Helin Avşar kimdir

Ünlü oyuncu Hülya Avşar’ın kız kardeşi olan Helin Avşar 2 Kasım 1980’de Ankara’da dünyaya geldi.
Helin Avşar kimdir

Helin Avşar Biyografisi

Eğitimlerini İsviçre’de alan Helin Avşar, aslen Karslıdır. Helin Avşar dünyaya geldiğinde ablası Hülya Avşar Türkiye Güzellik Kraliçesi seçildi. Hülya Avşar’ın daha önce evlilik yaptığı ortaya çıkınca birinciliği elinden alındı fakat tüm bunlar Hülya Avşar’ın şöhret basamaklarını çıkmasına engel olmadı. Helin Avşar’ın gençlik dönemi İstanbul ve Ayvalık’ta geçti.

İsviçre’deki eğitiminden sonra İstanbul’a dönen Helin Avşar, reklam ajansında staj yaptı. Daha sonra kendini tekstil alanında denemek için Nişantaşı’nda mağaza açtı. Kendi tasarımlarını yaptığı mağaza kalkınamadığı için kapandı. 2007’de jüri üyeliğini Olcayto Ahmet Tuğsuz, Erol Büyükburç, Fuat Güner, İnci Çayırlı, Oral Eğin ve Eyşan Özhim’in yaptığı Şarkı Söylemek Lazım isimli yarışmada yer aldı. Daha sonra ise sunuculuğunu Acun Ilıcalı’nın, jüri üyeliğini ise Tan Sağtürk, Sait Sökmen, Acun Ilıcalı ve Azra Akın’ın yaptığı Yok Böyle Dans isimli yarışmaya katıldı. Yarışmanın birincisi Özge Ulusoy oldu.

Aynı zamanda çeşitli magazin programlarında özel haberler, özel röportajlar ile gündeme geldi. Gazeteciliğe de adım atan Helin Avşar Habertürk’ün haftasonu ekinde röportajlar yaptı. Avşar, 2014’te bu işe son verdi. 2012’de yayınlanmaya başlayan Trophy Türk isimli programın Ertem Şener ile birlikte sunuculuğunu üstlendi. Çekimleri Kenya’da başlayan programa Burcu Çetinkaya, Billur Kalkavan, Esra Ceyda kardeşler, Tuba Özay ve Hale Caneroğlu gibi birçok ünlü isim katıldı.

Oyunculuğa da adım atan Helin Avşar, 2005’te vizyona giren Hababam Sınıfı Askerde isimli filmde rol aldı. Film Hababam Sınıfı öğrencilerden Ercüment’in askerlik rüyasından oluşmaktadır. Filmin başrollerinde Mehmet Ali Erbil, Halit Akçatepe, Mehmet Ali Alabora, Hülya Avşar, Cengiz Küçükayvaz, Peker Açıkalın ve Şafak Sezer yer aldı.

Rol Aldığı Filmler ve Diziler:

  • 2007 - İki Yabancı (TV Dizisi)
  • 2005 - Hababam Sınıfı Askerde (Sinema)

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.