Giresun' un Meşhur Lezzetleri

Giresun yemekleri genellikle sebze ve yeşillik ağırlıklıdır. Özellikle karalahana birçok malzeme ile kullanılarak çeşitli yemekler yapılmaktadır.
Giresun' un Meşhur Lezzetleri

Etli Pancar Dolması

Giresun’ da pancar dolması sıkça pişirilir ve tüketilir. Kıyma ve baharatlardan oluşan bir harç hazırlanır, karalahana yapraklarına sarılır ve pişirilir. Lezzetli etli bir dolmadır.

 

giresunun-meshur-lezzetleri-004.jpg

 

Fasülye Diblesi

Fasülye diblesi, Giresun’ a özgü yemeklerden biridir. Fasülye ve pirinçten oluşmaktadır. Giresun sofralarında sürekli yer alan bu yemek oldukça sevilen bir lezzettir.

 

giresunun-meshur-lezzetleri.jpg

 

Karalahana Çorbası

Karalahana Çorbası, Giresun’ a özgü bir çorbadır. Karalahana çorbası sağlık deposu bir lezzettir. Giresun’ a yolu düşen herkesin karalahana çorbasını denemesi gerekir.

 

giresunun-meshur-lezzetleri-002.jpg

 

Karalahana Diblesi

Giresun’ da diblenin birçok çeşidi yapılmaktadır. Karalahana da bunlardan biridir. Karalahana diblesi fasülye diblesi gibi pirinç ile yapılmaktadır. Giresun’ da dible sıklıkla yapılan bir lezzettir.

 

giresunun-meshur-lezzetleri-003.jpg

 

Pezik

Pezik, diğer bir adı ile Pazı Mıhlamasıdır. Pezik, pazı ile yapılmaktadır. Pazı ve soğan kavrulur ve üzerine yumurta kırılarak yapılmaktadır. Pezik kahvaltı ve yemeklerde de tüketilir.

 

giresunun-meshur-lezzetleri-005.jpg

 

Yağlaş

Yağlaş, diğer bir adı ile mıhlama genellikle Karadeniz Bölgesi’ ne ait bir tattır. Mıhlama, Giresun yöresinde yağlaş olarak adlandırılmıştır. Mısır unu, tereyağı ile yapılmaktadır. Mısır unu ve tereyağında kavrulur, tuz eklenir ve pişirilir.

 

giresunun-meshur-lezzetleri-001.jpg

 

Fındıklı Börek

Fındıklı Börek, Giresun’ un en meşhur tatlıları arasındadır. Yufkaya fındık harcı koyularak rulo şeklinde sarılır. Fırında pişirildikten sonra bol şerbet dökülür. Fındıklı ve bol şerbetli bu tatlı Giresun tatlılarının vazgeçilmezidir.

 

giresunun-meshur-lezzetleri-006.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum