Göz Altı Morlukları Neden Olur, Doğal Yolla Nasıl Çözülür?

Herkesin kabusu olan göz altı morluklarına iyi gelen yöntemler var. Göz altı morluğunun çözümü için yapılan doğal yolları yazımızda anlattık.
Göz Altı Morlukları Neden Olur, Doğal Yolla Nasıl Çözülür?

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Göz altı morlukları göz altında bulunan derinin renginin koyulaşmasıyla ortaya çıkan bir durumdur. Uykusuzluk, yorgunluk ve stres göz altı morluklarının ana sebeplerindendir. Düzensiz ve dengesiz beslenmede de göz altı morluklarını ortaya çıkarabilir. Birçok nedene bağlanabilen göz altı morlukları kişiden kişiye göre değişir. Gelin, yüz görünümünü fazlasıyla etkileyen bu göz atlı morluklarının nedenlerini detaylıca inceleyelim.

İşte göz altı morluklarının nedenleri:

1. Alerjiler

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Alerjik rahatsızlıklara sahip kişilerde göz altı morlukları sıklıklar görülebilmektedir. Göz ve burun akıntılarıyla birlikte damarlarda biriken kan, gözlerin altında mor bir görünüm oluşmasına neden olabilmektedir. Çünkü göz altı derisi hassas ve incedir. Bu sebeple derinin altındaki renk değişimleri, damarlar ve solmalar göz altından kolayca görülebilir.

2. Sağlıksız Beslenme

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Sağlıksız beslenen kişilerde de göz altı morlukları görülebilmektedir. Çünkü cilt, güzel ve sağlıklı görünmek için bazı vitaminlere ihtiyaç duyar. Bu vitaminler vücuda alınmadığında ciltte renk değişimleri ve solmalar görülebilir. Bunun ilk belirtisi narin olan göz altında ortaya çıkar. Göz altında koyu halkalar ve morarmalar yaşanır.

3. Aşırı Tuz Tüketimi

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Vücutta ödem birikmesi nedeniyle göz altında morluklar görülebilir. Ödemin ana nedenlerinden biri de aşırı tuz tüketmektir. Su çekici ve tutucu özelliği bulunan tuz, vücutta ödem birikmesine neden olur. Çok su içmiyorsanız bu durum daha da artabilir. Eğer göz altında morluklar ve vücutta ödemler varsa tuz tüketiminizi azaltmalısınız.

4. Yaşlılık

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Vücut yaşlandıkça cilt ve yüzdeki görünüm değişmeye başlar. Bazı deformasyonlarla birlikte renk değişimleri de gözlenir. Yaşlanma ile birlikte oluşan kırışıklıkların ve sarkmalar, göz altı bölgelerinde gölgeye veya koyu renk görünümüne neden olabilir. Bu olağan ve doğal bir süreçtir. Genetik yatkınlık da bu süreçte rol oynar.

5. Alkol ve Sigara

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Sigara ve alkol göz altı morarmaları için en büyük nedenlerden biridir. Sigara kandaki oksijen miktarını azalttığı için ciltteki dokular yeterli oksijeni alamaz ve tam olarak beslenemez. Bu durum gün geçtikçe yüzünüzün cansız ve solgun görünmesine yol açar. Tabii ki narin olan göz altıları da bu durumdan nasibini alır.

6. Uykusuzluk

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Birçok sorunu beraberinde getiren uykusuzluk, göz altı morluklarının oluşmasında da etkili bir rol oynamaktadır. Uykusuzluk bedensel ve ruhsal olarak yorgun düşmenize neden olabilir. Cildinizin olduğundan daha solgun ve cansız görünmesi ile birlikte göz altı kararması ve göz çevrenizdeki kusurlar daha belirgin hale gelirler. Bu geçici olabileceği gibi kalıcı hale de gelebilir.

7. Güneş Işınları

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Çok fazla ve uzun süre güneş altında kalmak göz altlarınızdaki melanin seviyesinin artmasına neden olur. Cilde rengini veren ve güneş ışınlarına karşı koruma sağlayan melanin, artış gösterdiği zaman göz altlarında morluklar ve koyu lekelenmeler oluşur. Bronzlaşmayı sağlayan da melanindir. Ancak güneşlenirken süreyi çok uzun tutmamalı ve yüz çevremizi korumalıyız.

Bunun için güneş gözlüğü kullanımı kesinlikle ihmal edilmemelidir. Özellikle de büyük gözlükler kullanarak göz altı kısmını gizlenmesini ve korunmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda güneş kremlerinden yararlanarak yüzünüzü güneşten koruyabilirsiniz.

8. Kemik Yapısı

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Yüz yapısı kişiden kişiye farklılık gösterir. Bazılarının yüzü kemik yapısı sayesinde daha dolgun dururken bazılarında bu görünüm çökük olabilir. Bu yüz yapısı göz çevresini de etkiler. Kemik yapısı nedeniyle göz altı çökmesi görülebilir. Bu durum göz altının koyu ve mor görünmesine neden olur.

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer?

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Göz altı morlukları için kremler kullanılabilir. Kozmetik ürünler göz altı bölgesindeki dolaşımı hızlandırır ve hücre yenileyici özellik gösterebilir. Kısmen de olsa morarmış halkaların giderilmesine yada azalmasına yardımcı olabilirler. Ancak uzun ömürlü etki göstermezler.

