Hitler'in Yok Olmasına Neden Olacak 5 Büyük Hata

Yüzyıllar boyunca anlatılacak olan Adolf Hitler'i büyük hatalar değil, küçük hatalar yıktı. İşte Adolf Hitler'in yıkılmasına neden olan hatalar.
Hitler'in Yok Olmasına Neden Olacak 5 Büyük Hata

Tüm Avrupa'yı dize getirmeyi başaran Adolf Hitler, dünya tarihine kazınmış eylemlerde bulunmuşlardır. Hitler'in yıkılmasına neden olan hataları sizler için bir araya getirdik.

Adolf Hitler Kimdir?

Adolf Hitler

Adolf Hitler, 20 Nisan 1889'da Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nda doğdu. İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanya'nın lideri ve Nazi Partisi'nin kurucusuydu. Almanya'nın yenilgisinden sonra, 1945 yılında Berlin'deki bir yeraltı sığınakta intihar etti. Hitler, gençliğinde sanatçı olmayı hayal ediyordu ancak Viyana Güzel Sanatlar Akademisi'ne kabul edilmedi.

Bu başarısızlığı sonrasında, Viyana'da yoksulluk içinde yaşadı ve hayatını sürdürmek için sokakta resim yaparak para kazandı. Daha sonra, I. Dünya Savaşı'nda Alman Ordusu'na katıldı ve savaşta hizmet etti.

Hitler, gençliğinde sanatçı olmayı hayal ediyordu ancak Viyana Güzel Sanatlar Akademisi'ne kabul edilmedi. Bu başarısızlığı sonrasında, Viyana'da yoksulluk içinde yaşadı ve hayatını sürdürmek için sokakta resim yaparak para kazandı. Daha sonra, I. Dünya Savaşı'nda Alman Ordusu'na katıldı ve savaşta hizmet etti.

Hitler, 1933 yılında Almanya'nın başbakanı oldu ve 1934'te cumhurbaşkanı oldu. Almanya'da Nazizm yasalaştı ve hızla güç kazandı. 1939'da, Hitler Polonya'yı işgal etti ve bu, II. Dünya Savaşı'nın başlangıcına neden oldu. Hitler'in liderliği altında Almanya, savaş sırasında birçok ülkeyi işgal etti ve savaş suçları işledi. Yaklaşık 6 milyon Yahudi'nin de aralarında bulunduğu birçok insanın ölümüne yol açan Holokost da dahil olmak üzere çok sayıda insanlık suçu işledi.

Adolf Hitlerin Yok Olmasına Neden Olan Büyük Hatalar

Avrupa’yı dize getiren Adolf Hitler, başarılı savaş taktikleriyle dünyada nam salmıştır. Ancak Hitler, büyük taktiklerden ziyade küçük hamlelerle savaşı aslında kendi elleriyle verdi.

İşte Adolf Hitler'in 5 büyük hatası...

1. MbK 42 Silahının Üretimini Kaldırdı

Adolf Hitlerin Hataları

Almanya’nın Rusya ile baş edebilmesi için o zamanın tam donanımına sahip MbK 42 silahını kullanması gerekiyordu. Uzun mesafeli, dayanıklı ve daha çok mermi alan bu silah Rusya’yı oldukça zora sokacaktı. Ancak Hitler, beklenmedik bir hareketle bu silahın üretimini kaldırdı ve yenildi. Hitler, kısa bir zaman sonra bu silah üretimini durdurarak çok büyük bir hata yaptığını anladı ancak iş işten çoktan geçmişti.

2. Yanlış Stratejiler Uyguladı

Adolf Hitlerin Hataları

Hitler çok inatçı ve dik kafalı bir kişiliğe sahipti. Bu nedenle de yenilmeyi asla hazmedemezdi. Stalingard’daki Rus birliklerinin güçsüz olmasına rağmen orayı daha da güvenliksiz alan yapmak için çemberi yıkıp geçmeye izin vermedi. Daha sonra oradaki 6. Panzer Ordusu, zamanla güçlenen Rus ordusu tarafından paramparça edildi.

Bu haber Hitler’in kulağına gidince, Hitler öfkelenir ve bir stratejik hata daha yaptı. 1945’te Rhine Nehri’nden geri çekilen Alman orduları, oradaki köprüyü yıkıp güvenli bir alan yaratmak istedi. Ancak Hitler, 6. Panzer Ordusu’nun yerle bir edilmesinden sonra geri çekilmeyi asla düşünmeyip savaşın emrini verdi. Düşman orduları Alman ordularını yine yerle bir etti.

3. Kendi Bildiklerinden Vazgeçmedi

Adolf Hitlerin Hataları

Savaşta generallerin taktikleri bu işin püf noktasıdır. Ancak Hitler, kazandığı savaşlardan sonra hiçbir generalini dinlemeyerek egosunun kurbanı oldu. Yanındaki generaller tam bir savaş strateji dehaları olmasına rağmen orduları kendince yöneten Hitler, cephelerin durumunu ve askerlerin durumunu öğrenmeden hareket ediyordu. Bu nedenle de çok büyük yerlerde hem stratejik hatalar hem de askeri hatalar yaptı. Bu da savaşın kaybedilmesindeki en büyük etkenlerden teki oldu.

4. Tek Cephede Savaşma Planları

Adolf Hitlerin Hataları

Hitler iki cepheli savaştan her zaman kaçınmak için planlar yaptı. Bu planları arasında İngiltere’nin çok çabuk düşeceği kanaatine varmasıyla korktuğu başına geldi. İngiltere’ye savaş açarsa Rusya’nın saldırmasından korktuğu için ilk önce Rusya’ya girdi. Ancak İngiltere Hitler’in gözündeki kadar güçsüz değildi. Almanya, Rusya ile savaşa başlayınca İngiltere’de saldırdı ve Hitler mecburen iki cephede savaştı.

5. Stalingrad Aşkı

Adolf Hitlerin Hataları

Hitler, düşüncelerindeki Kafkas Petrolleri ile bilinçaltında yatan Stalingrad şehri arasında kaldı. Alman ekonomisini göklere çıkaracak olan Kafkas Petrollerine çok fazla yaklaşan Hitler, bir anda ordunun yarısını Stalingrad şehrine gönderdi. Burada çetin bir savunmayla karşılaşan Alman orduları, uzun bir savaş verince Hitler, o kadar çok yaklaştığı Kafkas petrollerini alamadan Stalingard’a gitmek zorunda kaldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Adolf Hitler Hakkında Şaşırtıcı BilgilerDiktatör Nedir?

Adolf Hitlerin amacı nedir?

Adolf Hitler’in temel amacı tüm dünyaya hükmetmekti. Aryanlar ve Yahudiler arasında sürmekte olan ırksal savaş, dünya tarihine kara leke olarak sürülmüştü. Alman ırkının tüm ırklardan üstün olduğunu kanıtlama amacıyla mücadele vermişlerdir.

Adolf Hitleri kim durdurdu?

Adolf Hitler’in yıkılma sebebi Sovyetler Birliği’ne karşı savaş açmasıdır. 1941 yılında dört yıl sürecek olan büyük bir savaşa gireceklerdir. Bu savaş Adolf Hitler’in sonu olacaktır.

Adolf Hitlerin mezarı nerede?

Tarihte yer alan belgelere göre Adolf Hitlerin cesedi yanmış bir şekilde ve tanınamaz haldeydi. Yapılan incelemelerde bulunan cesedin Hitlere ait olduğu saptanmış ve 3 temmuz 1945 tarihinde Ratenhof adlı bir kasabanın yakınlarına gömülmüştür.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.