Hüseyin Bürge Kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili olan Hüseyin Bürge, 1955 yılında Kırklareli’ne bağlı Çeşmeköy’de doğmuştur.
Hüseyin Bürge Kimdir

Hüseyin Bürge Biyografisi

Hüseyin Bürge’nin Eğitim ve Çalışma Hayatı

1980 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun olduktan sonra, 1983 yılında öğretmen olarak göreve başlayan Bürge, 1993 yılına kadar öğretmenlik ve okullarda idarecilik yaptı. 1993 yılında Mahalli İdareler Enstitüsü tarafından verilen; ‘şehir planlaması, belediyecilik ve yöneticilik programlarını’ başarıyla tamamladı.

Hüseyin Bürge’nin Siyasi Hayatı

1993 yılında Refah Partisi ile siyasete adım atan Bürge, 1994-1999-2004-2009 yıllarında yerel seçimlerde Bayrampaşa Belediye Başkanı olarak seçildi.

24. Dönem Genel Seçimlerinde Ak Parti İstanbul 2. Bölgeden Milletvekili olarak meclise girdi. TBMM İçişleri Komisyonu Başkan Vekili olarak da görev yapan Bürge aynı zamanda Türkiye Makedonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı görevini de yürüttü.

Balkan Belediyeler Formu Başkanlığı, Balkan Belediyeler Birliği Başkanlığı, Balkan Medeniyetler Derneği Başkan Yardımcılığı, Bayrampaşa Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği gibi, çok sayıda ulusal ve uluslararası, sosyal amaçlı derneklerde ve vakıflarda aktif görevlerde bulunmuştur.

Hüseyin Bürge,  25. ve 26.  Dönem Genel Seçimlerinde de Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili seçilerek meclise girmiştir. Bürge, İç İşleri Komisyonu Başkan Vekili olarak görevlendirildi. Ardından Türkiye - Makedonya Parlemantolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevi yaptı.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.