Granada Gezilecek Yerler

Her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilen Granada tarihi yapıları, kendine özgü yemekleri ve daha bir çok özelliği ile sizi kendine bağlayacaktır. Bu içeriğimizde Granada'nın otellerini, gezilecek yerlerini ve restoranlarını araştırdık ve derledik
Granada Gezilecek Yerler

Granada Hakkında Bilgi

  • Granada Endülüs Bölgesinde yer almaktadır.
  • Endülüs Bölgesinin kalbi Granada'dır.
  • Darro, Genil, Monachil ve Beiro isimli dört nehrin kesiştiği noktada bulunur.
  • Toprakları oldukça verimlidir.
  • Granada şehri İspanya'nın en çok turist ağırlayan şehirlerinden birisidir.
  • İçerisinde bulunan Mağribi Kalesi ve Elhambra Sarayı şehrin ünlü olmasında önemli bir rol oynamıştır.
  • Endülüs İslami tarihinin en önemli mirası Mağribi Kalesi'dir.
  • Milattan önce 5500 yıllarında kurulmuştur.
  • İlk kurulduğu yıllar beri Visigotik ve Roma etkilerine maruz kalmıştır.
  • Granada şehrinde en eski yapılar, Bastetania olarak adlandırılan bir bölgede bulunur.
  • Şehrin nüfusu 234 bin civarındadır.
  • Resmi dili İspanyolca'dır.
  • Para birimi Euro'dur.

Granada Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Granada'da gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  •  Granada'daki gezilecek yerler listesi
  •  Granada müzeleri
  •  Granada'da yer alan tarihi mekanlar
  •  Granada'daki turistik noktalar
  •  Granada otel önerileri
  •  Granada'da nerede ne yenir?
  •  Granada'da ulaşım nasıl sağlanır?
  •  Granada'ya ne zaman gidilir?
  •  Granada festivalleri nelerdir?

Granada gezilerinize rehber olabilmek için ülkenin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizlere sunuyoruz.


Carmen de los Martires Evleri

Yüksek duvarları olan Carmen de los Martires evleri, geniş bir avluya, büyük bir bahçeye sahiptir. İçerisinde yaşaması keyifli olan pratik evlerin bahçesinde mutlaka asma, nar, erik ve şeftali ağaçları yer almaktadır. Bu ağaçlara çeşmeler, su kanalları ve çiçekler eşlik etmektedir. Bir çoğunu ziyaret edemeyeceğiniz Carmenlerden sadece birkaç tanesi turistik gezilere açıktır. Bu evlerden en önemlisi de Carmen de las Martires'tir.

carmen-de-los-martires-evleri-granada.JPEG


La Alcaiceria

Bib Rambla Meydanı ile Nueva Meydanı arasındaki dar caddelerden oluşan mekanın içerisinde giyimden takıya, baharatlardan hediyelik eşyalara kadar her türlü eşya bulunmaktadır. Hiç bir ürün almadan bile saatlerce vakit geçirebileceğiniz bu sokaklarda dükkanları ziyaret etmenizi, kafelerinde kahve veya içecek içmenizi tavsiye ediyoruz.

la-alcaiceria-granada.jpg


Lorca's House

1936 yılında cinayete kurban giden ünlü tiyatro yönetmeni, yazar ve şair Federico Garcia Lorca'nın en önemli eserlerini yazdığı yazlık evi günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. Şehrin modern kısmında yer alan müze mükemmel bir şekilde korunmuştur. 3 Euro vererek girebileceğiniz müzeye gitmenizi öneriyoruz.

lorcas-house-granada.jpg


Cartuha Manastırı

Kesinlikle Granada'da gittiğiniz zaman görmeniz gereken Barok mimarisi örneği Cartuja Manastırı, eskiden Roma mezarlığı olarak kullanılmış. 1516 yapımına başlanan manastırın yapımı üç yüzyıl kadar sürmüştür. İçerisinde heykeller, resimler ve kabartmalar bulunan müzenin içerisinde giriş ücreti 5 Euro'dur.

cartuha-manastiri-granada.jpg


Corral Del Carbon

Mariana Pineda Caddesi'nde yer alan Corral del Carbon, 14. Yüzyıl Arap egemenliği dönemine kadar uzanan tarihi bir kömür deposudur. Katolik egemenliğinin ilk dönemlerinde önce tiyatro daha sonra han olarak kullanılan mekan günümüzde turizme açık bir müzedir. Ücretsiz olarak ziyaret edebileceğiniz binanın avlusunun etrafında galeriler bulunmaktadır.

