İsmet Uçma Kimdir? & Hakkında Bilgi

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 1. Bölge Milletvekili olan İsmet Uçma, 1955 yılında Ordu Fatsa'da doğmuştur. Bu içeriğimizde İsmet Uçma hakkında tüm merak ettiklerinize cevap veriyoruz.
İsmet Uçma Kimdir? & Hakkında Bilgi

İsmet Uçma Biyografisi

İlahiyatçı, İktisatçı, Siyaset Bilimci ve Yayıncı olan İsmet Uçma 2011’de Ak Parti İstanbul Milletvekili seçildi.  1991 yılında Türkiye Yazarlar Birliğinin "Yılın Yayıncısı" ödülüne layık görüldü. Arapça ve İngilizce bilen İsmet Uçma, 6 çocuk babasıdır.

  ismet-ucma-biyografisi.jpg


İsmet Uçma‘nın Eğitim ve Çalışma Hayatı

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra aynı fakültede Kelâm Felsefe Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Doktorasını ise İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalında almıştır. Uçma, 1983 yılında “Bir Yayıncılıkta” editör olarak çalıştıktan sonra, 1986 yılında İşaret Yayınlarını, 2000 yılında da Şehir Yayınlarını kurdu. 1991 yılında Türkiye Yazarlar Birliğinin "Yılın Yayıncısı" ödülüne layık görüldü.  Birleşik Dağıtım, Basın Yayın Birliği, Türkiye Yazarlar Birliği, NEŞKO, İTO Basın Yayın KomisyonuÜSEV gibi kuruluşlarda farklı görevler üstlendi.

ismet-ucma‘nin-egitim-ve-calisma-hayati.jpg


İsmet Uçma’nın Siyasi Hayatı

Siyasi hayatına 1994 yılında İstanbul İl Genel Meclisi Üyeliğine seçilerek başladı. AK Parti’nin kurulduğu yıllardan beri farklı görevler üstlenen Uçma, 2011’de AK Parti İstanbul Milletvekili seçildi. İsmet Uçma, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili olarak yeniden meclise girmiştir.

ismet-ucma’nin-siyasi-hayati.jpg

Önerilen İçerik;

 Ak Parti Kurucu Üyeleri

NeOldu.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.