Fikret Yıldırım Urağ Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Küçük Sırlar isimli dizi ile kamera karşısına ilk kez geçen Fikret Yıldırım Urağ, Artvin'de dünyaya geldi.
Fikret Yıldırım Urağ Kimdir

Fikret Yıldırım Urağ Biyografisi

Artvin'nde dünyaya gelen oyuncu, baba mesleği nedeniyle Türkiye'nin pek çok ilini gezmiştir. Lise eğitimini tamamladıktan sonra işletme eğitimi almaya başladı. İşletmenin son senesinde hayallerinin peşinden koşmayı tercih ederek Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde tiyatro üzerine eğitim aldı. Tiyatro eğitimi bittikten sonra pek çok Anadolu şehrinde tiyatro kurup oyunlar sergilemeye başladı. Küçük Sırlar isimli dizide oyuncu koçluğu yaptığı dönemde, Ömer karakteri ile ilk kez kamera karşısına geçti. Günümüzde ise Evli ve Öfkeli isimli dizide rol almaktadır. 

 

fikret2.jpg

 

Başarılı oyuncu Yıldırım Fikret Urağ 2011'de Mavi Kelebekler isimli dizide Mustafa Hasoviç karakterini canlandırdı. Dizi, Bosna Savaşı'ndan sonra toparlanmaya ve hayatlarına devm etmeye çalışan bir grup insanın yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Yunus Emre Yıldırımer, Cahit Gök, Oya Okar, Gamze Topuz, Sarp Akkaya ve Itır Esen yer aldı. Daha sonra ise Muhteşem Yüzyıl isimli dizide Sokullu Mehmet Paşa karakterini canlandırdı. Dizi, Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaşanılan olayları ve harem entrikalarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Halit Ergenç, Selma Ergeç, Meryem Uzerli, Vahide Perçin, Okan Yalabık, Mehmet Günsür, Nur Fettahoğlu, Pelin Karahan ve pek çok oyuncu yer aldı. 

 

Yıldırım Fikret Urağ 2015'te ise Evli ve Öfkeli isimli dizide yer aldı. Dizi, kocaları tarafından aldatılan 4 arkadaşın eski mahallelerine geri dönmelerini ve kocalarından intikam almak için plan yapmalarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Yıldız Çağrı Atiksoy, Birce Akalay, Ebru Cündübeyoğlu ve Ayça Erturan yer aldı. 

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • Evli ve Öfkeli-2015
  • Çanakkale Yolun Sonu-2013
  • Muhteşem Yüzyıl-2013
  • Mavi Kelebekler-2011
  • Küçük Sırlar-2010

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.