corra-del-carbon-granada.jpg


Sacromonte

Çingene Mahallesi olarak bilinen Sacromonte, 18. Yüzyılda bölgeye gelen çingenelerin yaşadığı bir bölgedir. Günümüzde hala güzelliğini koruyan bölge minik ve özenle yapılmış evlerle doludur. Ayrıca Sacromonte'deki bir çok barda veya gece kulübünde her gece flamenko gösterileri düzenlenmektedir.

sacromonte-granada.jpg


Albaicin (Albayzin)

Granada'nın içerisinde bambaşka bir dünya olan Albaicin'de Arap hükümdarlığı döneminde Müslümanlar, günümüzde ise Yahudiler yaşamaktadır. El Hamra'yı karşısına alan tepenin üzerinde bulunan Albayzin kesinlikle gitmeniz gereken bölgelerden birisidir. İçerisinde küçük küçük meydanlar bulunduran bölgede mutlaka yarım gün veya daha fazla vakit geçirmelisiniz.

albaicin-granada.jpg


Granada Katedrali

Şehrin tam olarak merkezinde yer alan Granada Katedrali'nin yapımı 1523 yılına kadar uzanmıştır. Görkemli katedral, Kral Ferdinand ve Kraliçe 1. Isabella'ya adanmıştır. Muhteşem mimarisi, özenle yapılmış işlemeleri ile dikkat çeken katedralin çok ilginç bir geleneği varmış. Eskiden üniversite eğitiminin yaygın olmadığı dönemde üniversiteyi bitiren kişilerin aile isimleri katedralin duvarlarına yazılmaya başlanmış. Bu gelenek yıllar boyu devam etmiş. Eğer bu katedrale giderseniz duvarlarda hala isimlerin yazılı olduğunu göreceksiniz.

granada-katedrali.jpg


El Hamra Sarayı

Sadece Granada değil tüm Endülüs'ün göz bebeği olan saray, insanı büyüleyen muazzam bir bahçeye sahiptir. Yapılışı 9. Yüzyıla kadar uzanan saray aynı zamanda tüm Granada şehrini gözler önüne sermektedir. Granada'nın en güzel tarihi mekanlarından birisi olan El Hamra Sarayına kesinlikle gitmelisiniz.

el-hamra-sarayi-granada.jpg


Granada'da Nerede Kalınır? 5 Otel Önerisi

İspanya'nın en güzel şehirlerinden birisi olan Granada'nın tarihi mekanlarını, eşi benzeri olmayan sokaklarını ve muhteşem atmosfere sahip yapılarını gezdikten sonra kalacak yer arıyorsanız aşağıdaki otellere göz atmanızı öneriyoruz. İşte Granada'nın en iyi otelleri;


Eurostars Gran Via

İçinizi ferahlatacak geniş oda, ücretsiz wifi, konforlu yatak, özel banyo ve televizyon ile sizi büyüleyecek olan Eurostars Gran Via oteli, 19. yüzyıldan kalma tarihi bir binada hizmet vermektedir. Her şeyiyle kusursuz olan otelde unutamayacağınız bir konaklama tecrübesi edineceksiniz.

eurostars-gran-via-granada.jpg

Adres: Calle Gran Vía de Colón, 20, 18010 Granada, İspanya

Tel: +34 958 21 78 10

Fiyat: 98€ - 269€ Fiyat Aralığında


Hotel Macia Real De La Alhambra

Granada'nın şehir merkezine yalnızca 3 km mesafede olan Hotel Macia Real De La Alhambra'nın odalarında televizyon, kasa, ücretsiz wifi ve özel banyo bulunmaktadır. Daha üst düzey odaların balkonunda ise şezlong vardır. Ayrıca otele özel olan otoparktan ek ücret karşılığında faydalanabilirsiniz.

hotel-macia-rel-de-la-alhambra-granada.jpg

Adres: Calle Mirador del Genil, 2, 18008 Granada, İspanya

Tel: +34 958 21 66 93

Fiyat: 60€ - 141€ Fiyat Aralığında


Hotel Granada Center

Granada'nın merkezinde bulunan otel, bir çok tarihi yapıya yakın olduğundan turistler tarafından çok fazla tercih edilmektedir. Tesisin tüm odalarında ücretsiz wifi, klima, rahat bir yatak, minibar ve televizyon bulunmaktadır. Çiftlerin daha çok tercih ettiği bu otele tek başınıza gelmenizi tavsiye etmiyoruz.

