HBO Yapımı The Outsider Dizisi İnceleme

Netflix, Amazon Prime Video gibi dizi film platformlarının yanında kendisini yeni yeni göstermeye başlayan HBO’nun kaliteli yapımlarından biri olan The Outsider dizisi hakkında araştırma yaparak sizler için hazırladık. İşte detaylar.
HBO Yapımı The Outsider Dizisi İnceleme

The Outsider Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ülkemizde ve tüm dünyada büyük bir ilgi çeken The Outsider Amerikan yapımı dram-polisiye türünde bir örnek olması yönüyle izleyici kendisine çok fazla çekmiştir. NeOldu.com takipçileri için hazırlamış olduğumuz dizi incelememiz ile alakalı sizlere The Outsider hakkında ki izleyici yorumları, dizi hakkında genel bilgiler, oyuncu kadrosu gibi merak edilen kısımları derleyip içerik haline getirdik.


1. Dizi 12 Ocak 2020 de HBO kanalında izleyici ile buluştu. Toplamda 10 bölümden oluşan dizi 8 Mart 2020 de sezon finali yaparak izleyicilere veda etti. Bölüm uzunlukları maksiumum 50-60 dakika arası olan dizi Dizi polisiye-dram ağırlıkta ve Stephen King'in aynı adlı romanından uyarlamadır. Polisiye olduğu için bölümler akıcı ilerlemektedir.

TheOutsider


2. 5 Aralık 2019 da yayınlanan ilk fragman 9.940.336 kişi tarafından tıklanarak iyi bir görüntülenme sayısına ulaşarak dizi için beklentileri yükseltti.

TheOutsider1


3. Dizinin oyuncu kadrosunda ise oldukça aşina olduğumuz isimlerden oluşuyor Bill Camp (Howard Salamon), Jeremy Bobb (Alec Pelley), Paddy Considine (Claude Bolton), Mare Winnigham (Jeannie Anderson), Yul Vazquez (Yunis Sablo), Cynthia Erivo (Holly Gibney), Derek Cecil (Andy Katcavage), Julianne Nicholson (Glory Maitland) gibi. Oyunculuk ve karakterlerin bütünlüğü tamamen söz konusudur.

TheOutsider2


4. Bir uyarlama dizisi olan The Outsider Richard Price senaryo kısmında da önemli bir rol oynamaktadır. Dennis Lehane ve Jessie Nickson Lopez’in de katkıları bulunmaktadır. Yönetmenler arasında da Andrew Bernstein, J.D. Dillard ve Jason Baterman gibi isimler vardır. Kadronun bu anlamda da bütünlüğü korumaktadır.

TheOutsider3


5. Dizi son derece gerilim dolu bir konu ile başlıyor gizem, dram, polisiye ile kurgu yönü güçlendirilip olaylar zinciri çok iyi bir şekilde ilerliyor.

TheOutsider4


6. Dizinin odak noktası ise 11 yaşında bir çocuğun esrarengiz bir şekilde parkta öldürülmesi ile başlayan olaylar silsilesi ve dedektifin olayların üzerine düşmesi ile derinlik kazanan cinayetin sonucunda dedektifin başından geçen olaylar.

TheOutsider5


7. 19.814 kişinin oylaması ile IMDB’ den 7,8 puan almıştır. Mini dizi olarak ekranlara giren The Outsider devam edecek mi akıllarda bir soru işareti olarak kalmıştır gelecek günlerde bununla alakalı söylentilerin doğruluğunu hep birlikte öğreneceğiz.

TheOutsider6


The Outsider Dizisi Hakkında İzleyici Yorumları

? İlk 5 bölümü itibariyle inanılmaz temposuz giden dizi. Uyku ilacı niyetine izliyorum en geç 30 dk sonrasında uyku garanti. Hikaye çok güçlü değil, çok da yavaş anlatıldığından merakı canlı tutamıyor. Siyahi dedektif haricinde ilgi çekici hiçbir karakter yok, klasik Amerikan aile dramları yaşanıyor. HBO ismini duyunca bir ümitle başladım ama hayal kırıklığı oldu açıkçası.


? Richard Price dışında iki yetenekli adamın; Ben Mendelsohn ve Jason Bateman projesi aslında. İlk bölümü ikiye bölüp dün ve bugün göz attım, izlediğim kadarıyla hoşuma gitti. Biçim olarak da dikkatli. 90'larda bolca Stephen King uyarlaması Tv filmi ve mini dizi yapıldı, o lezzeti aldım açıkcası. O uyarlamaların geneli vasat seyrinde olurdu ama sevip izliyorduk yine de, değişik bir havaları olurdu bu işlerin. Tabi The Outsider için, gelecek bölümler nasıl, göreceğiz...


