Filip Djuricic Kimdir

Filip Djuricic, 30 Ocak 1992’de Sırbistan’ın Obrenovac kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Sırbistan Milli Takımı’nda ofansif orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Filip Djuricic Kimdir

Filip Djuricic’in Kulüp Kariyeri

Filip Djuricic, futbol kariyerine ilk olarak doğduğu kentin takımlarından birisi olan Radnicki Obrenovac’ın alt yapısında başladı. Kısa süre burada oynadıktan sonra Kızılyıldız'ın alt yapısına transfer oldu. Bir dönemde burada oynadı ve daha sonrasında 2007 yılında yolunu Yunanistan'a çevirip Olimpiakos'un alt yapısına geçiş yaptı.

2008-2009 yılında ise kariyerinin ilk takımı olan Radnicki Obrenovac'a transfer oldu ve profesyonel kariyerine başlangıç yaparak, ilk sezonunda 17 maça çıktı.

filip djuricic benfica

2010 yılında yolunu Hollanda’ya çeviren Filip Djuricic, bonservissiz şekilde Hereenven’e transfer oldu. 3 yıl boyunca formasını giydiği takımda 99 maça çıkıp 20 kez fileleri havalandıran futbolcu, 2013 yılında Portekiz ekiplerinden Benfica ile görüşmeye başladı ve 8 Milyon Euro karşılığında transfer oldu. İlk sezonununda Benfica ile 21 maça çıkıp 2 gol atan Filip Djuricic, sezon sonunda Portekiz Premier Ligi, Portekiz Kupası ve Portekiz Lig Kupası'nın sahibi oldu.

filip djuricic southampton

2014-2015 sezonunda ise takımda düşünülmeyen Sırp futbolcu, ilk olarak Almanya gitti ve Mainz 05’e kiralandı. 12 maça çıktığı takımdan yarı dönemde ayrıldı.

Ardından yolunu İngiltere’ye çevirip Southampton’a kiralık gönderildi. Burada 9 maça çıkan Djuricic, bir sonraki yıl Belçika ekiplerinden Anderlecht'e kiralık gönderildi. 20 kez sahada görev alarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

2016-2017 sezonunda ise daha önce kiralık olarak görev aldığı Southampton, başarılı futbolcuya transfer teklifi yaptı ve 3.5 Milyon Euro karşılığında takıma kazandırdı. 

Filip Djuricic’in Başarıları

Benfica

  • Portekiz Premier Ligi: 2013–14
  • Portekiz Kupası: 2013–14
  • Portekiz Lig Kupası: 2013–14

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.