Haluk Ulusoy Kimdir

Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Üyeliği ile Ulusoy Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten, eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olan Haluk Ulusoy, 6 Mayıs 1958 tarihinde dünyaya geldi.
Haluk Ulusoy Kimdir

Haluk Ulusoy Biyografisi

İş adamı bir babanın ve ev hanımı bir annenin çocuğu olarak Trabzon’da dünyaya gelen Haluk Ulusoy, 4 kardeştir. İş adamlığının yanı sıra sporla ilgilendi ve ilk olarak 1976 yılında Yeşilköy Spor Başkanı olurken, sonrasında Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı oldu. Ardından gelen yıllarda ise sırasıyla Kuşadası Spor Kulübü Başkanı, Söke Spor Kulübü Başkanı, Karşıyaka Spor Kulübü Asbaşkanı, Denizlispor Asbaşkanı olarak çalıştı.

haluk ulusoy tff eski başkanı

Haluk Ulusoy, yer aldığı takımlarda gösterdiği başarılı yönetim sayesinde dikkatleri üzerine çekti ve nüfuzunu da kullanarak 1997 yılında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı seçildi. 7 sene boyunca görevinin başında durdu. İki yıl bu görevine ara verdikten sonra 2006 yılında tekrardan aday oldu ve 2. kez TFF Başkanı seçildi.

Başkan olduğu dönem içerisinde Türkiye A Milli Futbol Takımı büyük başarılar elde etti. Haluk Ulusoy TFF Başkanlığı’nda hep aranılan bir isim olarak kaldı.

ulusoy holding haluk ulusoy

2015 yılında Haluk Ulusoy, 29 Haziran 2015 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa yeniden aday oldu ancak başkanlığı Yıldırım Demirören kazandı.

Haluk Ulusoy’un, Süper lig takımlarından Galatasaray’ı desteklediği bilinmektedir.

 

Haluk Ulusoy’un Başkanlık Yaptığı Kulüpler

  • 1976 - Yeşilköyspor Başkanı
  • 1983-1987 - Mersin İdman Yurdu Kulübü Başkanı
  • Mersin Polis Gücü kuruculuğu ve iki dönem başkanlığı
  • Kuşadası Spor Kulübü Başkanlığı
  • Söke Spor Kulübü Başkanlığı
  • Karşıyaka Spor Kulübü Asbaşkanlığı
  • Denizlispor Asbaşkanı

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.