Gün Koper Kimdir

Öyle Bir Geçer Zaman ki isimli dizide Osman karakterinin gençliğini canlandırmasıyla dikkatleri üzerine çeken başarılı oyuncu, 9 Temmuz 1986’da dünyaya geldi.
Gün Koper Kimdir

Gün Koper Biyografisi

Kamera karşısına ilk kez Öyle Bir Geçer Zaman ki isimli dizi ile geçen Gün Koper, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda tiyatro üzerine eğitim aldı. Oyuncu Berrin-Macit Koper çiftinin oğludur. 2010’da Öyle Bir Geçer Zaman ki isimli dizide Osman karakterinin gençliğini canlandırdı. Dizi, 60’lı yıllardan günümüze kadar Türkiye’de yaşanan olayları bir aile üzerinden anlatıyor. Yurt dışında çalışan Ali isimli bir kaptan, bir gün Türkiye’ye yanında Alman bir kadınla döner ve ailesi için kabus dolu zor günler başlar. Ali Kaptan kendi ailesi de dahil herkesi kapı dışarı atar. Cemile çocuklarıyla kayınvalidesini yanına alır ve bakımsız bir evde yaşam savaşı vermeye devam eder. Dizinin başrollerinde Ayça Bingöl, Erkan Petekkaya, Meral Çetinkaya, Yıldız Çağrı Atiksoy, Farah Zeynep Abdullah, Aras Bulut İynemli ve Emir Berke Zincidi yer aldı. 

Ardından 2011’de Aşk ve Devrim isimli filmde Kemal karakterini canlandırdı. Gençliğin verdiği heyecanla politik görüşlerini ifade eden, bunu mücadelesini veren Kemal isimli genç bir çocuğun, yoldaşı Leyla’ya aşık olmasını ve yavaş yavaş önce devrim sonra da aşkından uzaklaşmasını irdeliyor. Filmin başrollerinde Gün Koper ve Deniz Denker yer aldı. Film, girdiği festivallerden ödülle döndü. Gün Koper filmde sergilediği performansından dolayı Ankara Film Festvali, Uluslar arası İzmir Film Festivali ve Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ve Umut Veren Oyuncu Ödüllerini kazandı.

Gün Koper daha sonra Bir Ses Böler Geceyi isimli filmde İsmail karakterini canlandırdı. Film Süha isimli bir adamın mezarlıkta geçmişini sorgulamasını ve sonrasında yaşanılanları anlatıyor. Filmin başrollerinde Gün Koper, Cem Davran ve Merve Dizdar yer aldı. Film, Ahmet Ümit’in aynı adlı eserinden uyarlanarak hazırlandı.2014’te ise Boynu Bükükler isimli dizide rol aldı. Dizi, yetim ve öksüz olan öğrencilerin bir okulda verdikleri var olma savaşını anlatıyor. Dizinin başrollerinde Sedef Avcı, Ahmet Saraçoğlu, Bora Akkaş, Ali Tutal ve Murat Akkoyunlu yer aldı.

Yer Aldığı Diziler ve Filmler :

  • 2011-Bir Ses Böler Geceyi
  • 2011-Aşk ve Devrim
  • 2012- Öyle Bir Geçer Zaman ki
  • 2014-Boynu Bükükler   

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.