Geleceğin Gözde Meslekleri

Mutlu bir hayat, refah bir yaşam sürebilmek istiyorsanız eğer geleceğin mesleklerini incelemeden meslek seçimi yapmayın. İşte geleceğin en gözde meslekleri…
Geleceğin Gözde Meslekleri

Geleceğin Meslekleri

Hayatımızın dönüm noktalarından biri olan meslek seçimin de dikkat etmemiz gereken bazı noktalar vardır. Teknolojik gelişmeler birçok mesleğin yok olmasına yol açarken aynı zamanda yeni mesleklere de zemin hazırlamıştır. Meslek seçerken dikkat etmemiz gereken şey ise seçeceğimiz mesleğin gelecekteki konumunun ne olacağıdır. Yeni meslek seçeceklere öneri niteliğinde hazırladığımız bu içerikte geleceğin en gözde, en çok kazandıran ve en popüler mesleklerini göreceksiniz.

Geleceğin En Popüler Meslekleri;

1. Drone Pilotluğu

geleceğin meslekleri

İlk olarak askeri amaçla kullanılan drone’lar yavaş yavaş diğer sektörlerde de kullanılmaya başlandı. Google ve Amazon gibi teknoloji devi şirketler tarafından drone’ların kargo teslimatı yapabileceği sistemler üzerine çalışmalar sürdürülmektedir. Drone’ların kullanım alanlarının artmasıyla ortaya çıkan drone pilotluğu mesleğinin de önü açık gözüküyor. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde drone pilotluğu mesleğinin en çok kazandıran ve en popüler mesleklerden biri olacağı düşünülüyor.


2. Endüstriyel Veri Bilimciliği

geleceğin meslekleri

Günümüzde kurumların en çok şikayet ettiği konulardan biri de büyük verilerin doğru bir şekilde işlenip, kontrol edilememesidir. Endüstriyel veri bilimcilerinin görevi ise gerekli olan veriyi bulup işlemek, analizler oluşturmak ve analiz sonuçlarına göre iş süreçlerine yön vermek olacaktır. Bu sebeple gelecekte şirketler endüstriyel veri bilimcilerine sıklıkla ihtiyaç duyacaktır.


3. Mobil Uygulama Geliştiricisi

geleceğin meslekleri

Akıllı telefonlar üzerinden oynanan mobil oyunların son dönemlerde bağımlılık haline gelmesiyle mobil uygulama geliştiricileri için büyük bir pazar oluştu. Bu sayede büyük bir gelişim ve maddi kazanç sağlayan mobil uygulama geliştiriciliği geleceğin en çok kazandıran mesleklerinden biri olarak görülüyor.


4. Yapay Zeka Mühendisliği

geleceğin meslekleri

Uzun yıllar boyunca yapay zeka konusunda yapılan çalışmalar en sonunda meyvesini vermeye başladı. Yapay zeka teknolojisinin evlerde, arabalarda kısacası günlük hayatta her yerde kullanılması Yapay Zeka Mühendisliği mesleğini de ön plana çıkarmıştır. Uzmanlara göre Yapay Zeka Mühendisliği gelecekte en çok kazandıran mesleklerinden biri olacağı ön görülüyor.


5. Aktüerya Uzmanlığı

geleceğin meslekleri

Aktüerya uzmanlığı son yıllarda reveçta olan bir meslek grubudur. İnsan hayatını etkileyebilecek hastalık, sakatlık, emeklilik gibi durumları ve mal varlıklarını etkileyebilecek deprem, hırsızlık, kaza gibi öngörülemeyen olayları inceleyerek risk analizi oluşturan kişilere aktüerya uzmanı denir. Bu meslek grubu da yeni olmasına rağmen uzun yıllar popülerliğini koruyacak olan geleceğin mesleklerinden.


6. Finans Yöneticiliği

geleceğin meslekleri

Kurumların finansal açıdan tüm iş süreçlerini takip eden ve maddi kaynakların oluşturulmasını sağlayan kişilere finans yöneticisi denir. Finans sektörünün gelecekte de aynı süreklilik ve artışla devam edeceğini ön gören uzmanlar finans yöneticiliği mesleğini önümüzdeki yıllarda en çok tercih edilecek mesleklerden biri olarak değerlendiriyorlar.


7.Veri Güvenliği Uzmanlığı

geleceğin meslekleri

Teknolojinin sürekli gelişmesi ve internet kullanımının yayılmasıyla birlikte bilgisayar üzerinde oluşturulan verilerimiz birçok tehlikeyle karşı karşıya kalmaktadır. Siber saldırılar, virüs yazılımlar ve bilgi hırsızlığı gibi konular kurumlar için hayati risk oluşturmakta. Bu sebeple ortaya çıkan veri güvenliği uzmanlığı; verilerin gizliliğini ve imhasını sağlayarak önemli bir meslek grubu olduğunu gösteriyor. Veri güvenliği uzmanlığı günümüzde olduğu gibi gelecekte de en popüler mesleklerden biri olacaktır.


8. Robot Mühendisliği

geleceğin meslekleri

Robot teknolojisindeki gelişim sayesinde uzun süredir gündemde bulunan robot mühendisliği, gençler tarafından en çok ilgi çeken mesleklerden. Robot kullanımının yaygınlaşacağını ve farklı alanlar için yeni robot sürümlerinin sürekli olarak piyasaya çıkacağını ön gören uzmanlar; robot mühendisliği mesleğini de geleceğin en önemli mesleklerinden biri olarak görmektedirler. 


9. Artırılmış Gerçeklik Uzmanlığı

geleceğin meslekleri

Artırılmış gerçeklik; cisim tanıma özelliğine sahip cihazlar kullanılarak sanal nesnelerin gerçek görüntüler üzerine yerleştirildiği bir tür simülasyondur. Bu simülasyonda ki sanal dünyanın tasarlanması ve üretilmesi ise artırılmış gerçeklik uzmanlarının işidir. Geleceğe heyecan katan bu meslek aynı zamanda geleceğin en gözde mesleklerinden.


10. Güneş Enerjisi Teknisyeni

geleceğin meslekleri

Yenilenebilir kaynakların tüketimi dünya üzerinde hızla artmaktadır. Temiz enerji kullanımı hakkında yapılan çalışmalar ve insanların güneş panellerine rağbet etmeye başlaması güneş enerjisi teknisyenliği mesleğinin de önünü açmıştır. Yapılan araştırmalara göre başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere birçok ülkede güneş enerjisi kullanımının artacak olması gelecekte bu alanda mükemmel bir iş kapasitesi oluşturacaktır.

Önerilen İçerik:En Çok Kazandıran 10 Meslek

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum