Apple'ın Yeni Şımarık Çocuğu: ​​​​​​​iPhone 12 Pro İnceleme

Apple’ın son model telefonlarından biri olan iPhone 12 Pro’ya sizler için yakından baktık. İşte iPhone 12 Pro detaylı incelemesi...
Apple'ın Yeni Şımarık Çocuğu: ​​​​​​​iPhone 12 Pro İnceleme

iPhone 12 Pro

A14 Bionic çipi sayesinde diğer telefonlara göre oldukça güçlü diyebileceğimiz iPhone 12 Pro akıllı telefonun özelliklerine detaylı bir şekilde göz gezdirdik. Ülkemizde yüksek fiyata satılmasına rağmen oldukça çok rağbet gören iPhone 12 Pro özellikle donanımlı kamerası sayesinde tercih ediliyor. Hızlı işlemcisiyle de ön plana çıkan iPhone 12 Pro'nun tüm teknik özellikleri, kullanıcı deneyimleri ve fiyat bilgisini aşağıda bulabilirsiniz.

İşte iPhone 12 Pro’nun detaylı incelemesi ve fiyatı hakkında bilgi...

Teknik Özellikler
İşlemciApple A14 Bionic
Ekran6.1 inç OLED 1170 x 2532 FHD+
RAM6 GB
Depolama128 GB, 256 GB ve 512 GB
Arka Kamera12 MP + 12 MP + 12 MP
Ön Kamera12 MP
Batarya Kapasitesi2815 mAh
İşletim SistemiiOS
Renk SeçenekleriAltın, Gümüş, Mavi ve Siyah
Amazon
Fiyatlarını Gör
İphone 12 Pro
Akıllı Telefon
Aradığın
Fiyatları Gör

Kullanıcı Yorumları

? Ürünü uzun uzun kullanıp da yorum yapma fırsatı tabii ki kimsenin yok. Umarım o eski Apple, kalitesinden hiç ödün vermemiştir, görünüşü klasik Apple. 6s yani 5 seneden sonra aldığım ilk telefonum. Kargo 1 gün geç oldu. Teslimatta sorun yaşamadım hızlı idi. M** E**.

? En çok pil ömrü tedirgin ediyordu. 1 günü rahat çıkartıyor. İşlemciye yüklendiğinizde hafif bir ısınma problemi var. Eski modellere göre daha az. Fotolarda çok kalite farkı yok. Düşük ışıkta çekilen fotolarda belirgin iyileşme var. H** G** G**.

İnceleme

1. Yüksek performanslı Apple A14 Biaonic çipine sahip olan iPhone 12 Pro, ana işlemci tarafında 3.0 Ghz Firestorm kullanmaktadır. Aynı zamanda bu modelde 1 adet yardımcı işlemci bulunmaktadır. Aynı zamanda A14 Biaonic çipi telefonun pil ömrünü uzatmaktadır.

iPhone 12 Pro İnceleme

2. 6 GB Ram belleği bulunan iPhone 12 Pro, depolama tarafında 128 GB, 256 GB ve 512 GB seçeneklerini sunmaktadır. iPhone 12 Pro da bulabileceğiniz LİDAR tarayıcısı, bulunduğunuz ortamı iyi bir şekilde algılayarak derinlik haritası çıkartabilmektedir.

iPhone 12 Pro İnceleme

3. iPhone’un 12 MP + 12 MP + 12 MP çözünürlüklü kameraları ile düşük ışıkta bile kaliteli fotoğraflar elde edebilirsiniz. Akıllı HDR 3 özelliği çektiğiniz fotoğrafın ışık, gölge ve konturlarını otomatik bir şekilde ayarlamaktadır.

iPhone 12 Pro İnceleme

4. Cihazda ultra geniş, geniş ve telefoto fotoğrafları çekebileceğiniz kameraların farklı özellikleri bulunmaktadır. Ön kamerası ise 12 MP çözünürlüğünde çekim yapabilmektedir. Bu kameralar ile 4k video kaydı yapabilirsiniz.

iPhone 12 Pro İnceleme

5. 6.1 inçlik Super Retina XDR ekranı 1170 x 2532 FHD piksel görüntü kalitesi sağlamaktadır. 82.29% ekran gövde oranlı ekranın üzerinde Corning Ceramic Shield Glass koruması bulunmaktadır. OLED teknolojili ekran şimdiye kadar yapılan en yüksek piksel sayısına sahiptir.

iPhone 12 Pro İnceleme

6. 146.77 uzunluk, 71.5 genişlik ve 7.4 derinlik ölçülerine göre tasarlanan iPhone 12 Pro’nun sadece 187 gram ağırlığı vardır. Telefonun çerçeve kısmının yapımında paslanmaz çelik, kapak kısmı için ise cam kullanılmıştır.

iPhone 12 Pro İnceleme

7. Grafik tarafında Apple Quad-Core işlemcisi kullanılmaktadır. Altın, gümüş, mavi ve siyah renklere sahip olan iPhone 12 Pro’nun 4 farklı renk seçeneği bulunmaktadır. Bu model 5G bağlantıya kadar destek vermektedir.

iPhone 12 Pro İnceleme

8. 2815 mAh kapasiteli Lithium Ion teknolojili bataryasını 20 W ile hızlı bir şekilde doldurabilirsiniz. Dilerseniz MagSafe ürünleri alarak iPhone 12 Pro’yu kablosuz olarak şarj edebilirsiniz. Modele Lightning - USB Kablosu takarak bağlantı kurabilirsiniz.

iPhone 12 Pro İnceleme

9. IPX8 ile IP6X sertifikaları sayesinde cihaz suya ve toza karşı dayanıklı bir yapıdadır. Stereo özellikli çift hoparlörleri sayesinde izlediğiniz görüntülerin keyfini çıkarın. Face ID özelliğinden yararlanarak telefonu güvenli hale getirin.

iPhone 12 Pro İnceleme


Benzer İçerik Tavsiyeleri
En Yeni Apple ÜrünleriiPhone 12 Pro Max
Amazon
Fiyatlarını Gör
İphone 12 Pro
Akıllı Telefon
Aradığın
Fiyatları Gör

Sıkça Sorulan Sorular

iPhone 11 ile 12 arasındaki fark nedir?

iPhone 11 ve 12 arasındaki en büyük fark yeni nesil A14 5nm işlemci yongasıdır. Bir önceki sürün olan 11 modellerinde A13 Bionic 4nm bulunuyordu.

İphone 12 Pro çift hatlı mı?

Apple'in son çıkan akıllı telefonlarından biri olan ve güçlü işlemci mimarisi ile rakiplerine fark atan iPhone 12 pro çift hat çalıştırabilen bir telefondur.

iPhone 12 Pro su geçirir mi?

IPX8 sertifikasına sahip olan iPhone 12 Pro suya karşı dayanıklı olup aynı zamanda içerisine toz taneciklerini de almıyor.

iPhone 12 Pro 5G destekli mi?

Yeni nesil işlemcisi, harika tasarımı ve üstün teknik donanımları ile öne çıkan iPhone 12 Pro henüz ülkemizde alt yapısı hazır olmasa da 5G desteğine sahip bir akıllı telefondur.

iPhone 12 Pro hızlı şarj desteği var mı?

Apple kullanıcılarının en çok dert yandığı konu olan şarj olayı 12 Pro modeli ile birlikte tarihe karışacak. Şarj tüketimini azaltan bionic çipi sayesinde uzun kullanım süresi sunana iPhone 12 Pro aynı zamanda hızlı şarj desteği ile kısa sürede şarjının dolmasını sağlıyor.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.