Yerli Yapım Oyun: Monochroma

Nowhere Studios tarafından yapılan Türk yapımı bilgisayar oyunu Monochroma'yı haberimizde daha yakından tanıyabilirsiniz.
Yerli Yapım Oyun: Monochroma

Platform/bulmaca türündeki Monochroma, 28 Mayıs 2014 tarihinde yayımlanmıştır. Oyunda alternatif bir dünyanın 1950’li yıllarında insanlara ev işlerinde yardımcı olması ve çocuklara arkadaşlık etmesi için bir robot geliştirilir. Oyunumuzun karakterinin kardeşi sakatlanınca yağmur başladığı için bir depoya sığınırlar. Depoda, robotu geliştiren şirketle ilgili bir şey göreceklerdir.

“Bir tuşa basın” komutuyla başlayan bu oyunun dünyasına adım attığınızda siyah, beyaz ve kırmızı renkler ile oyunun müzikleri sizi kendisine çekecek. Türk yapımcıların yaptığı bu oyunda sol ve sağ tuşlarıyla koşuluyor. Siyah beyaz çizgili kıyafeti ve kırmızı atkısı olan karakter, üst tuş ile zıplar. Oyunda kimi zaman kutuları taşımak gerekiyor, bunu da ctrl ya da alt tuşu ile yapabilirsiniz. Oyunda karakterin kardeşi sakatlandığı için space tuşu ile kardeşi almanız gerekecek. Işık olduğu zaman da kardeşi sırtınızdan oraya bırakabilir ve oyuna devam etmek için gereken adımları gerçekleştirebilirsiniz.

monochroma.jpg

Oyunda karakter ölürse oyuna en baştan başlanmaması büyük bir avantaj olarak karşımıza çıkıyor. Bölüm bittiğinde yükleniyor yazısıyla karşılaştığınızda o an devam etmek istemiyorsanız “bir tuşa basın” komutunu yerine getirmeyin ve sonra kaldığınız yerden devam edin.

Monochroma’nın müziklerini Gevende grubu yapmıştır. Oyun oynamanın sadece silah çekip savaşmak olduğunu düşünenlerin fikrini değiştirecek, dünyası, müzikleri ve hikayesiyle kişiyi etkileyecek bir oyun.

gevende.jpg

 

Damla DAĞ / NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.