Hale Caneroğlu Kimdir

Avrupa Yakası isimli dizide canlandırdığı Yaprak karakteri ile geniş kitlelerce tanınmaya başlayan Hale Caneroğlu, 18 Aralık 1974’te Almanya’da dünyaya geldi.
Hale Caneroğlu Kimdir

Hale Caneroğlu Biyografisi

Çocukluğunun bir bölümü Almanya’da geçen Hale Caneroğlu, ailesi ile birlikte Samsun’a taşındı. Galatasaray Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra çeşitli reklam filmlerinde  yer aldı. Daha sonra Amerika’ya gitmek için para biriktirmeye başlar ve çeşitli işlerde çalışır. Parası tamamladığında ise Amerika’dan haber gelmesiyle dadılık yapmak için gider. Amerika'da kaldığı süre içerisinde aynı zamanda sahne ve tiyatro eğitimi aldı.

Türkiye’ye geri dönüş yaptığında ise İstanbul Gelişim Orkestrası’nda uzun süre solistlik yaptı. 2004’te Avrupa Yakası isimli dizide Yaprak karakterini canlandırdı. Yaprak karakteriyle birlikte geniş kitleler tarafından tanınmaya başladı. Gülse Birsel’in senaristliğini  yaptığı dizinin başrollerinde Gazanfer Özcan, Hümeyra, Gülse Birsel, Tolga Çevik, Binnur Kaya, Şenay Gürler ve Levent Üzümcü yer aldı. Daha sonra şarkı sözlerini kendisinin yazdığı albümü çıkardı.

Geniş Aile isimli dizide Berrak karakterini canlandırdı. Dizi aynı mahallede yaşayan Cevahir ve Bilal isimli gençlerin çocukluklarından beri birbirleriyle olan husumetlerini anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Rasim Öztekin, Ufuk Özkan ve Fırat Tanış yer aldı. Hale Caneroğlu daha sonra 6 kişilik dansçılardan oluşan Hale Caneroğlu Show isimli müzikal ekibini kurdu.

2012’de ise M.U.C.K isimli dizide Seda isimli öğretmeni canlandırdı. Dizi bir üniversitenin dans yarışmasına girmek için verdiği uğraşları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Haluk Piyes, Azra Akın, Murat Serezli, Selen Korkutan, İsmet Şimşek ve Elçin Orçun isimli oyuncular yer aldı. Hale Caneroğlu ilk evliliğini veteriner Emre Taşkın ile 2010’da evlendi. Evliliğine 2012’de son verdi. Daha sonra ise Özgür Fidanoğlu ile evlendi.

Albümleri :

  • 2010 - İçimde Saklısın

Rol Aldığı Filmler ve Diziler :

  • 2012 - M.U.C.K. (Güzel Sanatlar Tarihi öğretmeni Seda)
  • 2011 - Geniş Aile (Berrak Kirişçi)
  • 2010 - Gecekondu (Kendisi) (Tv Programı )
  • 2008 - Anında Görüntü Show (Kendisi) (TV Dizisi )
  • 2004 - 2009 - Avrupa Yakası (Yaprak İzmirli)
  • 2003 - Kasabanın İncisi (Aslı Öğretmen)
  • 2002 - Rus Gelin (Okçu) (Sinema Filmi)

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.