hotel-granada-center.JPEG

Adres: Av. de Fuente Nueva, s/n, 18002 Granada, İspanya

Tel: +34 958 20 50 00

Fiyat: 82€ - 539€ Fiyat Aralığında


Macia Monasterio de los Basilios

Genil bölgesinde bulunan otel, klimalı, geniş, ücretsiz wifi ve daha bir çok özellik barındıran odalarıyla, merkezi konumuyla misafirlerine eşsiz bir konaklama deneyimi sunmaktadır. Geçmişinin 17. yüzyıla kadar dayanan tesis, Müslüman Camii'sinin yeniden restore edilmesiyle otele dönüştürülmüştür.

macia-monasterio-de-los-basilios-granada.jpg

Adres: Paseo de los Basilios, 2, 18008 Granada, İspanya

Tel: +34 958 81 74 01

Fiyat: 65€ - 100€ Fiyat Aralığında


Hotel Universal

Ünlü Granada Katedrali'ne 500 metre mesafede olan otel, havaalanına olan yakınlığından dolayı çok fazla tercih edilmektedir. Granada'da en çok tercih edilen otellerdendir. Otelde 24 saat resepsiyon hizmeti verilmektedir. Teraslı bir kafeye sahip olan otelin odaları mükemmel bir şekilde dizayn edilmiştir.

hotel-universal-granada.jpg

Adres: Calle Recogidas, 16, 18002 Granada, İspanya

Tel: +34 958 26 00 16

Fiyat: 85€ - 99€ Fiyat Aralığında


Granada'da Nerede Ne Yenir?

Granada, gezilecek yerleriyle, muazzam otelleriyle, ışıl ışıl sokaklarıyla, yardımsever halkıyla kesinlikle gitmeniz gereken nadir şehirlerden birisidir. Granada'nın meşhur lezzetlerini tatmanız için bazı restoran, bar ve kafelerini araştırdık ve derledik. İşte Granada'nın en iyi bar, restoran ve kafeleri;


Carmela Restaurante

Granada'nın en meşhur mekanlarından birisi olan Carmela'ya kesinlikle uğramalısınız. Özellikle kroketi ve tortillası meşhur olan restoran her gün dolup taşmaktadır. Profesyonel çalışan personelleri, kusursuz yemekleri ve daha bir çok özelliğiyle öne çıkmaktadır.

carmela-restaurante.jpg

Adres: Calle Colcha, 13, 18009 Granada, İspanya

Tel: +34 958 22 57 94


Gran Cafe Bib-Rambla

1907 yılından günümüze kadar hizmet veren mekan Granada'nın en eski kafelerindendir. Lezzetli hamur işiyle ünlü olan kafeyi gidip görmenizi tavsiye ediyoruz. Vakit bulduğunuz zaman kafeye uğrayarak atıştırmalık lezzetleri denemelisiniz.

gran-cafe-bib-rambla-granada.jpg

Adres: Plaza de Bib-Rambla, 3, 18001 Granada, İspanya

Tel: +34 958 25 68 20


Sabbore

Birbirinden farklı dondurma çeşidini deneyebileceğiniz mekanda daha önce hiç görmediğiniz sevimli bir ortam vardır. Eğer sizde dondurmayı çok fazla seviyorsanız Sabbore'ye kesinlikle gitmenizi öneriyoruz. Dondurmaları gerçekten de çok güzel bir şekilde servis ediyorlar.

sabbore-granada.jpg

Adres: Calle Estribo 1, Plaza de Bib-Rambla, n°11, 18001 Granada, İspanya

Tel: Bilinmiyor


Bodegas Castaneda

Gittiğiniz zaman keyifli zaman geçireceğiniz mekan hafta içi çok fazla kabalık olmaktadır. Granada'nın en iyi tapaslarını yapan Bodegas Castaneda mekanında fiyatlar oldukça makuldür. Ayrıca bu mekanda en iyi yöresel tatlıları deneyebilirsiniz.

bodegas-castaneda-granada.jpg

Adres:  Calle Almireceros, 1, 3, 18010 Granada, İspanya

Tel: +34 958 21 54 64


Granada'ya Nasıl Gidilir?