? Fragmanı izledim lan bu ne dedim. İlk bölüm ikinci bölüm soluksuz izledim kafamda ‘’x’’ tane alternatif ürettim. Bir ara buraya geldim okudum bir çok arkadaşımız izlemeyin zaman kaybı demiş ama ben ne yaptım izlemeye devam ettim, zaten başlanan film, dizi, kitap bitirilir bu yazılı olmayan bir kuraldır benim için. Neyse güzel ilerliyordu, dış çekimler, karakter tanıtımı hepsi güzeldi. filmin sonu böyle mi bitmeliydi. After credits'te bi hediye bırakmışlar izleyenlere, he bak biz bunu çektik eğer olumlu tepkiler gelirse 2. sezonu da çekeriz demek istemişler. 


? Stephen King gibi yeryüzünün en iyi hikaye /roman yazarlarından birisinin eserlerinin, güzel bir oyuncu kadrosu ve sağlam bir ekiple nasıl bir şahesere dönüşeceğinin kanıtlarından biri olan yapım. Adam yüzlerce eseri var. Keşke hepsi böyle emin ellerde, bunun gibi şahane bir şekilde bize yansısa. Gerçi yansımış olanları var ama maalesef çok az sayıda.


? İlk 2 bölüm çok umut verici ve ilgi çekiciydi, yönetmenliğini Justin Bateman da üstlendi. Sonra sonraki 8 bölüm çok uzun hissediyor, yavaş gelişme ve onu karıştıran küçük karakterler ile hikaye boyunca sürükleniyor. İzlemeye devam etmemin sebebi Cynthia Erivo'nun Holly rolündeki muhteşem performansıydı. Ben Mendonsohn'un oyunculuğuna da olumlu bir not.


? İlk birkaç bölüm, bunun harika bir dizi olacağını düşünmeme neden oldu. Son iki bölüm beni o kadar sinirlendirdi ki, onu kelimelere dökmekte zorlanıyorum. Bu dizinin bu şekilde nasıl bu kadar berbat edebileceklerini çözemiyorum. Bunu henüz izlemediyseniz, lütfen benim gibi sadece hayal kırıklığı ve hüsrana uğrayacağınızı bilin. Başlangıçta iyi yazarları vardı ve yarı yarıya onların yerini komple amatörler almış gibi.


? Tempo problemi olduğunu kabul ediyorum ama yine de sadık bir King hayranı olarak ne olursa olsun izlerim. Ama bunun yanında bu hikayede neyi sevdiğimi anladım, başlarına doğaüstü bir iş geldiğinde herkes çok olağanmış gibi davranıyor ya normalde, kimse de sorgulamıyor, bir inanç krizi falan yaşamıyor. The Outsider’da her karakter bu inanç süzgecinden geçip bir sorguluyor ya, o yüzden daha gerçekçi geliyor.


? İlk 2 bölümüne kanıp, hayal kırıklığına uğradığım dizi. öyle başladı ki, aha dedim, yılın dizisi geldi. Ancak, 3. bölümden sonra, dizi böyle uzun uzun gereksiz diyaloglarla kaplanmış, derinliksiz karakterlerin duygusuz şekilde dram yaratma girişimlerini yansıtan bir hale büründü. Bazı bölümlerin sonunu getirmek de bile zorlandım. Final bölümünün 10. dakikasında hikaye bitti, ondan sonrası yine uzun diyaloglar, uyutan bir tempo. kısacası hayatımdan 10 saat çalmış dizidir.


HBO Yapımı The Outsider Dizisinin Oyuncuları ve Başrolü

Ben Mendelsohn – Ralph Anderson

45’ten fazla film, Drama Dizilerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Primetime Emmy Ödülü bulunan 51 yaşındaki tecrübeli oyuncu Avustralya kökenlidir. The Year My Voice Broke’de çıkış yapıp tanınmıştır.

Ben Mendelsohn


Bill Camp – Howard Salamon

12 Yıllık Esaret, Birdman veya (Cahilliğin Umulmayan Erdemi) ve Joker ile tanınan tecrübeli bir aktör ve yönetmendir. 30’dan fazla prodüksiyonda yer almıştır. Şu anda 59 yaşında.

Bill Camp


Jeremy Bobb – Alec Pelley

Amerika kökenli tecrübeli oyuncu 39 yaşında ve 25’ten fazla yapımda rol aldı. Kendini Cinemax TV dizisi olan The Knick’te Herman Barrow rolüyle tanıttı.

Jeremy Bobb


Çıkış Tarihi: 12 Ocak 2020

Kategori: Suç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.