Hulu Yapımı Little Fires Everywhere İncelemesi

Son dönemlerde kaliteli yapımlara imza atan Hulu’nun yapımlarından bir tanesi olan ve büyük ilgi gören Little Fires Everywhere adlı yapımı sizler için inceledik ve içerik haline getirdik.
Hulu Yapımı Little Fires Everywhere İncelemesi

Little Fires Everywhere Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bir Dram mini seri olan Little Fires Everywhere adlı yapım Liz Tigelaar tarafından geliştirilmiştir. Yapımı uzun ve tuzlu olan bu dizi yayınlandığı tarihten bu yana hem Hulu’da hem Amazon Prime Videoda gösterilerek büyük ilgi toplamayı başarmıştır. Bizde NeOldu.com okurları için dizinin oyuncu kadrosunu, konusunu, yapımcılarını ve izleyici eleştirilerini toparladık, işte detayları.


1. 18 Mart 2020 tarihinde gösterime giren dizi 1 sezon ve 8 bölümden oluşuyor. Her bölümü ortalama 1 saat kadar süren dizi uzun gözüksede bir oturuşta yarısını bitirebileceğiniz ve sıkılmayacağınız bir yapım. 22 Nisan 2020’de ise son bölümü yayınlanarak ekranlara veda eden dizi izleyenler tarafından bir sezon olduğu için çokça eleştirildi.

Little Fires Everywhere


2. Hulu YouTube kanalında 20 Şubat 2020 de yayınlanan orijinal fragmanı 8.233.710 görüntülenme alarak beklenenin üstünde bir performans sergiledi.

Little Fires Everywhere1


3. Celeste Ng’nin 2017 yılında en çok satan kitabından uyarlanan dizi Life Unexpected, The Clique yapımlarının da başını çeken, Amerika Yazarlar Birliği Televizyon Ödülü: Yeni Dizi ye aday olan Liz Tigelaar tarafından yaratılıyor. Yönetmen koltuğunda 30’dan fazla prodüksiyonda görev almış olan ve en beğenilen yapımları Humpday, Your Sister’s Sister ve Sword of Trust olan Iynn Shelton oturuyor.

Little Fires Everywhere2


4. Bu harika kurgulanmış dizinin oyuncu kadrosunun bir kısmı ise şu şekilde; Kerry Washington (Mia Warren), Lexi Underwood (Pearl Warren), Reese Witherspoon (Elena Richardson), Joshua Jackson (Bill Richardson), Rosemarie DeWitt (Linde McCullough), Jade Pettyjohn (Lexie Richardson), Megan Stott (Izzy Richardson), Gavin Lewis (Moody Richardson), Jordan Elsass (Trip Richardson) ve Lu Huang (Bebe Chow).

Little Fires Everywhere3


5. Dizinin odak noktası kurallara uymanın felaketi önleyeceğine inanan bir felsefe ile  yaşamaya çalışan bir annenin neredeyse tam zıttı olan kızıyla yaşadığı olaylar zinciridir.

Little Fires Everywhere4


6. Richardson ailesinin hayatını değiştiren garip anne kız ikilisi ailenin başından geçen olaylar ve anne kızın yaptığı şeyler üzerine yoğunlaşan dizinin çekimleri müzikleri ve oyunculukları bizce  10 üzerinden 8 puanı hak ediyor.

Little Fires Everywhere5


7. IMDB’de 21.629 kişinin oyuyla 7,8 puan alan Little Fires Everywhere dizisi bizce kaçırmamanız gereken yapımları listesinin başlarında yer alıyor.

Little Fires Everywhere6


Hulu Yapımı Little Fires Everywhere Dizisi Hakkında İzleyici Yorumları;

? Kitap pek çok nedenden ötürü harikaydı ve buradaki diğer birçok eleştirmenin bu diziyi takdir ettiğini görebiliyorum. Bu yüzden çok heyecanlandım, ama sonucunda ise bu dizi beni çok hayal kırıklığına uğrattı. Ne yazık ki, TV versiyonu karakterlerin inceliklerini o kadar çok görmezden geliyor ki ya da yok ediyor ne demek isterseniz. Kitabın olay örgüsünün çoğunu değiştiriyor ki çoğu karakter hakkındaki tüm fikrinizi de değiştiriyor.


