Gregory Sertic Kimdir

Gregory Sertic, 5 Ağustos 1989’da Fransa’nın Bretigny sur Orge kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve bir dönem oynadığı Fransa Genç Milli Takımı’nda defansif orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Gregory Sertic Kimdir

Gregory Sertic Biyografisi

Gregory Sertic’in Kulüp Kariyeri

Gregory Sertic, henüz 8 yaşındayken futbola ilgi duydu ve 1997 yılında AS Egly Football takımında başladı. 3 sezon burada oynadıktan sonra 2000 yılında Bretigny’e geçiş yaptı ve burada da 3 sezon oynadı. Ardından gelen yıllarda ise sırasıyla Viry Chatillon, INF Clairefontaine ve Bordeaux formasını giydi.

gregory sertic bordeaux

2005 yılından 2009 yılına kadar Bordeaux takımında yer alan Gregory Sertic, genç takımlarda gösterdiği performans sayesinde 2009 yılında As takıma yükseltildi. İlk sezonunda takımı ile beraber sadece 6 maça çıkan başarılı futbolcu, sezon sonunda takımı ile Fransa Ligi şampiyonluğunu yaşadı. Bir sonraki sezon kendisini biraz daha geliştirmesi için ilk olarak Lens B takımına, ardından ise Lens’e kiralık gönderildi. Burada oynadığı futbolun sonunda Bordeaux’a geri çağrıldı ve 2011-2012 sezonunda maçlara çıkmaya başladı.

2012-2013 sezonunda performansında etkili bir yükseliş gösterip 44 maça çıktı ve sezon sonunda takımına Fransa Kupası’nı kazandıran oyuncuların başında geldi. Sezon içerisinde takımı ile Avrupa Ligi karşılaşmasında görev aldı ve bu kariyerinde bir ilkti. Ardından gelen yıllarda Bordeaux formasını giymeye devam etti. Gregory Sertic, 2015-2016 sezonu itibariyle 120 kez Bordeaux formasını giydi ve 5 kez fileleri havalandırdı.

Gregory Sertic’in Milli Takım Kariyeri

Gregory Sertic, milli formayı kariyerinde ilk kez 2009 yılında Fransa U-21 Genç Milli Takımı’nda giydi. Burada bir sene oynayıp 5 maça çıktı. Bu tecrübeden sonra milli takımlar seviyesinde başka bir takımda yer alamadı.

Gregory Sertic’in Başarıları

Bordeaux

Fransa 1. Ligi: 2008–09

Fransa Lig Kupası: 2009

Fransa Süper Kupası: 2009

Fransa Kupası: 2012–13

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.