araçlar yolun bu kısmında koşuyu kötü etkileyebiliyorlar. Kuruçeşme civarından Rumeli hisarına kadar 8 km çok keyiflidir. Bebek’e doğru balıkçılar olabilir, yine yazın koşu zamanını güneşe göre ayarlamak faydalı olacaktır.

10. Moda Sahil

İstanbul Koşu Parkurları

Genellikle Moda’da oturanların koşu için tercih ettiği Kadıköy-Kalamış arası sahil şeridinde, manzaraya kimi zaman yunuslar da eşlik eder, iyice keyifli olur. Dileyen sahil şeridinin Kalamış tarafında sonunda bulunana Yoğurtçu Parkı’ndaki 1200 m'lik parkuru da tercih edebilir. Moda İstanbul’un yerli turistlerinin en çok tercih ettiği yerlerden biri olduğundan kalabalık göz önünde bulundurulmalıdır.

11. Fındıkzade Çukurbostan Parkuru

İstanbul Koşu Parkurları

480 metrelik tartan piste sahip bir diğer park, Fındıkzade Çukurbostan’dadır. Bölge halkının yıllardır bin bir şekle girse de severek kullandığı park TEGV parkı olarak bilinse de şimdi belediyenin bünyesindedir. İstediğiniz zaman gidip dilediğinizce spor yapabilirsiniz.

12. Emirgan Parkı

İstanbul Koşu Parkurları

Emirgan Parkı’ndaki dairesel tam 1 km kauçuk zemin ise sert zemine daha iyi bir alternatif olacaktır. Alanın özellikle hafta sonları piknik için kullanıldığını düşünerek sabah erken saatleri tercih edildiğinde daha keyifli bir koşu yapabileceğinizden eminim.

Benzer İçerik Önerileri
Koşu Sporunda En Çok Yapılan 7 HataOrman Yürüyüşünün Sağlığımıza 7 Faydası

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.