HBO Yapımı The New Pope Hakkında İnceleme

HBO kalitesiyle sunulan ve yapımcılığı üstlenilen The New Pope bir dram televizyon dizisi olup büyük ilgi toplamıştır. Bizlerde sizler için kolları sıvayıp bu yapımın detaylarını araştırdık ve içerik haline getirdik.
HBO Yapımı The New Pope Hakkında İnceleme

HBO The New Pope Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bu yapım ilk başlarda The Young Pope adlı farklı bir yapım olarak izleyicilerin karşısına çıkıp 2. sezonda isim değiştirerek The New Pope adı altında seyircilerin karşısına çıkmıştır. Birçok ödül adaylığı bulunan bu dizi hepimizin bildiği Jude Law’ın oyunculuğu ile kendine hayran bırakıyor. Bu mini diziyi uzun araştırmalar sonucunda listeledik işte The New Pope dizisinin ayrıntıları.


1. 13 Ocak 2020’de yayınlanmaya başlayan dizi iki farklı isimle yayınlandığı için ayrı ayrı görülmekte ve bu yüzden The New Pope 1 sezon olarak karşımıza çıkmakta. 9 adet bölümü bulunan bir bölümü ortalama 50 dakika olup farklı duygular ve sorgulamalar yaratacak hiç sıkılmadan kendini izleten bir dizidir.

thenewpope


2. 3 Kasım 2019 tarihinde yayınlanan 2. fragmanı 954.300 kişi tarafından görüntülenerek dizi için beklentileri bir hayli yükseltti. Farklı bir isimle bu yapımı ele aldıkları için çok merak uyandıran bu yapım kısa bir süre içerisinde izleyicilere sunuldu.

thenewpope1


3. David di Donatello En İyi Film Ödülü, en iyi yabancı dil ödülü ve benzeri birçok ödül alan yönetmen Paolo Sorrentino tarafından yapımı üstlenilmiştir ayrıca yönetmenliğini de kendisi yapmıştır.

thenewpope3


4. Bu yapımda bulunan oyuncu kadrosu ise şu şekildedir. Jude Low ( Pope pius XIII ), John Malkovich ( Pope john paul III ), Cecile de France ( Sofia ), Silvio Orlando ( Angelo Cardinal voiello ), Ludivine Sagnier ( Esther ), Sharon Stone, Javier Camara ( Monsignor Gutierrez ) gibi isimler yer almaktadır.

thenewpope34


5. Dizinin ismi çoğu şeyi bize anlatsada dizinin asıl konusu dönüştüğü The Young Pope adlı yapımdaki papanın komaya girmesinden  sonra yeni bir papa getirilmesinin zorunlu olduğunu kabullenemeyen Vatikan’ın birini bulması.

thenewpope5


6. Dizinin odak noktası ise Vatikan Papa XIII. Pius’a ister istemez sevgi beslemiştir. Pius’tan sonra yeni Papa getirmeyi sürekli ertelemeleri sonucu aldıkları tepki, ve oluşan siyasi boşluk yüzünden sonunda yeni birini getirmeye karar verirler. Vatikan’ın hayallerindeki gibi bir Papa olan John dizinin ilk isminde oynayan Pius’un yapmayı reddettiği her şeyi seve seve yapar. Sahneye çok iyi aktarılan bu yapımdaki tek sorun Papa Pius’un geri gelebilme ihtimali sonucu taraf tutma zorunluluğu olacak olması.

thenewpope56


7. IMDB üzerinden yapılan değerlendirmelerde 10.559 kişinin verdiği oy ile 8.2 puan alan dizi beğenilmiş yapımlar arasında yer almaya hak kazandı. Bizce vakit kaybetmeden izlemeniz gereken bir dizi.

thenewpope58


The New Pope Dizisinin İzleyici Yorumları:

? Bu yeni dizi AÇIKÇA "belirli" bir izleyici kitlesine yöneliktir - Malkovich'ten ve ilk bölümlerin ne kadar "yavaş" ve "sıkıcı" olduğundan şikayet eden insanlar, ne kaçırdıklarını anlayamıyorlar. Olağanüstü görseller, olağanüstü diyaloglar, olağanüstü oyunculuk - 21. Yüzyıldaki Hıristiyan (ve sadece Hıristiyan değil) Kilisesinin muhteşem karmaşıklığının derin, kışkırtıcı (ama saldırgan değil) iyi düşünülmüş bir portresi. Lütfen, onu son bölümün son saniyesine kadar izlemeye çalışın.


