Herve Bazile Kimdir

Herve Bazile, 18 Mart 1990’da Haiti’nin Creteil kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Haiti Milli Takımı’nda ofansif orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Herve Bazile Kimdir

Herve Bazile Biyografisi

Herve Bazile’nin Kulüp Kariyeri

Herve Bazile, futbol kariyerine ilk olarak 2006 yılında Guingamp takımının alt yapısında başladı. 2 sene burada oynadıktan sonra, dönemin teknik direktörü tarafından beğenilerek As takıma davet edildi. İlk sezonunda As takım ile sadece çalışmalara katılan futbolcu, 2009 yılında profesyonel anlamda ilk maçına çıktı ve sezon içerisinde Fransa 2. Ligi’nde ve Fransa Lig Kupası’nda birer maçta yer aldı. 2010-2011 sezonunda sadece 2 maça çıkan Herve Bazile, sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıkladı.

2011-2012 sezonunda ilse Fransa 2. Lig ekiplerinden Amiens’e bonservissiz şekilde transfer oldu. Sezon içerisinde 20 maçta forma giyen tecrübeli futbolcu, 5 kez de gol sevinci yaşadı. Bir sezon daha burada kariyerini devam ettiren Herve Bazile, 2014-2015 sezonunda ise Fransa 1. Ligi’nde mücadele eden Caen’e transfer oldu.

herve bazile caen

Kariyerindeki patlamayı burada yaşayan futbolcu, ilk sezonunda 33 maça çıkıp 8 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Herve Bazile, 2015-2016 sezonunda da kariyerine Caen takımında devam etti ve sezonun geride kalan bölümünde 11 maça çıkıp 1 asistlik performans ile oynadı.

Herve Bazile’nin Milli Takım Kariyeri

Herve Bazile, milli formayı kariyerinde ilk kez 2008 yılında Fransa U-19 takımında giydi ve burada 9 maça çıkıp 2 gol attı. Burada sadece bir sene oynadıktan sonra bir daha milli takıma davet edilmeyen hücum oyuncusu 2015 yılında Haiti Milli Takımı’na davet edildi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.