? Pek çok kişinin Kerry Washington'un yüz ifadesi hakkında yaygara kopardığını gördüm: Bu insanların ikinci bölümden sonra veya karakteri anlamadan fikirlerini oluşturduklarını veya ne tür bir duygu talep edildiğini tespit edebileceklerini varsayacağım. Kerry Washington rolünü zekice oynadı. Derin ve karanlıktı. Acı, incinme ve kopukluk dolu bir hayattan bilerek melankolik. Bu nedenle, bu kişilerin Kerry'nin gülmesini, gülümsemesini veya dizinin genel havasını bozacak bazı duyguları ifade etmesini beklemelerine şaşırdım.


? Kitaptan derinden etkilendiğim için bu diziyi izleyeceğim için çok heyecanlıydım ama tam bir hayal kırıklığı. Bence en büyük rezalet Mia'nın tasviri. Bunu nasıl bu kadar yanlış anladılar? Kerry Washington'un oyunculuğunun sınırlarının farkında değildim. Her rolde benzer şekilde davrandığı için Reese'i bekliyordum, ama KW bunu benim için mahvetti. Mia'nın kitaptaki karakteri size derinliğini ve özünü hissettiriyor.


? Şimdiye kadar tamamlanan sadece 3 bölüm ile bu incelemeyi yazıyorum çünkü bazı tutarlı şeyler oldu. Kerry Washington'u izlemek gerçekten zor. Sadece duygusal aşırılıkları var gibi görünüyor ve bu gerçekten hiç kimsenin ona ince oyunculuk konusunda nasıl koçluk yapmadığını merak ediyor. 


? Hevesli bir okuyucu olarak, favorilerimin TV ve film versiyonlarından neredeyse her zaman hayal kırıklığına uğradım. Bu kitabı ve yazmayı gerçekten çok sevdim. Güzel bir hikayeydi ama gerçekçi görünmediğini hissettiğim kısımlar vardı. Şovu izlediğimde tüm bu kısımlar düzeltildi. Birçoğunun gösteriden hoşlanmadığını görüyorum ama fantastik, kitaptan daha iyi olduğunu hissettim. Ayrıca- Kerry Washington muhteşemdi.


? Diziyi arkadaşımla arka arkaya izledik ve ikimiz de çok iyi ve çok iyi oynandığını düşündük. Daha önce Scandal ve Big Little Lies'i birlikte izlemiştik ve bu bizim için doğal görünüyordu. Kerry Washington ve Reese Witherspoon, karakterleri olarak mükemmeliz. Kerry'nin oldukça farklı bir rol oynaması harikaydı. 


? 2 yıldız vereceğim çünkü oyunculuk becerilerini takdir ettim ve şov ilk başta çok büyüleyici. Ancak sezonun yaklaşık yarısından sonra ilgimi kaybettim. Çoğunlukla karakterlerin mantıksız davranışlarından dolayı. Özellikle yarış konularına gelince. Örneğin, başından itibaren Elena'ya kadar oldukça kırgın olan Mia ile ilgili her şey. Bunun nereden geldiğini anlamadım. 


? Reese Witherspoon ve Kerry Washington ÇOK seviyorum. Kerry Washington'un yüz ifadeleri, karakteri adına her zaman son derece mükemmel bir şekilde konuşuyor. Çoğu TV şovunda olduğu gibi, karakterlerin çoğu oldukça saçma ve mantıksız kararlar verir, ancak bir noktada orada oturup bunlardan herhangi birinin risk analizini veya genel mantığı anlayıp anlamadığını merak edeceksiniz.


Hulu’nun Little Fires Everywhere Adlı Dizisinin Oyuncuları ve Başrolü

Reese Witherspoon – Elena Richardson

50’den fazla yapımı bulunan 44 yaşındaki güzel aktör Amerika kökenlidir. Bir akademi ödülü bir Primetime Emmy ödülü ve iki Altın Küre Ödülü bulunan oyuncu en çok Big Little Lies, Legally Blonde ve Wild prodüksiyonları ile tanınıyor.

Reese Witherspoon


Kerry Washington – Mia Warren

ABC’nin dram dizisi olan Scandal’da Olivia Pope olarak oynadığı rolle tanınan 43 yaşındaki tanınmış oyuncu, Djongo Unchained, American Son ve Save the Last Dance yapımları ile ününe ün kattı.

Kerry Washington


Rosemarie DeWitt – Linde McCullough

30 dan fazla yapımı bulunan ve en çok Rachel Getting Married, Your Sister’s Sister, United States of Tara, The Company Men adlı yapımlarda tanındı. Şu anda 48 yaşında.

Rosemarie DeWitt


Çıkış Tarihi: 18 Mart 2020 
Kategori: Dram

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.