Güzin Alkan Kimdir

Yabancı Damat isimli dizi ile tanınmaya başlayan Güzin Alkan, 1 Eylül 1981'de İzmir'de dünyaya geldi.
Güzin Alkan Kimdir

Güzin Alkan Biyografisi

İzmir'de dünyaya gelen Güzin Alkan, lise eğitiminden sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde oyunculuk üzerine eğitim aldı. Tanınmaya Yabancı Damat isimli dizi ile başlayan Güzin Alkan günümüzde oyunculuk kariyerine devam etmektedir. 

guzin00.jpg

2004'te kamera karşısına geçen Güzin Alkan, Yabancı Damat isimli dizide Döne karakterini canlandırdı. Dizi, ailesinin istediği kişiyle evlenmek istemeyen Nazlı isimli genç bir kadının, evden kaçıp hayatını aşkını bulmasını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Nehir Erdoğan, Özgür Çevik, Kadir Akyürek, Zeki Alasya, Sumru Yavrucuk ve Erdal Özyağcılar yer aldı. Ardından Kader isimli fildem rol aldı. Film, aynı mahallede yaşadığı Uğur isimli kadının peşinden diyar diyar dolaşan bir adamın yaşadıklarnı anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Ufuk Bayraktar ve Vildan Atasever yer aldı. 

2007'de Dudaktan Kalbe isimli dizide Makbule karakterini canlandırdı. Dizi, aşık olduğu adama inanmayan bir kadının neden oladuklarını anlatıyor. Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı romanından uyarlanan dizinin başrollerinde ise Aslı Tandoğan, Burak Hakkı, Yiğit Özşener ve Fadik Sevin Atasoy yer aldı. Başarılı oyuncu daha sonra ise Güllerin Savaşı isimli dizide Naciye karakterini canlandırdı. Dizi, müştemilatında yaşadığı köşke hanımefendi olan Gülru isimli genç bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Damla Sönmez, Canan Ergüder, Sercan Badur ve Barış Kılıç yer aldı. 

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • 2004-Yabancı Dmat
  • 2006-Kader
  • 2007-Dudaktan Kalbe
  • 2012- Dila Hanım
  • 2014-Güllerin Savaşı

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.