Hulu Dizisi Utopia Falls Hakkında İnceleme

Hulu’nun yapımını üstlendiği, Joseph Mallozzi ve  R.T. Thorn’un yaratıcısı olduğu ve masada Sam Godfrey’in de eşlik ettiği ve çoğunlukla genç bir kitleye hitap eden Utopia Falls isimli hip-hop ve bilim kurguyu birleştiren dizisi Utopia Falls'ı inceledik
Hulu Dizisi Utopia Falls Hakkında İnceleme

Hulu Yapımı Dizi Olan Utopia Falls Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yılımız 2020’nin hemen hemen başında yayınlanmaya başlayan ve kendine özgü fragman tarzıyla beğenileri toplayan Utopia Falls dizisinin ilk bölümü 14 Şubat tarihinde izleyicisinin beğenisine sunulmuştur. Utopia Falls dizisinin oyuncu kadrosunu izleyici yorumlarını ve yönetim kadrosunu NeOldu.com’un  siz değerli okuyucuları için düzenledik. İşte detaylar:


1. 14 Şubat 2020’de ilk bölümü yayınlanan Utopia Falls dizisinin şu anlık sadece bir sezonu bulunmaktadır. Bir sezonu bulunan Utopia Falls dizisi 10 bölümden oluşmaktadır. İçerisinde 10 bölüm barındıran Utopia Falls dizisinin her bölümü ortalama 45 dakikaya tekabül etmektedir. Hem keyif alarak hem de sıkılmadan izleyeceğiniz Utopia Falls dizisine doyamadan sezon sonuna gelmiş olacaksınız.

Utopia Falls


2. 12 Şubat tarihinde YouTube üzerinden tanıtım videosu yayınlanan Utopia Falls dizisi 271.000 görüntüleme sayısına ulaştı. İzlenme sayısıyla beklentileri yükselten dizi çıktıktan sonra pek olumlu yorum almadı.

Utopia Falls1


3. Dizinin yaratıcısı, müzik dallarında   Much Music Video Award for Best Director, Much Music Video Award for Best Post-Production ödüllerini almayı başaran ve diziyi hip-hopla birleştirmede büyük rol oynayan yazar R.T. Thorne olarak geçmektedir.  Yapımcı olarak ise Andrea Gorfolova, Joseph Mallozzi ve Ashley Rite üçlüsü boy göstermektedir.

Utopia Falls2


4. Dizinin oyuncu kadrosunda Robyn Alomar, Humberly González (In the Dark), Akiel Julien, Robbie Graham-Kuntz, Phillip Lewitski, Devyn Nekoda, Mickeey Nguyen, Kyal Legend, Milton Barnes, Kate Drummond (Wynonna Earp), Huse Madhavji (Saving Hope), Jeff Teravainen, Alexandro Castillo, ( The Girlfriend Experience) ve Dwain Murphy (Little Dog, Jett) gibi isimler yer alıyor.

Utopia Falls3


5. Dizinin konusu izleyiciye kısa şu şekilde aktarılıyor: gelecekte yaşayan son kolonideki gençler kullanılması ve okunması yasak olan bir arşiv keşfederler. Bu buluş sayesinde o ana kadar onlara öğretilen her şeyin yanlış veya saçma olduğunu farkederler. gençler kendilerini ifade etmek ve bir şeyler kanıtlama isteği ile New Babyl adlı şehirde yıllık olarak düzenlenen bir müzik yarışmasına katılırlar.

Utopia Falls4


6. Gençler kendilerini ifade etmek ve bir şeyler kanıtlama isteği ile New Babyl adlı şehirde yıllık olarak düzenlenen bir müzik yarışmasına belirli bölgelerden alınan 24 gencin arasına katılırlar. Bizlerde gençlerin başından olaylarla ekranda baş başa kalırız.

Utopia Falls5


7. Dizinin yayınlanmasından itibaren toplam 1327 izleyicisi değerlendirmeye alma gereği duymuş. Bu sayı beklentilerin altında kalmış olup değerlendirme yapan kesimin yarısından daha fazlası olumsuz puan vermiştir. Utopia Falls dizisi 1327 izleyici değerlendirmesi sonucunda 5,2 IMDB puanı almıştır, Fakat bizim izleyip beğendiğimiz yapımlar arasında, nede olsa zevkler ve renkler tartışılmaz.

Utopia Fallss


Hulu Yapımı Dizi Olan Utopia Falls hakkındaki izleyici yorumları ve eleştirileri:

? Rap müzikten başka bir şeyin hayranı olan biri var, ah, başlangıçta biraz kapalıydım. Ona bir şans verdim çünkü dizi sorumlusu Stargate serisini ve Dark Matter'ı yapan aynı kişi. Gösteri ilerledikçe kesinlikle daha ilginç hale geliyor .. Bu sözde pastoral gelecek, birkaç bölüm sonra ortaya çıkmaya başlayan karanlık bir sırra sahip. Evet, çok fazla dans var ama gösterinin odak noktası bu değil. Çok fazla gösteri gibi yanlış anlaşılıyor, çok fazla insan çok erken pes ediyor. Gelecekler için sahneyi hazırlamaları gerekiyordu.