? Kayıtsız eleştirmenlerin hiçbir fikri yok. Bu dahi kampy dizisi, modern kaygı, kayıp ve yalnızlık dünyasındaki güç ve inanç konularını tartışıyor. Kitle iletişim araçlarının yükselişinin yol açtığı modern toplumun çöküşü ve mevcut dünya liderlerinin demokrasiyi sahtekarlığa indirgeyen mutlak acımasızlığı sanatsal bir şekilde alay ediliyor. Ve tüm bunların içinde Tanrı nerede? Bütün karakterlerin uğraştığı soru bu. Harika diyaloglar. Bir izlemeli, kendinize dizi türü sorular sormalı ... Notlar ... Eklemek zorundaydım. 9. bölümü yeni bitirdim. Son 3 bölüm boyunca pek çok duygusal an.


? Dizi, gerçek bir inanç, insan ve tanrı aşkının eseridir. İnancın ve insan olmanın olumlu unsurlarını gerçekten yansıtmak için saygılı olmaya gerek yok. Neredeyse tam tersine - insan kırılganlığını, ahlaksızlığını ve aptallığını kullanmak, insan olmanın neyle ilgili olduğunun bir kutlamasıdır ve ben Katolik Kilisesi olsaydım bu şimdiye kadarki en iyi hediye olurdu.


? The Young Pope'un devam filmini dört gözle bekliyordum ve umduğumdan daha iyi olduğu ortaya çıktı. Karakterler zekice tasvir ediliyor, hikaye sürükleyici, film müziği bir ödülü hak ediyor ve 9 / 9'dan sonra ne olacağını görmek için sabırsızlanıyorum. Sanırım yayınlanana kadar uyumam gerekebilir ve umarım yapım aşamasındadır. Gerçekten gerçekten içten içe, sadece 9 bölüm var. Hepsini tekrar izleyebilirsin. Yakında geri gelin!


? Sonunda birisi, dinin ve Hıristiyanlığın gerçek yüzü hakkındaki gerçeği gösterecek cesarete ve cesarete sahipti. Bu dizi harika. Burada gördüğünüz şey gerçekte ne olduğu, güç oyunları, yolsuzluk, şaka ..... Sonsuza kadar devam edebilirim. Bu sadece Katolik dinini yansıtmıyor. Yolundaki her din, büyük ölçüde bir manipülasyon ve yolsuzluktur.


? Sorrentino, yönetmenlik yeteneğini inanılmaz bir devam filmiyle ortaya çıkarmaya devam ediyor. Mükemmel bir senaryoya ve inanılmaz sembolizme sahip bir oyun, Vatikan'da büyülenmiş bir hikayenin komik bir versiyonu aracılığıyla kendi içgüdülerimizle mücadeleyi gösteriyor. Jude Law ve John Malkovich en iyi performanslarından birinde


? Dizinin içeriği "Genç Papa" kadar karmaşık değil ... ama sinematografi muhteşem. Sesler, sahnelerin derlenmesi, hikaye (oldukça yavaş da olsa) parlak ve güzel. Serinin müziği o kadar iyi seçilmiş ki sizi filme çekiyor. Yeni papa güzel bir cam parçası, her İngilizce aksanlı sözcüğü yaşayan bir hikaye. Mütevazı bir hbo izleyicisinden gösteri için tebrikler!


? Yeni Papa, Genç Papa dizisinin tam tersidir. Genç Papa eğlenceli, havalı ve anlaşılması güç bir kişiyken, Yeni Papa sıkıcı, kendine güvenen ve inceliksizdir.
Fragman, tüm bölümlerin bir araya getirildiği dizinin tamamından çok daha iyi. Malkovich korkunç korkunç! Izdıraplı aksan, anlamsız basmakalıp sözlerle dolu dayanılmaz diyaloglar (Youtube'u açıp gerçek bir papadan bir konuşmayı da seyredebilirsiniz). 


HBO Yapımı The New Pope Dizisinin Oyuncuları ve Başrolü:

Jude Law – Pope Pius XIII

Sherlock Holmes: Gölge Oyunları, Sherlock Holmes ve ek olarak 52 yapımda da bulunmuştur. 7 farklı ödülü olan oyuncu 1989 dan beri bu işin içindedir. Oyuncu şu an da 42 yaşındadır.

Jude Law


John Malkovich – Pope Jhon Paul III

Jonah Heex, Transformers 3: Ay'ın Karanlık Yüzü, Deepwater Horizon ve ek olarak 70 yapımda daha bulumuştur. 14 farklı ödüle ödüllendirilmiştir ve 66 yaşında olan bu oyuncu 1984 yılından beri film sektöründedir.

John Malkovich


Çıkış Tarihi: 10 Ocak 2020

Kategori: Dram

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.