İbrahim Çağlar Kimdir? & Hakkında Bilgi

1960 yılında, İstanbul’da doğdu. TOBB Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği yapan İbrahim Çağlar hakkında tüm merak edilenleri bu içeriğimizde bir araya getirdik.
İbrahim Çağlar Kimdir? & Hakkında Bilgi

İbrahim Çağlar Biyografisi

11 Aralık 2017 yılında, geçirdiği kalp krizi sonucu sevenlerini yasa boğan İbrahim Çağlar, hala çok aranan isimler arasında yer alıyor. Çağlar'ın aslen nereli olduğu ve kaç yaşında yaşama gözlerini yumduğu sevenlerin aklında soru işareti. İşte Çağlar hakkında merak edilen ayrıntılar.


Nurtop A.Ş.’nin Kurucusu

İbrahim Çağlar, 1960 yılında, İstanbul’da dünyaya geldi. Mütevazı bir aileden gelen Çağlar, 7 yaşından sonra tacir olan eniştesinin yanında, küçük yaşlarda iş hayatına atıldı. Güneş Koleji’nde ortaokulu bitiren Çağlar daha sonra Ticaret Lisesi’nde lise eğitimini aldı. Çağlar ilk ticaret hayatına 1977 yılında, Nurtop A.Ş.’yi kurarak başladı. Çağlar'ın 18 yaşında kurduğu bu şirket günümüzde hala, tekstil, telekomünikasyon, inşaat sektörlerinde hem yurtiçi, hem de yurtdışı önemli faaliyetler yürütmektedir. Çağlar ticaret hayatının yanı sıra TOBB Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Darülaceze Mütevelli Heyeti Üyeliği, Marmara Grubu Vakfı Stratejik ve Sosyal Araştırmalar görevlerinde yer aldı.


İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Oldu

Çağlar 2004 – 2010 yılları arasında hem TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi olarak, hem de TSE Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaktaydı. 2006 – 2012 yılları arasında ise DEİK Yönetim Kurulu Üyeliğine getirildi. 2003 – 2006 yılları arasında ise İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yürütmüştür.


57 Yaşında Hayata Veda Etti

İbrahim Çağlar 1999 yılında hem Meclis üyesi, hem de İstanbul Ticaret Odası’nda görev almıştır. 2004 ile 2009 yılları arasında da İstanbul Ticaret Odası yönetim kurulu başkanı olarak atanmıştır. 2009 ile 2013 yılları arasında ise İTO Meclis Başkanı olmuştur. Son olarak 2013 senesinde yönetim kurulu başkanlığı görevinde devam etmiştir. Bu göreve devam ederken, 11 Aralık 2017 yılında ani bir kalp krizi geçirmiş ve 57 yaşında yaşamına veda etmiştir.

Önerilen İçerik;

 Ak Parti Kurucu Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.