Hanım Göbeği Tarifi

Ülkemizin her yöresinde bilinen ve aşırı şekilde tüketilen hanım göbeği tatlısını sizler için tarifimizde derledik. Bu lezzetli ve hafif tatlıyı sizde sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Hanım Göbeği Tarifi

Hanım Göbeği Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 2,5 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 tutam tuz
  • Margarin ( 1 parmak genişliğinde parçalara ayrılacak )
  • Çeyrek limon suyu
  • 2 su bardağı zeytinyağı



Hanım Göbeği Nasıl Yapılır?

Hazırlanma aşaması 3’e ayrılmaktadır. Bunlardan ikisi şerbeti ve kızartması içindir. Yapım aşaması da kolay olan hanım göbeğinin hazırlanması 10 dakika, pişirilmesi ise en fazla 20-25 dakika sürmektedir.

Hanım Göbeği ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Hanım Göbeği yapımına başladığınızda ilk olarak şekeri 3 su bardağıyla karıştırın ve bu sırada oluşan köpükleri üzerinden alın.
  2. Limon suyunu ekledikten sonra koyulaşıp şerbet halini aldığında ocaktan alın. Daha sonra soğumaya bırakın.
  3. Diğer yandan önceden hazırlanan bakır tencereye 2 bardak su, margarin, tuz koyup kaynatın. Daha sonra elenmiş halde olan unu bir anda ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.
  4. Tencereye yapışmadan ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Biraz ılıdıktan sonra yumurtaları birer birer kırın ve iyice karıştırın. Elde edilen malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  5. Yağlanmış avuç arasında yuvarlayın ve parmak ile ortasını delin. Daha sonra kızgın olan yağ tavasına atın. Tava hafifçe sallanarak pembeleşinceye kadar kızartın.
  6. Fazla olan yağını almak için üzerinde peçete olan kaba çıkartın.
  7. Sonra soğumaya bırakılmış şerbetin içine atın ve birkaç kere karıştırıp 5 dakika daha bekledikten sonra servis edin.

AFİYET OLSUN.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.