Hüseyin Hüsnü Uğur Kimdir? & Hakkında Bilgi

Hem Alparslan Türkeş hem de Devlet Bahçeli ile birlikte çalışma şansı elde etmiş ender siyasilerden bir tanesi olarak oldukça önemli bir isim olan Hüseyin Hüsnü Uğur'un biyografisini bu içeriğimizde derledik.
Hüseyin Hüsnü Uğur Kimdir? & Hakkında Bilgi

Hüseyin Hüsnü Uğur Biyografisi

Milliyetçi Hareket Partisi'nin önemli isimlerinden bir tanesi olan Hüseyin Hüsnü Uğur 15 Ocak 1953 yılında Uşak'ta doğmuştur.

huseyin-husnu-ugur-biyografisi.jpg


Hüseyin Hüsnü Uğur'un Eğitim Hayatı

İlk, orta ve lise eğitimini ailesinin memur olması ve taşınmaları nedeniyle Denizli ilinde tamamlamıştır. Devamında gelen üniversite hayatında ise Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi Ekonomi ve Maliye alanını tercih emiştir. Başarı ile bitirdiği lisans eğitiminin sonunda yüksek lisans için de Gazi Üniversitesi'nde kamu yönetimi alanına başvurmuştur.

huseyin-husnu-ugurun-egitim-hayati.jpg


Hüseyin Hüsnü Uğur'un Çalışma Hayatı

Yüksek lisans eğitimi sonunda TBMM tarafından açılan stenografi kursuna katılmaya karar vermiştir. Bir senenin sonunda tamamlanan kurs sonucunda TBMM'de memuriyet hayatına başlamıştır. Görevine devam ettiği sıralarda Alparslan Türkeş ve arkadaşlarının partiyi kurmaları sonucunda TBMM Milliyetçi Hareket Partisi Grup Müdürlüğü’nde partiye hizmet etmeye başlamıştır. Subay olarak gittiği askerlik görevinden döndüğünde partiler parlamentoda olmadığından dolayı 1981 senesi sonunda eski görevine yeniden dönmek durumunda kalmıştır. 1986 yılında TBMM Vakıf Genel Müdür Yardımcılığı görevine terfi etmiş devamında da terfi almaya devam etmiştir. Sırasıyla Tutanak Müdürlüğü uzmanlığı, TBB Genel sekreterlik yardımcılığına ve son olarak da 2002 yılında TBMM Başkan Müşavirliğine atanmıştır. 1999 yılında yeniden siyasi partilerin parlamentoya girmesi ile birlikte Devlet Bahçeli ile çalışmalarına devam etmeye başlayan Uğur 2007 yılında genel seçimlerden sonra MHP grup müdürü olarak görev almıştır.

huseyin-husnu-ugurun-calisma-hayati.jpg


Hüseyin Hüsnü Uğur'un Siyasi Hayatı

Halen görevine devam eden Uğur hem Alparslan Türkeş hem de Devlet Bahçeli ile birlikte çalışma şansı elde etmiş ender siyasilerden bir tanesi olarak oldukça önemli bir kemiktir. Evli ve üç çocuk babası olan Uğur birçok yayının basılmasına da katkı sağlamış, parti için önemli konuşmaları ise metinleştirip halkla buluşmasına katkı sağlamak için elinden geleni yapmıştır.

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.