Göz Farının Kalıcı Olması İçin 6 Taktik

Hiç kimse özenle yapılmış göz makyajının akmasını istemez.  Far seçimlerinizde yüksek pigmentli ürünleri seçmelisiniz ki kolay kolay gözünüzde dağılmasın ve uçmasın. Bizde sizler için göz farının kalıcı olması için taktikleri derledik.
Göz Farının Kalıcı Olması İçin 6 Taktik

Göz Farının Kalıcı Olması İçin Taktikler

Hiç kimse özenle yapılmış göz makyajının akmasını istemez.  Far seçimlerinizde yüksek pigmentli ürünleri seçmelisiniz ki kolay kolay gözünüzde dağılmasın ve uçmasın. Kalıcı göz makyajının sırrı göz bazından ve pigmentli ürünlerden geçmektedir. Sadece far sürdüğünüzde göz kapaklarınız çatlak çatlak görünümüne yol açar. Bu yüzden göz bazı çok önemli bir etkendir. Makyajınıza şu adımlarla ilerleyin ilk önce yüzünüze bazı sürün daha sonrasında da göz bazı işte kalıcı göz makyajının sırrı budur. 

goz-makyaji.gif


1. Göz Bazı Uygulayın

Göz makyajına başlamadan önce mutlaka göz bazı uygulamalısınız. Göz kapağına ve çevresine uygulanan baz makyajın akmasını ve dağılmasını engeller. Göz makyajınızı sabitleme de yardımcı olur. Göz bazınızı sürdükten sonra en az 15 dakika beklemeniz gerekmektedir.

goz-farinin-kalici-olmasi-icin-taktikler-002.jpg


2. Kapatıcı Uygulayın

Kapatıcınız göz kapağı renginden daha açık olmalıdır. Bu şekilde uyguladığınız far renginin daha çok ortaya çıkmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle hep şikayet etmiş olduğunuz morlukları kolay bir şekilde gizlemenize yardımcı olacaktır. Kapatıcının içten dışa doğru sürülmesi gerekir. Uygulamayı isterseniz fırça, ya da sünger ile sürebilirsiniz, kapatıcınızın üzerine toz pudra sürmeniz hem yağlanmasını hemde daha kalıcı olmasını sağlar.  dağıtılması

goz-farinin-kalici-olmasi-icin-taktikler-001.jpg


3. Krem Göz Farı Kullanın

Krem göz farı, toz göz farlarından daha geç dağılır. Bu yüzden krem far kullanmanız daha uygundur. Uygulaması da bir o kadar kolay olan göz farları her renkte bulunmakta. İsterseniz krem göz farı uygulayıp, üzerine toz göz farı da kullanabilirsiniz. Farınızı nerede başlayıp, nerede bittiği asla belli olmaması gerekiyor. En doğal sonuç için krem farınızı iyice dağıtmanız gerekir. 

goz-farinin-kalici-olmasi-icin-taktikler-005.jpg


4. Doğru Makyaj Fırçalarını Kullanın

Göz makyajında en önemli husus, makyaj fırçalarıdır. Doğru makyaj fırçaları almalı ve doğru şekilde kullanmalıyız. Far uygulamalarında farı süreceğiniz bir fırça ve farı dağıtacağınız bir fırça gerekmektedir. Bir adet karıştırma fırçası bir tane normal farı süreceğiniz, göz pınarlarınıza uygulayacağınız ışıltı içinde fırçaya ihtiyacınız olacaktır. Karıştırma fırçası ile renkleri daha iyi dağıtıp iç içe geçmesini sağlayabilirsiniz. 

goz-farinin-kalici-olmasi-icin-taktikler.jpg


5. Sabitleyici Sprey Kullanın

Kalıcı makyaj için mutlaka sabitleyici sprey gerekmektedir. Makyajınız bittikten sonra sabitleyici sprey kullanmanız makyajınızın süresini uzatacaktır. Eğer sprey kullanmazsanız gün içerisinde makyajınız uçup gidecektir. Sadece özel günlerde değil günlük bakımınızda da sabitleyici fırçayı kullanabilirsiniz. 

goz-farinin-kalici-olmasi-icin-taktikler-004.jpg


6. Su Püskürtün

Göz makyajınızın daha kalıcı olmasını istiyorsanız denemeniz gereken makyaj taktiklerinden biri de makyaj fırçasına biraz su püskürtmektir. Sakın fazla ıslatmayın. Bu teknikle göz farınızın daha iyi yayılmasını sağlayabilirsiniz. Bunun yanında su, göz farınızın renginin daha canlı görünmesini sağlayacaktır.

su-puskurtun.jpg

Önerilen İçerik: Sizi Yaşlı Gösteren 10 Makyaj Hatası!

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.