Gevende Konserleri

Eskişehir'de kurulan grup Gevende, 20 Şubat 2016 tarihinde Salon İKSV'de konser verdi ve sevenlerini tekrar kendisine hayran bıraktı. Daha sonra Çevre Tiyatrosu ve Babylon'da sahne alan Gevende yine izleyenleri büyüledi. İşte melodiye aşık eden adamlar...
Gevende Konserleri

20 Şubat 2016 Salon İKSV Gevende Konseri

"Konserlere hep tek başına mı gidersin?" demişti gişedeki genç adam bileti keserken, sanırım duyduğum kadarıyla isminin Burak olduğunu söylemişti. "İlk defa yalnız geliyorum." dedim. Biraz konuştuk. Konser tam saatinde 22:30'da başladı. Gevende üyeleri teker teker sahneye çıkarken alkış da yavaş yavaş onlara eşlik etti. Birazdan bu adamlar konsere gelen insanların her birini müziğe doyuracaktı. Enstrümanlarını ellerine aldılar ve ilk şarkı yavaş yavaş kulaklarımıza dolmaya başladı.

gevende-salon-iksv.jpg

Konserde her şarkı sonunda grup, konser bitimindeki gibi kuvvetli alkış aldı. Tabi konser sonundaki alkış çok daha uzun süre devam etti ve sahneden ayrılan grup, alkışın kesilmemesi üzerine sahneye geri gelerek iki şarkıyı daha sevenleri için çaldı. Bunlardan ilki Nayu idi. Konser 00:30 civarında sona erdi ve bir sonraki buluşmada görüşmek üzere diyerek vedalaşan Gevende üyeleri son defa sahneden ayrıldı.

gevende-konseri.jpg

10 Mart 2016 Çevre Tiyatrosu Gevende Konseri

Kocamustafapaşa'da bulunan Çevre Tiyatrosu'nda gerçekleşen Gevende konserine ilgi yine fazlaydı. İzleyenler arasında bulunan Sarp Aydınoğlu'na Gevende'nin gitaristi ve vokalisti Ahmet Kenan Bilgiç, şarkı arasında sahneden selam verdi ve konser izleyenlerin şarkılara gerek hafif hafif oturdukları yerde dans etmeleri gerekse bildikleri sözleri mırıldanmalarıyla devam etti. Yine Salon İKSV konserinde olduğu gibi grup, sahneden indikten sonra devam eden alkışlar üzerine sahneye tekrar çıkıp bir şarkı daha çaldı.

gevende-konseri-001.jpg

7 Nisan 2016 Babylon Bomonti Gevende Konseri

Tarihi binada kurulan konser alanında sevenleriyle yeniden buluşan Gevende'nin bu konserinde seyirciye şarkı aralarında birkaç cümle söylediği esnada dikkat çekenlerden bir tanesi, Ahmet Kenan Bilgiç'in anlattığı bir anısıydı. Şarkılarından birinde ortalarda avaz avaz bağırdığı yeri, :) ramazan ayında mani söyleyen bir davulcunun sesini kaydedip üzerine bir şeyler katarak oluşturduğundan bahsederek izleyicilerin hafızalarında unutulmaz bir anı bırakmış oldu.

gevende-002.jpg

Konser bittiğinde yine sahneden inince bitmeyen alkışlar üzerine geri gelen ve bir şarkıyı daha sevenleriyle buluşturan Gevende, her zamanki gibi 'görüşmek üzere' diyerek ayrıldı.

gevende-001.jpg

Peki kimdir Gevende? Gelin melodiye aşık eden adamları daha yakından tanıyalım.

Gevende

Eskişehir'de 2000 yılında kurulan grup psychedelic folk ya da caz rock olarak tanımlanan müzik türünde şarkılar yapar ve grubun ismi nedir diye merak ediyorsanız işte cevabı: çalgıcı. Gevende Kürtçe'de çalgıcı anlamına gelir ve grup, 2005 yılında Roxy Müzik Günleri'nde birinci oldu. Şarkıları tamamen uydurma sözlere sahiptir. Bazen şarkılarında Türkçe sözlere de rastlanıyor. 

Grup üyeleri:

  • Ahmet Kenan Bilgiç (Gitar, Vokal)
  • Ömer Öztüyen (Viyola)
  • Okan Kaya (Bas Gitar)
  • Gökçe Gürçay (Davul)
  • Serkan Emre Çiftçi (Trompet)
  • Tunç Çakır (Elektronikler ve Vibrafon)

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.