İlker Yiğen Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Aslı ile Kerem isimli dizi ile geçen İlker Yiğen, 1984'te İstanbul'da dünyaya geldi.
İlker Yiğen Kimdir

İlker Yiğen Biyografisi

İstanbul'da dünyaya gelen İlker Yiğen, lise eğitiminden sonra, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nde tiyatro eğitimi aldı. Ardından Pera Güzel Sanatlar Akademisi'ne girdi ve tiyatro eğitimlerine devam etti. Eğitimleri sırasında tiyatro sahnelerinde yer almaya devam etti. Kamera karşısına ilk kez Aslı ile Kerem isimli dizi ile geçti. Günümüzde ise Analar ve Anneler isimli dizide yer almaktadır. 

 

iler-yege.jpg

 

2003'te Hayat Bilgisi isimli dizide yer aldı. Dizi, yeni atandığı lisede haylaz öğrenciler ve aç gözlü müdürle uğraşan Afet isimli bir öğretmenin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Perran Kutman, Tarık Papuçcuoğlu ve Kerem Kupacı yer aldı. 2006'da Arka Sokaklar isimli dizide Yavuz karakterini canlandırdı. Türkiye'nin en uzun soluklu polisiye dizilerinden biri olan Arka Sokaklar, emniyet içerisinde yer alan bir ekibin yaşadıklarını ve karşılaştıkları vakaları anlatıyor. Dizinin başrollerinde Zafer Ergin, Şevket Çoruh, Özgür Ozan, Uğur Pektaş, Gamze Özçelik ve İlker İnanoğlu yer aldı. 

 

2010'da Şenlikname: Bir İstanbul Masalı isimli filmde Selim karakterini canlandırdı. Film, padişahın kızının kaçırılmasını, eski bir aşk hikayesini ve İstanbul dehlizlerinde yaşanılanları eğlenceli bir şekilde anlatıyor. Filmin başrollerinde ise İlker Yiğen, Ayfer Dönmez, Naci Taşdöğen, Ahmet Mekin ve Sümer Tilmaç yer aldı. Genç oyuncu 2015'te ise Analar ve Anneler isimli dizide köy öğretmeni olarak kamera karşısına geçti. Dizi, kaderleri bir bebeğin etrafında kesişen iki kadının yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Okan Yalabık, Binnur Kaya, Sinem Kobal ve Hazar Ergüç yer aldı.

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • Analar ve Anneler-2015
  • Şenlikname: Bir İstanbul Masalı -2010
  • Cemile -2006
  • Arka Sokaklar-2006
  • Ankara'da Yedim Taze Meyvayı-2006
  • Fırtına Hayatlar-2004
  • Hayat Bilgisi-2003
  • Aslı ile Kerem-2002

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.