İsmail Baki Tuncer Kimdir

Yavuz Seçkin ile yaptığı program sayesinde yıldızı parlayan İsmail Baki Tuncer, 1 Haziran 1977’de İstanbul’da dünyaya geldi.
İsmail Baki Tuncer Kimdir

İsmail Baki Tuncer Biyografisi

Lise eğitiminden sonra grafikerlik yapmaya başlayan İsmail Baki Tuncer, kamera karşısına ilk kez Tele Pazar isimli program ile geçti. Canlandırdığı skeçlerle tanınmaya başlayan İsmail Baki Tuncer, evli ve iki çocuk babasıdır. 

Radyo yayınları da yapan İsmail Baki Tuncer, bir süre Radyo Klas’ta çalıştı. Daha sonra bir televizyon kanalında Magazin Rüzgarları ve Komiglig isimli skeçlerden oluşan programı hazırladı. Yaptıkları izleyicilerin beğenisini kazanınca Kanal Türk’e transfer oldu ve Meşhurlar Perdesi isimli programı hazırladı. Programda birçok ünlü ismin taklitlerini yaptı. Daha sonra Yavuz Seçkin ile birlikte Joker isimli şaka programını sundu.

2011’de Tonga isimli programın sunuculuğunu üstlendi. Sevilerek izlenen programı bittikten sonra TNT’de İsmail isimli başka bir programı sunmaya başladı. Taklit yeteneğinin yanı sıra özgün tiplemeleriyle dikkatleri üzerine çekti. Özellikle Sabit Kanca tiplemesi o kadar çok sevildi ki sinema filmi çekildi. 2012’de yayınlanan filmi, Sabit Kanca isimli çok zeki bir adamın yaşadığı komik olayları anlatıyor. Filmin başrollerinde ise İsmail Baki Tuncer, Volkan Kantoğlu, Rabia Yıldırım, Orhan Aydın ve Halil Sezai yer aldı. 2014’te Sabit Kanca 2’de rol aldı. Ev sahibine aşk konusunda yardım etmek isteyen Sabit Kanca isimli bir adamın başının belaya girmesini anlatıyor. Filmin başrollerinde ise İsmail Baki Tuncer, Turabi Çamkıran, Damla Ersubaşı, Zeki Ocak, Fırat Sobutay ve İrfan Aslanhan yer aldı. 

İsmail Baki Tuncer, 2014’te Acun Ilıcalı’nın düzenlediği Survivor Ünlüler-Gönüllüler isimli programda yarışmacı olarak yer aldı. Yarışmada İsmail Baki Tuncer’in yanı sıra Ahmet Dursun, Duygu Bal, Eda Özerkan, Gökhan Keser, Merve Aydın, Tolga Karel, Serenay Aktaş ve Turabi Çamkıran yer aldı. Aylarca süren yarışmanın kazananı ise Turabi Çakıran oldu. 

Yer Aldığı Diziler ve Filmler :

  • 2013 - Sabit Kanca 
  • 2011 - Hayrettin 
  • 2009 - Borak 
  • 2005 - Erkek Tarafı (Dizi) 
  • 2005 - Kısmet Değilmiş (Dizi) 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.