Hellimli Mevsim Salatası Tarifi

Özellikle yaz aylarında tercih edilen Hellimli mevsim salatası, sıcak havalarda tüketilerek hafif besin almanızı sağlayacak. Lezzeti de harika olan salatının hazırlanışını tarifimizde bulabilirsiniz.
Hellimli Mevsim Salatası Tarifi

Hellimli Mevsim Salatası Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • Yarım Adet Marul
  • 8 Çeri Domates
  • Yarım Demet Roka
  • 150 Gr Hellim Peyniri
  • 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • Yarım Adet Limon Suyu
  • Tuz

Hellimli Mevsim Salatası Nasıl Yapılır?

Marul, domates, hellim peyniri ve rokanın karışımıyla elde edilen harika ve doyurucu lezzet hellimli mevsim salatasının yapımı hiçte zahmetli değildir. Hazırlanışı 15 dakika sürerken, pişirilmesi ise en fazla 5 dakika sürmektedir. Sizler de hellimli mevsim salatasını sofranızda servis etmek isterseniz, özenle hazırladığımız tarifi okuyunuz.

 

Hellimli Mevsim Salatası ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Hellimli mevsim salatasının yapımına başladığınızda ilk olarak marul ve rokanın yapraklarını iyice sulayın.
  2. Suyunun süzülmesi beklemek için süzgece koyun. Suyunu süzdükten sonra iri parçalar halinde doğrayıp servis tabağına alın. Hemen ardından da çeri domateslerini ortadan ikiye bölerek aralara güzelce yerleştirin.
  3. Sonrasında Hellim peynirini 1 cm kalınlığında dilimleyin ve yağsız bir tavada her iki tarafını da hafifçe kızartılmasını sağlayın.
  4. Ardından, kızarmış peynir dilimlerini salatanın üzerine güzelce dizin ve daha sonra üzerine limon suyu sıkıp zeytinyağını kıvamında ekleyin
  5. Son olarak ise tuz ekleyip sosu salatanın üzerine gezdirin. Hellimli mevsim salatanız servise hazır.

AFİYET OLSUN.

NeOldu.com / Enes Som

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.