Göz altı morluklarının geçmesi için öncelikle bu soruna neden olan şeyin bulunması gerekir. Alerjiye bağlı ise o yönde tedaviye başlanmalı. Uykusuzluk ve beslenme kaynaklı ise alışkanlıklar ve düzen değiştirilmeli.

Göz Altı Morlukları İçin Doğal Çözüm Önerileri

Göz altı morlukları için evde çözüm önerileri arayanlar doğal yöntemlere yönelmelidir. Evdeki malzemelerde ve doğal karışımlarla hazırlanan bazı maskeler göz çevresinin daha sağlıklı ve canlı görünmesini sağlayabilir. Sizler için göz atlı morluklarına uygulanabilecek maskeleri derledik.

Göz altı morlukları için doğal çözüm önerileri:

1. Zerdeçal, Domates ve Limon Maskesi

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Maske için 1 çay kaşığı zerdeçal, yarım çay kaşığı un, 1 çay kaşığı domates suyu ve 1, 2 damla limon suyunu karıştırın. Ardından hazırladığınız maskeyi göz altına dairesel hareketlerle sürün. Maskeyi göz altında 10 dakika bekletin ve durulayın.

2. Patates Maskesi

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Göz altı morlukları için patatesten yardım alın. Bu kolay maskeyi yapmak için 2 çay kaşığı patates suyu, 1 çay kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı buğday yağını bir kase içerisinde karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı ağzı kapaklı bir kaba koyun. Göz altlarına parmak darbeleriyle uygulayın. 2-3 dakika gözünüzde beklettikten sonra, Pamuğu hafif nemlendirip göz altlarınızdaki yağı silin.

3. Gül Maskesi

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Gül suyu cilt bakımında sağlam bir yer edindi. Artık tonik olarak gül suları kullanılmaya başlandı. Arındırıcı etkiye sahip gül suyunu göz altında da kullanabilirsiniz. Bunun için bir miktar gül suyunu bir kaşık soğuk süt ile karıştırın. Pamuk yardımıyla karışımı göz altlarına sürün. 20 dakika beklettikten sonra maskeyi durulayabilirsiniz.

4. Nane Maskesi

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Bir avuç naneyi blender yardımı ile püre haline getirin. Üstüne yarım limon suyunu ekledikten sonra karışımı göz altına uygulayın. 15-20 dakika sonra durulayın. Bu kürü günde 2 kere yaparak istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Yağlı Cilt İçin Doğal Tedavi ÖnerileriKararmış Dirsekler İçin Doğal Yöntemler
Koltuk Altı Kararması İçin Doğal Öneriler

Göz altı morlukları tehlikeli mi?

Uzun süreli ve çok şiddetli yaşanan göz altı morlukları bazı hastalıkların habercisi olabilir. Böbrek ve tiroid hastalığı, demir eksiklikleri ve daha pek çok hastalık göz altı morluklarıyla kendini gösterebilir. Buna ek olarak hastalıklara dair başka belirtileriniz de varsa mutlaka doktora görünmeli ve nedeninin belirlemelisiniz.

Göz altı morlukları hangi vitamin eksikliğinden olur?

Göz altı morlukları K,E B ve C vitamini eksikliklerinden kaynaklanabilmektedir. Bu vitaminlere ek olarak demir minerali eksikliği de yüksek seviyeli göz altı morluğuna neden olabilir. Vitamin ve mineral bakımından zengin, sağlıklı besinler tüketerek bu problemi çözebilir, göz altı morluklarını iyileştirebilirsiniz.

Göz altı morlukları susuzluktan olur mu?

Çok susuz kalmak cilt güzelliği ve sağlığı için iyi değildir. Cilt solmaya ve çökmeye başladığında göz altı kararmaları ve morlukları da görülmeye başlar. Bunun önüne geçmek için bol su tüketilmeli ve sağlığa dikkat edilmelidir. Düzenli ve bol su tüketiminin cilt üzerindeki etkisi büyüktür. Cilt dolgunlaştıkça göz altı morluklarında da düzelme görülür.

Göz altı çökmesi neden olur?

Göz altı çökmesi genelde susuzluk, bazı hastalıklar, genetik yapı ve kemik yapısından kaynaklanır. Özellikle de elmacık kemiklerinin yapısı göz altı bölgesini çok etkiler. Kemikler nedeniyle göz altı çukurda kalabilir ve zamanla göz altı çökmesi yaşanabilir. Aileden gelen genetik yatkınlık da bunda rol oynamaktadır.

Göz altı morlukları için hangi doktora gitmeliyim?

Göz altı morlukları için bir vitamin eksikliği ya da hastalıktan şüpheleniliyorsa hastanelerin iç hastalıklar bölümüne başvurarak bazı tahlil ve testler yapılabilir. Eğer göz atlı morarmasının sağlık açısından bir nedeni bulunamazsa plastik cerrahi uzmanlarına başvurulabilir. Estetik cerrahi operasyonlarla göz altı morlukları düzelebilir.

Göz altı morluklarına hangi krem iyi gelir?

Göz altı morlukları için kafein, C vitamini ve hyaluronik asit gibi cilt rengini açan ve cildi besleyen içeriklerin olduğu kremler kullanılabilir. Birçok göz altı kreminde bu içerikler yer alır. Aynı zaman da göz altı serumu kullanmak da morlukları geçirmek için etkilidir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum