Survivor Şampiyonu İsmail Balaban Nereli? İsmail Balaban Kimdir ve Hakkında Bilgi

Dün akşam tüm Türkiye'nin uzun zamandır merakla beklediği Survivor şampiyonu açıklandı. Kırmızı takımda yer alan İsmail Balaban, sezonun şampiyonu oldu. İşte Survivor şampiyonu İsmail Balaban Nereli ve Kimdir? gibi soruların yanıtı.
Survivor Şampiyonu İsmail Balaban Nereli? İsmail Balaban Kimdir ve Hakkında Bilgi

9 Ocak 2021 tarihinde başlayan zorlu Survivor yarışmasını İsmail Balaban kazandı. Bir diğer finalist olan Poyraz'da yarışmayı ikinci olarak tamamlarken Ayşe ise üçüncü olarak bitirdi. Bu yazımızda ise Survivor İsmail'in biyografisini sizler için hazırladık. İşte İsmail Balaban Nereli? ve İsmail Balaban hakkında bilgiler.


İsmail Balaban Nereli?

İsmail Balaban Nereli

3 Eylül 1987 tarihinde dünyaya gelen İsmail Balaban, aslen Antalya’nın Elmalı ilçesinin Akçay mahallesindendir. 35 yaşında olan profesyonel güreş sporcusu İsmail Balaban, 1.80 m boyunda olup 90 kilodur. Normal yaşantısında Antalya ilçesinde oturmaktadır.


İsmail Balaban Kimdir?

İsmail Balaban Kimdir

35 yaşında olan başarılı sporcu İsmail Balaban, 1987 yılında doğmuştur. 652 ve 655. Kez düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni iki kere kazanarak başpehlivan unvanını almayı başardı. 2013 yılında yapılan güreş yarışmasında Türk pehlivan İsmail Balaban, rakibi Ali Gürbüz’ün doping yaptığı gerekçesiyle otomatik olarak kazanan olarak belirlendi.

Ringlerde kendisi Sarı Fırtına lakabıyla tanınsa da katılmış olduğu Survivor 2021 yarışmasında ünlenmeye başladı. Sporcu kariyerinde birçok başarıya imza atan İsmail Balaban, 25 Haziran 2021 tarihinde Survivor yarışmasını kazandı. 6 aylık zorlu bir yarışma geçiren İsmail, en sonunda hak ettiği sonucu elde etti.


İsmail Balaban Güreş Kariyeri

İsmail Balaban Güreş Kariyeri

  • Kırkpınar Başaltı üçüncülüğü (2012)
  • Kırkpınar başpehlivanlığı (Ali Gürbüz doping) (2013)
  • Kurtdereli başpehlivanlığı (2014)
  • Kırkpınar ikinciliği (2014)
  • Kurtdereli ikinciliği (2015)
  • Kurtdereli üçüncülüğü (2016)
  • Kırkpınar başpehlivanlığı (2017)
  • Kurtdereli başpehlivanlığı (2018)
  • Elmalı Yağlı Güreşleri ikinciliği (2019)

İsmail Balaban kedisiyle aynı sporu yapan Turan Balaban ile ikizdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.