Haris Medunjanin Kimdir

Haris Medunjanin, 8 Mart 1985’de Bosna Hersek’in Sarajevo kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Bosna Hersek Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Haris Medunjanin Kimdir

Haris Medunjanin Biyografisi

Haris Medunjanin’in Kulüp Kariyeri

Haris Medunjanin, futbol kariyerine ilk olarak ülkesinin yerel takımlarında biri olan Swift Atletiek takımında başladı. Bir dönem burada oynadıktan sonra AFC 34 takımına geçiş yaptı. 2002 yılında Hollanda’ya yönelerek AZ Alkmaar’a transfer oldu. 2004 yılında as takıma davet edilen tecrübeli futbolcu, ilk iki sezon 25 maça çıkıp 4 gol attı ve 2006 yılında Sparta Rotterdam’a kiralık olarak gitti. Kiralık kaldığı süre içerisinde 32 maça çıkıp 7 gol atma başarısı gösterdi. Sezon sonunda AZ Alkmaar’a geri döndü.

2008 yılında yolunu İspanya’ya çeviren Haris Medunjanin, Valladolid’in teklifini kabul etti ve transfer oldu. 2 sene oynadığı İspanya Ligi’nde 42 maça çıkıp 7 gol attı. Ardından gelen yıllarda ise sırasıyla İsrail ekiplerinden Maccabi Tel Aviv ve Türkiye Süper Ligi’nde mücadele eden Gaziantepspor’da oynadı.

haris medunjanin gaziantepspor

Gaziantepspor’da bir sezon kiralık oynadı ve 30 maça çıkıp 4 gol attı. Burada gösterdiği performans ile teknik ekip tarafından beğenildi ve 2013-2014 sezonunun başında Gaziantepspor’a bonservissiz şekilde transfer oldu. Gaziantepspor’da iyi bir sezon geçiren Haris Medunjanin, 32 maça çıkıp 2 gol attı ve takımın değişilmez futbolcularında biri oldu.

haris medunjanin deportivo la coruna

Bir yıllık sözleşme imzaladığı Gaziantepspor’dan sezon sonunda ayrılan başarılı futbolcu 2014-2015 sezonunda İspanya’ya bir kez daha yöneldi ve Deportivo La Coruna’ya transfer oldu. İspanya’da da başarılı oyununu devam ettiren Haris Medunjanin, sezon boyunca 25 maça çıkıp 4 gol attı.

Haris Medunjanin’in Milli Takım Kariyeri

Haris Medunjanin, milli formayı ilk olarak 2006 yılında Hollanda U-21 genç milli takımında giydi ve burada 4 maça çıkıp 3 gol attı. 2009 yılında ise ülkesinden teklif aldı ve Bosna Hersek Milli Takımı’na katıldı. Kariyeri boyunca a milli formayı 47 kez giyip 7 gol atma başarısı gösterdi.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.