Granada'ya gitmek için en pratik yol uçaktır. Fakat Türkiye'den Granada'ya direkt olarak uçuşlar mevcut değildir. Bu yüzden Madrid veya Barselona üzerinden Granada'ya gitmeniz gerekecektir. Bu şehirlerden tren, otobüs veya özel araç kiralayarak Granada'ya gidebilirsiniz.

granadaya-nasil-gidilir.jpg


Granada'da Şehir İçi Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Granada tarihi yapıların birbirine yakın olması nedeniyle yürüyerek gezilebilecek nadir şehirlerdendir. Ulaşımı oldukça kolay olan Granada'da kaldığınız süre boyunca çok fazla uzak bir yere gitmediğiniz taktirde ulaşımla ilgili bir sorun yaşamayacağınızı düşünüyoruz. Dilerseniz Granada'da araç kiralayıp dilediğiniz yapıları gezebilir veya otobüsle 3 euro ödeyerek sabah 5.30 akşam 22.00 saatleri arasında ulaşım sağlayabilirsiniz. İki ulaşım yolu da masraflı olacağından biz size Granada'nın küçük sokaklarını bisikletle gezmenizi tavsiye ediyoruz.

granadada-sehir-ici-ulasim-nasil-saglanir.jpg


Granada Festivalleri ve Zamanları

Granada, festivallerine önem veren, festivallerini büyük bir coşkuyla yaşayan şehirlerden birisidir. Rönesans dönemine kadar dayanan festivaller Granada için büyük önem taşımaktadır. Bu yüzden de festivaller çok eğlenceli ve deli dolu geçer. İşte Granada'nın festivalleri ve zamanları;


Granada Fetih Günü

Her yıl 2 Ocakta kutlanan festivalde Katolik krallarının Alhambra Sarayı'nı nasıl ele geçirdiği anlatılır. Halkın çok büyük sıkıntılar çektiği görsellerle anlatılan festival şehrin tarihi en iyi anlatan kutsal bir festivaldir.

granada-fetih-gunu.jpg


San Cecilio Patron de la Ciudad

İspanya'nın koruyucusu olarak seçilen San Cecilio'nın hayatını anlatan festival dini bir festivaldir. Her yıl şubat ayında kutlanmaktadır. Bu festivalde birbirinden farklı dini etkinlikler olmaktadır.

san-cecilio-patron-de-la-ciudad.jpg


Festival Internacional de Jovenes Realizadores de Granada

Ekim ayının başında düzenlenen festival, kesinlikle görülmeye değer festivallerdendir. Şehre ayrı bir hava katan Internacional de Jovenes Realizadores de Granada festivalinin gerçekten de çok uzun bir ismi var.

granada-festivali-joevenes.jpg


Granada Gece Hayatı

Öğrenci nüfusunun daha çok olduğu Granada'da gece hayatı eğlenceli geçmektedir. Eğlenmeyi çok seven Granada halkı gece geç vakitlerde sokağa dökülür. Ayrıca Granada ılıman bir iklime sahip olduğundan dolayı geceleri çok fazla soğuk geçmez. İşte gece hayatının en güzel geçtiği bölgeler ve mekanlar;


Calle Pedro Antonio Caddesi

Bu caddede öğrenciler çok fazla takılır. Şehrin en renkli barları, kafeleri ve diğer eğlence mekanları öğrencilerle dolup taşar. Ayrıca bu caddede etrafta şarkı söyleyerek, enstrüman çalarak veya dans ederek para kazanmaya çalışan öğrencileri göreceksiniz.

calle-pedro-antonio-caddesi.jpg


Taberna La Tana

Mükemmel şarapları olan Taberna La Tana mekanı ününü Malaga'nın dışına taşımıştır. Malaga'ya sırf şarap içmek için gelen insanları ağırlayan mekana gidip şarabınızı yudumlarken leziz tapas tabaklarının da tadını çıkarabilirsiniz.

taberna-la-tana.jpg


El Bar de Eric

Bu gece kulübünde canlı müzik dinleyebilir, Boogaclub isimli barında içkinizi yudumlayabilir veya karaoke yarışmalarına katılabilirsiniz. Mükemmel bir atmosfere sahip olan gece kulübüne kesinlikle gitmelisiniz.

el-bar-de-eric-granada.jpg

Önerilen İçerik; İspanya Gezilecek Yerler

Neoldu.com / Tatil

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.