? Gerçek bir bilimkurgu hayranı olarak, tüm örnek turnuvanın dans ve performansla ilgili olduğunu fark ettiğimde beni şüphelendirdi. Açlık oyunuymuş gibi heyecanlandırdılar ama dürüst olmak gerekirse öyle olmadığına sevindim. Yaptıkları şey sadece duygularını ifade etmenin bir yoludur. Artık modern bir dünyaya sahip olmayan kıyamet dizilerinden bahsediyorum. Farklı sektörler hakkındaki hikayeyi sevdim. 


? Bu şov, gördüğüm en iyi dizilerden biri. Oyuncu kadrosunun ve ekibin çeşitliliği akıllara durgunluk veriyor. Ve bu şovla ilgili en önemli şey temsili olması. Hetero çiftlerle aynı miktarda ekran süresine sahip olan hip-hop kültürü, farklı dans stilleri ve LGBT Q+ ilişkileri. Bu gösteriye hayran kaldım.


? Gösteriyi heyecanlandıran pek çok fikir gördüm. Hayır, Utopia Falls beklediğim gibi değildi. The Giver'ın Açlık Oyunları ile tanışması gibi bir özetle büyülendim. Müzik ve dans sahneye girdiğinde çoğu suçlanmış gibi görünse de, ben çok sevindim. 


? Öyleyse ... Biraz bayat, ama dinlerseniz ve biraz daha dikkatli olursanız, farklı sektörlerinde nasıl yaşadıklarıyla bağlantılarını anlayacaksınız ve normlara veya cezaya bağlı kalmak zorunda kalacaksınız; dünyanın gerçek hayatta nasıl olduğuna. Irksal gerilimler, kendine mal etme, müzik ve farklı sözlerin insanlarla gerçekten nasıl konuştuğunu ... Bence bu şov çok güncel, bence gerçek hayattan bahsediyor ve çok tatlı. Bir şans ver!


? Bunu kötü bir şekilde derecelendiren insanlar, Siyahların sanatsal ifadesinin kültürel önemini ve türleri nasıl aştığını anlama yeteneğine sahip değiller. Afrikalı Amerikalılar tarihsel olarak bilim kurguda yeterince temsil edilmiyorlar ve sanatta bile her zaman statükodaki değişikliklere yönelik eleştiri ve direnç var. Bilim kurgu doğası gereği yenilikçidir ve bu gösteri yeniliğin tanımıdır. Bunu kötü bir şekilde derecelendiren insanlar, Siyahların sanatsal ifadesinin kültürel önemini ve türleri nasıl aştığını anlama yeteneğine sahip değiller. 


? İlk bölümü atlatmakta zorlandım. Karakter tanıtımları kesinlikle berbattı ve her şeyi genel olarak kurma biçimleri korkunçtu. Ama gerçekten, bu son zamanlarda televizyon dizilerinde norm gibi görünüyor. Bir dizideki her karakteri size arka plan olmadan aynı anda fırlatan bu modern senaryo formatını kimin yazdığından emin değilim, ancak bu sadece şovun genel kalitesi için iyi değil. Özellikle modern standartları karşılamak için 'çeşitliliği' göstermeye yönelik açık bir girişim olduğunda. Mutlak bir serinin enkazını bekliyordum ama sezon ortasında toparlanmaya başlıyor. 


? Ayrıca, kültür / gelenekler neredeyse yerleşik görünmüyor, neredeyse bu toplum normal işleyen bir toplum olmakla tam bir distopya arasındaki çizgide oturuyormuş gibi. Diğer kahramanlar, şiddet yoluyla baskıcı bir rejime karşı ayaklanır. Bunda aynı şeyi konuşma, sanat ve sivil itaatsizlik yoluyla yapıyorlar. 


Hulu Yapımı Utopia Falls Dizisinin Oyuncuları ve Başrolü:

Robyn Alomar / Aliyah:

Daha önce birçok yazılı eserde boy gösteren başarılı oyuncu 2019 tarihinde Riot Girls filminde oynamıştır. 2020 yılında  Baldwin Beauty kısa filminde oynamış, Utopia Falls dizisinde ise başrole layık görülmüştür.

Robyn Alomar


Akiel Julien / Bohdi:

23 yaşındaki siyahi aktör bu dizide kendini başrolde bulmuştur.Robbie Graham-Kuntz/ Tempo 3: Kariyerinde  Antisosyal 2, Tüm Engelleri Aşmak , Golden Boys gibi yapıtlar bulunan ve son olarak Utopia Falls’ın başrolünü oynayan yakışıklı aktördür.

Akiel Julien


Phillip Lewitski / Apollo:

 Marjinal bir mizacı olan daha önce birçok beyaz perdede boy gösteren Kanadalı aktördür. The Search - Manufacturing Belief ve Incontrol gibi yapıtlarda ismini duyurmayı başarmıştı.

Phillip Lewitski


Çıkış Tarihi: 24 Şubat 2020

Kategori: Bilim Kurgu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.