Hanzade Doğan Boyner Kimdir

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner, 1973 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Türk iş kadınıdır.
Hanzade Doğan Boyner Kimdir

Hanzade Doğan Boyner Biyografisi

Hanzade Doğan Boyner, Aydın Doğan ve Sema Işıl Doğan çiftinin 4 kız çocuğundan bir tanesidir. Lise eğitimini Fransa’da alan Boyner, Benoit Fransız Lisesi'nden mezun oldu. Üniversite eğitimi almak için İngiltere’ye gitti ve lisans eğitimini ekonomi alanında tamamladı.

İş hayatına da ilk olarak Londra’da başladı ve İngiliz bir firmada İletişim, Medya ve Teknoloji Grubu'nda finansal analist olarak çalıştı.

hanzade doğan boyner iş kadını

Türkiye’de döndükten sonra bir takım işlere imza atsa da, ülkenin en büyük internet holdingi Doğan Online’ı kurmasıyla beraber isminden söz ettirdi. Türkiye’nin en çok satan gazetesi olan Posta Gazetesi’nin 2003 yılında CEO’su oldu.

Başta Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği, Genç Başkanlar Organizasyonu ve Kadın Girişimcileri Derneği üyesi olan Hanzade Doğan Boyner, bunun yanında birçok sivil toplum kuruluşu ile vakıflarında yönetim kadrosunda yer almaktadır.

Yeniliklere açık olan be bu fırsatları değerlendirme becerisi olan iş kadını, Türkiye’de en büyük internet alışveriş sitesi olan hepsiburada‘nın kurucusudur.

hanzade doğan boyner iş kadını

Hanzade Doğan Boyner, 2007 yılında Boyner ailesinin bir ferdi olan Osman Boyner ile evlendi. Çiftin bu evlilikten Ela ve Yasemin adında iki çocuğu oldu.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.