Hidayet Karaca Kimdir

Samanyolu Yayın Grubu genel müdürü ve program sunucusu olan Hidayet Karaca, 18 Ağustos 1963’te Çankırı’da dünyaya geldi. Karaca, 14 Aralık 2014 tarihinden itibaren Silivri Cezaevinde yatmaktadır.
Hidayet Karaca Kimdir

Hidayet Karaca Biyografisi

Hidayet Karaca, eğitim hayatına ilk olarak Çankırı’da başladı ve burada ilk, orta ile lise eğitimini bitirdi. Üniversite sınavına girerek, 1993 yılında İzmir, Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Bölümü’nü kazandı. 4 sene boyunca lisans eğitimi aldığı üniversitede aynı zamanda yüksek lisansını tamamladı ve sonrasında Manisa, Celal Bayar Üniversitesi'nde Doktorasını bitirdi.

Hidayet Karaca, alanında farklı olarak İzmir’de Zaman Gazetesi’ne girdi ve Ege Temsilciliği’nde bulundu. İki yıl burada çalıştıktan sonra Ankara’da bu görevi devam ettirdi. 2000 yılında dahil olduğu Samanyolu Yayın Grubu’nda ilk olarak Genel Koordinatör olarak çalışırken, daha sonrasında Samanyolu Yayın Grubu Genel Müdürü oldu. Bu görevine 14 Aralık 2014 yılına kadar devam etti.

Hidayet Karaca Paralel Yapı Davası

Hidayet Karaca, 14 Aralık 2014 tarihinde ‘paralel yapı’ iddialarıyla ilgili olarak gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan caddesindeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi.

hidayet karaca tutuklandı

19 Aralık 2014 tarihinde mahkemeye çıkarılan Hidayet Karaca, Paralel Yapı Terör Örgütü üyesi olmak suçundan tutuklandı.

Hidayet Karaca evli ve iki çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.