İlhan Kesici Kimdir?

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimi için CHP kulislerinde ismi sıkça dolaşan İlhan Kesici kimdir? İlhan Kesici kaç yaşındadır ve nerelidir? İşte, herkesin merak ettiği İlhan Kesici’nin hayatı…
İlhan Kesici Kimdir?

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimi için CHP’den ön plana çıkan ve ismini bu şekilde tüm Türkiye’ye duyuran İlhan Kesici’nin hayatı hakkında kısa bilgiler vereceğiz. Yazımızda, İlhan Kesici’nin biyografisinin yanı sıra siyasi hayatı ve CHP milletvekilliği hakkında bilgilendirmelerde bulunacağız.

İlhan Kesici Kiminle Evli

İlhan Kesici, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in kardeşi olan Şevket Demirel’in kızı Dinhan Demirel ile evlidir. Çift, 1994 yılında dünya evine girmiştir ve evlilikten 1994 yılında Aslıhan isimli bir kız çocuğu dünyaya gelmiştir.


İlhan Kesici Kimdir & Hayatı

Cumhuriyet Halk Partisi 25. ve 26. dönem milletvekili İlhan Kesici 22 Kasım 1948 tarihinde Sivas’ın Zara kasabasında dünyaya geldi. Aslen Sivaslı olan İlhan Kesici, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi Sivas’ta aldı. Sivas’ta bulunduğu dönemde babasını perakendecilik yapan Kesici, zaman zaman babasının işlerine de yadım etti.

ilhan kesici kimdir hayatı nereli yaşı kaç


İlhan Kesici ve Üniversite Yılları

Lise eğitimini tamamlandıktan sonra ise üniversite sınavlarına katıldı. Ankara’da Ortadoğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünü kazandı. 1972 yılında bu okuldan mezun olan İlhan Kesici, 1976 yılında ise aynı bölümden Yüksek Lisansını tamamladı.


İlhan Kesici’nin İş Hayatı

Üniversite’den lisans mezunu olduktan sonra iş hayatına atılan İlhan Kesici, 1972 TC Devlet Demiryolları, TCDD, Araştırma Planlama ve Koordinasyon Dairesi projelerinin görevlerinde yer aldı.

Sonraki yıllarda ise sırasıyla;

  • 1977 yılında TCDD, APK Dairesi, Daire Başkan Yardımcılğı görevlerinde,
  • 1979 Devlet Planlama Teşkilatı, DPT, Ulaştırma-Haberleşme Sektörü görevlerinde,
  • 1981 Devlet Planlama Teşkilatı, Daire Başkanı görevlerinde,
  • Avrupa Topluluğu (AB) Nezdinde Türkiye Daimi Temsilci (Büyükelçi) Yardımcısı, Ekonomik İlişkiler görevlerinde,
  • 1991 Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Üyesi görevlerinde bulundu.

ilhan kesici kimdir hayatı nereli yaşı kaç


İlhan Kesici ve Siyasi Hayatı

İlhan Kesici siyasi hayatına ilk olarak 1995-1999 yılları arasında Anavatan Partisi’nden 20. Dönem milletvekili olarak giriş yaptı. Partide Dış ilişkiler komisyon üyeliğinde görev aldı.

İlhan Kesici, uzun bir dönem milletvekili görevinde bulunmadı ve bir sonraki tecrübesi 2007 yılında gerçekleşti. 2007-2011 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi’nden 23. Dönem milletvekili oldu.

Bir dönem bir kez daha ara verdikten sonra 2015 yılında bir kez daha CHP’den milletvekili seçildi. Parti içerisinde şu anda Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, Türkiye Delegasyonu Üyesi görevinde bulunmaktadır.


NOT: İlhan Kesici, 24 Haziran 2018 yılında gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde CHP’nin aday göstereceği kişiler arasında yer aldı. 3 Mayıs 2018 tarihinde ise adaylık tartışmalarına son noktayı koyan İlhan Kesici, CHP'den milletvekili adayı olarak başvuru gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.