Hababam Sınıfı Filmleri Hakkında 10 İlginç Bilgi

Türkiye’nin en çok izlenen filmler arasında sizleri şaşırtacak bilgilere hazır mısınız? İşte, Türk Sinemasının en önemli filmleri arasında gösterilen Hababam Sınıfı hakkında herkesin bilmedi şaşırtıcı bilgiler…
Hababam Sınıfı Filmleri Hakkında 10 İlginç Bilgi

Türkiye’de en çok izlenen filmler arasında yer alan ve her yaştan insanın gönlünde taht kurmuş olan Hababam Sınıfı film serisinin ilk filmi 1975 yılında yapılmıştır. Yapıldığı yıllarda büyük etki yaratan ve beğeni toplayan film yarattığı etkiyi hala sürdürüyor. Filmde yer alan birçok isim ülkemizde Hababam Sınıfı serisinin öncesinde de sonrasında da çok kaliteli rollerde yer almış isimlerdir.

Filmin bu kadar sevilmesinin en büyük nedenini ise oyuncuların sıcaklığı ve o dönemin gerçekçiliğini yansıtmalarıdır. İzleyenlere gerçek sevgi ve hoşgörüyü hatırlatmanın yanında hem güldüren hem de hüzünlendiren film hakkında bilinmeyen birçok konu bulunuyor.

O yıllarda filmlerdeki çekim hatalarının kayıtlı olduğu filmler gereksiz olduğu için eskicilere satılsa da film hakkında bilinmeyen bazı gerçekleri yavaş yavaş herkes öğrenmeye başlıyor. Hababam Sınıfı hakkında bilgi sahibi olmak için film serisi hakkında bazı şeyleri bilmeniz gerekiyor.

1. Gerçeklerin Yansıtılması

hababam sınıfı hakkında bilgi

Filmde bazı kahramanların geçmişlerinden bahsedilir iken aynı zamanda bunlardan bazılarının gerçekleri yansıttığı da ortaya çıktı. Örneğin filmde Fizik derslerinde öğretmenlik yapan ve filmde savaş gazisi olarak anlatılan ve işlenen Sıtkı Akça ismindeki sanatçı gerçekten de gazidir. Sanatçı aynı zamanda aynı filmde rol alan Güdük Necmi karakterini başarı ile canlandıran Halit Akçatepe’nin de gerçek babasıdır.


2. Zeki ile Metin

hababam sınıfı hakkında bilgi

Filmin sinemaya uyarlanmasından önce tiyatroda uzun bir süre oynandığı biliniyor. Tiyatro versiyonunda Zeki Alasya ile Metin Akpınar da bulunmasına rağmen ikili filmde oynamamışlardır. Bunun nedeni ise film yöneticileri ile Zeki Alasya ve Metin Akpınar’ın anlaşmaya varamamasıdır.


3. Damat Ferit

hababam sınıfı hakkında bilgi

Tarık Akan’ın yaşam verdiği Damat Ferit karakterine adını veren filmi yöneten Ertem Eğilmez’dir. Ferit isminin verilmesi ise Ertem Eğilmez’in ölen oğlunun adı olması nedenindendir. Tarık Akan ona bu filmde verilen Ferit ismi ile on iki filme hayat vermiştir.


4. Hayta İsmail

hababam sınıfı hakkında bilgi

Serinin filmlerinden biri olan Hababam Sınıfı Uyanıyor’da Hayta İsmail’in askerden gelmesi ile ilgili bir sahne yer alıyor. Bu sahne de tamamen gerçeği yansıtıyor. Hayta İsmail karakterini canlandıran Ahmet Arıkan o tarihte askerden gelerek seti ziyaret etmiş, Ertem Eğilmez de onu bir sahnede oynatmıştır.


5. Gazeteye Verilen İlan

hababam sınıfı hakkında bilgi

Ertem Eğilmez, filmde sanatçıları oynatmanın yanında amatör kişileri de oynatmak amacı ile gazeteye ilan vererek oyuncu aramıştır.


6. İlk Oyunculuk

hababam sınıfı hakkında bilgi

Ayşen Gruda’nın ilk oynadığı film Hababam Sınıfı’dır.


7. İkilinin İlk Diyaloğu

hababam sınıfı hakkında bilgi

Birçok projede birlikte oynayan Şener Şen ile Kemal Sunal ilk kez bu filmde karşılıklı ikili diyalogda bulunmuştur.


8. Tiyatrodaki İnek Şaban

hababam sınıfı hakkında bilgi

Filmde İnek Şaban’ı Kemal Sunal canlandırsa da tiyatro versiyonunda bu karakter bir kadın tarafından canlandırılmıştır.


9. Kaçış İçin Plan

hababam sınıfı hakkında bilgi

Sınıfta okuldan kaçmak için çizilen planı film oyuncularından olan Mühendislik Fakültesi’nde okuyan Dilaver Gül çizmiştir.


10. Münir Özkul’a Öncelik

hababam sınıfı hakkında bilgi

Oynadığı filmlerde kendi isminin en başta olmasını isteyen Tarık Akan bu filmde yerinin Münir Özkul’a verilmesini istemiştir.


Önerilen İçerik: Hababam Sınıfı Filmindeki Kaçış Planı Resimini Kim Çizdi

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum