Hulu Yapımı Komedi Dizisi Woke İncelemesi

Hulu’nun ortalama beğeni toplayan yapımlarından olan Woke adlı dizinin içeriğini sizler için araştırarak içerik haline getirdik.
Hulu Yapımı Komedi Dizisi Woke İncelemesi

Hulu Yapımı Woke Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Son dönemlerde ülkemizdede yapımlarının izlendiği Hulu platformunun yapımı olan Woke adlı komedi dizisinin oyuncularını, konusunu, yapımcılarını ve dizi hakkındaki izleyici yorumlarını NeOldu.com okurları için araştırarak derledik. İşte detayları.


1. 9 Eylül 2020 tarihinde yayına giren dizi şu anlık 1 sezon 8 bölümden oluşuyor. Bir bölümü ortalama 35-40 dakika olan dizi uzunluk açısından ne sizi saatlerce ekrana kitleyecek ne de tadını damağınızda bırakacak türden bir yapım.

Woke


2.  7 Ağustos 2020 de Hulu’nun orijinal YouTube kanalından yayınladığı dizi fragmanı 8.821.965 görüntülenme olarak büyük ilgi toplasa da sonucunda ortalama düzey bir yapım oluyor.

Woke1


3. Yaratıcılığını ve yapımcılığını neredeyse hiç duymadığımız 3 kişi yapıyor. Bunlardan biri Esoteric Hollywood kitap serisinin yazarı olan Jay Dyer öbürü 15 adet kitabın yazarlığını yalan Keith Knight ve bir diğer isim aynı zamanda senaryo yazarlığı yapan Marshall Todd.

Woke2


4. Bu belirli bir kitle tarafından beğenilen dizinin oyuncu kadrosu ise şu şekilde; Lamorne Morris (Keef Knight), Blake Anderson (Gunther), T. Murph (Clovis), J.B Smoove (Marker), Sasheer Zamata (Ayana), Rose McIver (Adrienne), Alvina August (Trina).

Woke3


5. Dizinin odak noktası Keef Knight siyahi bir karikatüristin bir dizi olaylar sonrası kendinde normal insanlardan farklı olarak keşfettiği bir yeteneğini kullanması.

Woke4


6. Bir travma geçiren Keef ırkçı birkaç polis tarafından ırksal sınıflandırma yaşadıktan sonra cansız nesnelerin kendisiyle konuşabildiğini ve kendisini duyduklarını keşfeder. Bu olaylardan sonra hayatında duyarlılık kazanan kahramanımız kendini daha detaylı şekilde araştırarak bulmaya çalışıyor.

Woke5


7. IMDB’de neredeyse başarısız diyebileceğimiz yapım olan Woke dizisi 1666 kişinin verdiği oy ile 6,3 puan alıyor. Bizim fikrimizi soracak olursanız hevesinizi kırmak istemeyiz ancak izlediğimiz yapımlar arasında en beğenmediğimiz birkaç yapımdan biri olabilir der susarız.

Wokee


Hulu Yapımı Woke Dizisi Hakkında İzleyici Yorumları:

? Woke'un doğru yaptığı birçok şey var. Sinematografi / yönetmenlik harika; kesinlikle bir vizyonları vardı ve onu yarattılar. Renk paletinden çekimlerin kendisine. Her karakter stiline biraz daha fazla ekleyerek şaheser oluşturmuşlar özellikle kostüm tasarımını da seviyorum. Gösterinin bocaladığı yer ise, dayandığı temeldir. Vermek istediği şey çok ağırdır, "Woke" başlığından bekleyebileceğiniz gibi, ancak yine de onlarla canınızı sıkmak için yapılan bir yapım gibi görünüyorlar. Biraz abartılı ve egoist davranmışlar gibi görünüyor. 


? Bu gösteride etrafa atılan bazı tehlikeli fikirler var. İnsanları kendi çıkarlarına karşı düşünmeye nasıl radikalleştirebilirsiniz: Onlara düşmanın her şeyin yüzeyinin altında her yerde olduğunu öğretin. Onlara, her yerde var olan bu düşmanla her zaman savaşmayı ve onları, aslında düşmanlarını güçlendiren ve daha çok insanı birbirine düşüren mantıksız mantıksız kararlar almaları için dünyaya göndermelerini öğretin.


? Burada gerçekten, yanıltıcı, olumsuz eleştirilerden bazılarını okuduktan sonra bir inceleme yazmak zorunda kaldım. İşte mesele şu: bu gösteri bazı güncel konuları komedi yoluyla ele alıyor ve dürüst olmak gerekirse, ABD'nin şu anda buna ihtiyacı var. Eğer insansanız (öhö öhö) ve bu ülkede muhtemelen 1619'dan bu yana neler olup bittiğini biraz biliyorsanız; o zaman bu dizinin siyah karşıtı ırkçılığın Siyahlar için ne kadar travmatik olduğuna dair incelemesini takdir edeceksiniz.


? Artıları: Set tasarımı, kostümler dahil teknik olarak oldukça iyi görünüyor ve animasyon eğlenceli ve iyi yapılmış. Eksileri: Televizyon zevkime ya da espri anlayışıma hitap etmek için fazla yapmacık ve ağırbaşlı. Kurumsal niyetin ötesini göremedim: "İnsanların farkına varırken eğlenip güldükleri ciddi bir konuya komik bir bakış". Belki de BLM ve sistemik ırkçılığa (mecazi anlamda) "karikatürize" bir yaklaşım benimsemek imkansızdır.


? Bu gösterinin çiftin olumsuz eleştirilerini gördüm ve şok oldum. Bu dizi iyi yazılmış, harika oyuncular / seslendirme sanatçıları var, çok komik ve harika bir kurgu var. Lamorne morris'i de seviyorum! Bu diziyi çok önemli ve eğitici buluyorum. Amerika'nın uyanmaya ihtiyacı var.


? Bu sorunlu mu? Evet. 1. ve 4. bölüm beni yüksek sesle güldürdü, o kadar sert ki etrafta kimsenin olmamasına sevindim, çünkü yakınlarda yargılayacak kimse yoktu. Kahkaham uygunsuz muydu? Muhtemelen. Ve BU, IMDb arkadaşlarım, bu gösterinin güzelliği. Kişi nasıl uyanır? Kesinlikle oturarak değil - yeni bir şey deneyimlemek, meydan okuyan her şey hakkında düşünmek, huzursuz her şey hakkında konuşmak, dolayısıyla hiçbir şey öğrenmemek. Bu gösteri zorlu ve ben uygunsuzluğa gülmeyi seviyorum. 


? Kötü değerlendirmeleri anlamıyorum. Bu, zamanımız için çok önemli olan konuları kapsayan eğlenceli ve orijinal bir gösteri. Sinematografi harika ve yardımcı oyuncular şovu komedi ve sohbetleriyle yükseltmek için harika bir iş çıkarıyor. 1. sezonu tek bir gecede izledim ve 2. sezonu BEKLEYEMİYORUM!


? Bu bir vahiy değil, bu bir yansıma Demek istediğim, o uyanmış asla bize bundan sonra ne olması gerektiğini söylemeye çalışmıyor, sadece şimdi ne olduğunu söylüyor ve bunu yapılabilecek en nazik, şekilde ve eğlenceli bir şekilde yapıyor. Televizyonun anlamı nedir eğer insanlık durumuna dair anlayışımızı genişletemezse, bunu yapacak bir medya kalmaz. Ama bunun ötesinde, herkesi dahil ediyor, bu yüzden bu sadece sinir bozucu azınlıklar için güzel bir gösteri değil, herkesin keyif alabileceği ve herkesin bakış açısını aydınlatan bir gösteri. 10 / 10


Hulu Yapımı Woke Dizisinin Oyuncuları ve Başrolü

Lamorne Morris – Keef Knight

37 yaşındaki deneyimli oyuncu komedi ödülü adaylığının yanı sıra aldığı eğitim ve yaşamıyla kendini kanıtlıyor. The New Girl, Woke, Bloodshot ve Game Night yapımlarında rol almasıyla kendini tanıttı.

Lamorne Morris


Blake Anderson – Gunther

Kendini Workaholics, Game Over Man!, Woke ve Dope yapımları ile tanıtan 36 yaşındaki oyuncu 30’dan fazla yapımda rol almış olup kariyerine hala devam ediyor.

Blake Anderson


T. Murph – Clovis

T. Murph, Chicago komedi sahnesinden çıkan ve o zamandan beri hızla yükselen bir komedyen. Son TV şovları arasında Key & Peele, BET'den Comic View, Sway in the Morning ve NBC'den Chicago Fire yer alırken. HBO'nun Afro-Amerikan Film Festivali, New York Komedi Festivali, "Just for Laughter" ve 2. Urban Breakout Festivali'nde NBC Finallerinde üstün bir performans sergiledi.

T. Murph


Çıkış Tarihi: 9 Eylül 2020

Kategori: Komedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.