Hakan Gültekin Kimdir?

30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde Ardeşen Belediye Başkanı seçilen Hakan Gültekin kimdir? Aslen nerelidir? Hangi partiden belediye başkanı seçilmiştir? İşte, Ardeşen’in çehresini değiştiren Başkan Hakan Gültekin’in biyografisi…
Hakan Gültekin Kimdir?

Ardeşen’de başarılı işlere imza atan ve birçok kesimin beğenisini kazanan Başkan Hakan Gültekin’in biyografisini sizler için hazırladık. İşte, tüm detaylarıyla birlikte Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin’in eğitim, ticari ve siyasi hayatı...

hakan gültekin

Hakan Gültekin’in Eğitim Hayatı

Hakan Gültekin, 1970 yılında Rize’nin Ardeşen ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatına Ardeşen Alparslan İlkokulu’nda başlayan Gültekin, ortaokul ve lise eğitimlerini ise Ardeşen İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.

Zorunlu eğitiminin ardından üniversiteye kaydolan Gültekin, 1997 yılında 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

Yüksek Lisans Eğitimini ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İşletme Bölümü’nde sürdürmektedir.

hakan gültekin

Hakan Gültekin’in Siyasi Hayatı

Hakan Gültekin, üniversite eğitimini tamamladıktan sonra ticari ve siyasi hayata adım attı. Henüz genç yaşında girişimci bir yapıya bürünen Gültekin 14 Ağustos 2001 yılında kurulan ve devlete yönetmeye talip olan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Ardeşen İlçe Teşkilatı’nın kurucuları arasında yer aldı. Toplamda da 6,5 yıl boyunca Ak Parti İlçe Teşkilatı Başkanlığı koltuğunda oturdu.

hakan gültekin

Siyasi hayatında merdivenleri yavaş yavaş çıkan Hakan Gültekin, 2009 yılında AK Parti Rize İl Başkanlığı’nda, İl Teşkilat ve İl Seçim İşleri Başkanlığı bünyesinde görev aldı.

2014 yılına kadar Rize İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini yürüttü.

Ardeşen Belediye Başkanlığı Süreci

Hakan Gültekin, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den Belediye Başkanı adayı oldu. Seçimlerde 6.988 kişinin oyunu alarak %47.3 ile Ardeşen Belediye Başkanı seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum