Giresun Gezilecek Yerler

Karadeniz’in en güzel şehirlerinden bir tanesi olan Giresun’da gezilecek yerleri sizler için bir araya getirdik. İşte, Giresun’da mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerin yanı sıra, Giresun’un en güzel yaylaları ve piknik yapılacak alanları…
Giresun Gezilecek Yerler

Ülkemizde yeşilliğiyle ön plana çıkan ve bu sebepten ötürü herkesin beğenisi kazanan Karadeniz’in güzel şehirlerinden bir tanesi olan Giresun’un mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerini sizler için bu içerikte bir araya getirdik.

Giresun gezilecek yerler içeriğinde birbirinden güzel Giresun kalelerini ve Giresun yaylalarının yanı sıra, ailenizle ya da arkadaşlarınızla gidebileceğiniz en güzel Giresun piknik alanlarını da bulabilirsiniz.

İşte, Karadeniz Bölgesinde mutlaka ziyaret etmeniz gereken Giresun gezilecek yerler ve Giresun Gezi Rehberi;

Giresun’da Gezilecek Yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz;

  1. Giresun Gezi Rehberi
  2. Giresun Turistik Yerleri
  3. Giresun Tarihi Yerleri
  4. Giresun Yaylaları
  5. Giresun Kaleleri
  6. Giresun Piknik Yerleri
  7. Giresun Plajları

Giresun Hakkında Kısa Bilgi

Giresun, Karadeniz Bölgesi’nde yer alan yeşilliğiyle nam salmış oldukça güzel bir şehirdir. Türkiye’de en güzel yaylalarını içerisinde barındıran Giresun’un genel yüzölçümü  6.831 km2 olarak belirtilirken kilometrekareye 64 insan düşmektedir. Giresun’un 2020 yılı itibarıyla 450 Bin nüfusu olduğu tahmin edilmektedir.

Giresun Gezilecek Yerler

Giresun’da gezilecek yerler arasında Giresun yaylaları ve Giresun kaleleri ön plana çıkmaktadır. Eğer yolunuz Giresun’a düşerse Giresun’da nereleri gezeceğiniz hakkında bu yazı sayesinde fikir sahibi olabilirsiniz.

Haydi, gelin Giresun’da gezilip görülmesi gereken yerlerin incelemesine başlayalım…


12. Giresun Müzesi

giresunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-005.jpg

Giresun ili sınırları içerisinde bulunan ve Gagora olarak anılan Giresun Müzesi’ni mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden bir tanesidir. Giresun müzesinde Tunç çağı başlangıç olarak belirtilmektedir. Hititler, Hellenistik, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine kadar birçok eser yer almaktadır.

Giresun Müzesi içerisinde savaş dönemlerinde kullanılan silahlar ve kıyafetler başta olmak üzere bir çok tarihi öneme sahip eşyaları görebilme şansına sahip olabilirsiniz. Tarihte yer alan bilgilere göre Giresun Müzesi ilk olarak Gagora Kilisesi olarak kullanılmış, 1923 yılına kadar da bu yapısını korumuştur. Sonraki yıllarda ise bir süre kullanılmayan kilise, 1948-1967 yılları arasında Giresun’da cezaevi amacıyla kullanılmaya başlanmıştır. Tarih 1988 yılını gösterdiğinde ise devlet kararıyla müze ilan edilmiş ve şimdiki halini almıştır.

Giresun Müzesi Ulaşım: Kale Mahallesi, 28100 Giresun Merkez/Giresun


11. Giresun Kalesi

giresunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-008.jpg

Giresun gezisinde mutlaka ziyaret etmeniz ve görmeniz gereken yerlerden bir diğeri Giresun Kalesi’dir. Günümüzde halen daha yapısını koruyan ve içerisinde belli kalıntılılar barındıran Giresun kalesini görmeden geçmemenizi tavsiye ederiz. Aynı zamanda Giresu şehrinin manzarasını görmek istiyorsanız, bu manzarayı görebileceğiniz en güzel yerinde Giresun Kalesi olduğunu belirtmek isteriz.

Giresun Kalesi Ulaşım: Kale Mah., 28100 Merkez/Giresun Merkez/Giresun


10. Tirebolu Kalesi

giresunda gezilip görülmesi gereken yerler

Giresun şehrinin turizm sayısının yukarı çeken ve dışarıdan Giresun’a gelen turistlerin görüp hayran kaldığı Tirebolu Kalesi, her yıl binlerce turistin akınına uğramaktadır. Deniz kenarında bir kayalığın üstünde bulunan Tirebolu kalesi, hem Giresun’un hem de Tirebolu ilçesinin en çok merak edilen yerlerinden bir tanesidir.

Tirebolu Kalesi Ulaşım: Cintaşı Mahallesi, Amiral Şükrü Okan Cd. No:68, 28500 Tirebolu/Giresun


9. Giresun Adası

giresunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-004.jpg

Türkiye’nin birbirinden bölgelerinden bir tanesi olan Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Giresun, bölgede yer alan iki güzel ve büyük adadan bir tanesini sınırları içerisinde bulundurmaktadır. Özellikle yaz dönemlerinde turist çeken Giresun Adası’nda görülecek birçok kalıntı yer almaktadır. Giresun Kalesi’ne kıyı kesimde bulunan teknelerle ziyaret edebilir, ada içerisinde sur, kule ve manastır kalıntılarına ulaşabilirsiniz.

Giresun Adası Ulaşım: Giresun


8. Bedrama Kalesi

giresun-gezilecek-yerler.jpg

Giresun’un adeta bir kale şehri olduğunu söylesek abartmış olmayız. Gezilecek yerler arasında Giresun ve Gümüşhane yolu üzerinde yer alan Bedrama Kalesi içerisinde park, fırın odaları, savaş eşyaları ve bazı harabeler bulunmaktadır. Eğer vaktiniz, Giresun’da gezilecek yerlerden bir tanesi olan Bedrama Kalesi’ni ziyaret etmelisiniz.

Bedrama Kalesi Ulaşım: Örenkaya Köyü/Tirebolu/Giresun


7. Giresun Plajları

giresunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg

Giresun’u yaz mevsiminde seyahat edecekseniz, plajlarında vakit geçirebilirsiniz. Yorgunluğunuzu Karadeniz’in serin sularında yüzerek ve plajında dinlenerek atabilirsiniz. Belediye ve Jandarma plajı en çok tercih edilen plajlarıdır. Arif Kumaş Plajı, Giresun Plajı, Tabya Plajı, Emniyet Plajı, Tirebolu Plajı Giresun’un diğer plajlarıdır.


6. Sis Dağı Yaylası

giresunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg

Giresun gezilecek yerler listesinde bu sefer ki durağımız, bölgenin en önemli dağlarından bir tanesi olan Sis Dağı’dır. Zirvesine çıkıldığın çok güzel görüntüleri misafirlerine sınan Giresun Kalesi, adeta sizleri bulutların üzerinden hissettirmektedir. Giresun’un Görele ilçesinde bulunan ve bölgenin en yüksek dağı olan Sis Dağı’nın yaylası, özellikle yaz aylarında ziyaret edilmektedir. Bunun en önemli sebebi ise yaz aylarında düzenlenen şenliklerden kaynaklanmaktadır.

Sisdağı Tesisleri Ulaşım: Yeşildere Köyü/Görele/Giresun


5. Gölyanı Yaylası

giresunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg

Gölyanı Yaylası, Karadeniz turunda görülmesi gereken yaylalardan biridir. Gölyanı Yaylası’nın içinde küçük gölü, yeşillik alanları bulunmaktadır. Muhteşem manzarası, serin ve temiz havası ile insanı rahatlıyor.

Gölyanı Yaylası Ulaşım: Derindere Köyü/Yağlıdere/Yağlıdere/Giresun


4. Kümbet Yaylası

giresun gezilecek yerler

Giresun’un gezilecek yerleri arasında yaylaların yerini belirtmemize gerek yok. Bölgenin turist çekmesindeki en önemli etkenlerin başında yaylalar gelmektedir. Giresun’da gezilecek yerler arasında yer alan yaylalardan bir tanesi de Kümbet Yaylası’dır. Özellikle ailenizle gidebileceğiniz Kümbet Yaylası, sizlere harika bir doğa görüntüsü sunmaktadır. Oldukça büyük ve güzel bir yayla olarak bilinen Kümbet Yaylası’nın olağanüstü manzarasına şahit olmak için Giresun’da mutlaka gitmeniz gereken yerlerin başında gelmektedir.

Kümbet Yaylası Ulaşım: Kümbet Köyü/Dereli/Giresun


3. Paşakonağı Yaylası

giresun gezilecek yerler

Özellikle yerli turistler başta olmak üzere yabancı turistlerinde Giresun’da gezdiği yerlerin başında gelen Paşakonağı Yaylası, kısa süreli ziyaret edebileceğiniz bir yer. Bunun sebebi ise bölgede konaklamak için bir yerin olamamasıdır.

Paşakonağı Yaylası Ulaşım: Ahurlu Mahallesi, 40.737286,38.074005, 28310 Kovanlık Belediyesi/Bulancak/Giresun


2. Karagöl Dağları ve Yaylası

giresun gezilecek yerler

Giresun’un en yüksek dağları arasında bulunan ve bunun yanı sıra en güzel yaylaları da içerisinde barındıran Karagöl Dağları, içerisinde birçok Oba bulundurmaktadır. 3107 metrelik Karagöl Dağı’nın tepesinin hemen altıda muhteşem görüntüye sahip Aygır Gölü’nü de görmeden gitmeyiniz. Bir daha böyle bir görüntüyü görme imkanınız olmayabilir.


1. Kuzalan Şelalesi / Mavigöl

giresun gezilecek yerler

Birçok kişi tarafından bilinmeyen ancak görenleri kendisine hayran bırakan Mavigöl, gelecek yıllarda turistlerin uğrak noktası haline gelebilecek bir yer. Giresun’un gezilecek yerleri adı altında tanıtımı yapılan Kuzulan Şelalesi yani Mavigöl’ü sizler de ilk fırsatta ziyaret etmelisiniz. Harika fotoğraflar çektirebileceğiniz ve doğanın bütün güzelliklerine tanık olabileceğiniz Mavigöl, sizleri pişman etmeyecektir.

Kuzulan Şelalesi Ulaşım: Giresun Şebinkarahisar Yolu, 28950 Pınarlar Köyü/Dereli/Giresun


Önerilen İçerik: Giresun Hakkında Bilmedikleriniz

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.