Hande Katipoğlu Kimdir

Yahşi Cazibe isimli dizide canlandırdığı Simge karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Hande Katipoğlu, 13 Mart 1983’te İstanbul’da dünyaya geldi.
Hande Katipoğlu Kimdir

Hande Katipoğlu Biyografisi

Lise eğitiminden sonra Süleyman Demirel Üniversitesi’nde sosyoloji üzerine eğitim almaya başladı. Sosyolojiyi tamamlamadan İstanbul’a döndü. Daha sonra sineme televizyon üzerine eğitim aldı ve kariyerine bu yönde şekillendirmeye devam etti. 2010’da Cenk Seyhun ile hayatını birleştirdi ve 2011’de boşandı. 
Kamera karşısına ilk kez Dolunay isimli dizi ile geçen Hande Katipoğlu, 2005’te Nefes Nefese isimli gençlik dizisinde Mine karakterini canlandırdı. Dizi, bir grup lise öğrencisinin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Sinem Kobal, Hakan Ural, Mehmet Aslan, Ceren Moray ve Şebnem Sürücü yer aldı. Daha sonra ise Deli Dolu isimli dizide yer aldı. Küçük bir ailede yaşananların komik bir şekilde anlatıldığı dizinin başrollerini Pınar Altuğ ve Cem Davran paylaştı. 

 

hande-katip33.jpg

 

2010’da Yahşi Cazibe isimli dizide Simge karakterini canlandırdı. Dizi, Kemal isimli bir adamla anlaşarak evlenen Cazibe isimli bir kadının zamanla Kemal’e aşık olmasını ve sonrasında yaşanan komik olayları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Hakan Yılmaz, Aslıhan Gürbüz, Sezai Aydın, Hande Katipoğlu ve Gökçe Özyol yer aldı. Ardından Alemin Kıralı isimli dizide Esra karakterini canlandırdı. Dizi, verdiği bir söz nedeniyle kayınvalidesi ve baldızlarına bakmak zorunda kalan Aslan isimli bir adamın yaşadıklarını anlatıyor. Başrolleri ise Şafak Sezer, Oya Aydoğan, Zeynep Gülmez, Evrim Akın ve Metin Yıldız yer aldı.

2012’de ise Pis Yedili isimli dizide Nevriye karakterini canlandırdı. Dizi, okullarının yanması nedeniyle özel bir okulda geçici olarak eğitim görmeye başlayan bir grup öğrencinin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Kadir Doğulu, Eda Ece, Ayşegül Aldinç, Asuman Dabak ve Hazal Şenel yer aldı. 

Film ve Dizileri :

  • 2005 - Nefes Nefese
  • 2005 - Dolunay
  • 2006 - Deli Dolu
  • 2010 - Yahşi Cazibe
  • 2011 - Alemin Kralı
  • 2012 - Pis Yedili
  • 2013 - Harem

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.