Ferhad Ayaz Kimdir

Ferhad Ayaz, 10 Ekim 1994’de Nusaybin’de dünyaya gelen Türk asıllı İsveçli futbolcudur. Kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İsviçre Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev almaktadır.
Ferhad Ayaz Kimdir

Ferhad Ayaz Biyografisi

Ferhad Ayaz’ın Kulüp Kariyeri

Ferhad Ayaz, futbol kariyerine ilk olarak doğduğu ülkenin yerel takımlarından olan Karlslunds IF HFK takımının alt yapısında başladı. Bir süre burada kendisini geliştirdikten sonra IFK Kristinehamn’ın alt yapısına transfer oldu. 2012 yılına kadar buranın genç takımlarında yer alan Ferhad Ayaz, 2012-2013 sezonunda Degerfors takımı ile sözleşme imzaladı ve bu imzaladığı sözleşme ile profesyonel kariyerine başlangıç yaptı. İlk sezonunda takımda beklenmedik şekilde etki yarattı ve sezon boyunca 31 maça çıkıp 4 kez fileleri havalandırdı.

ferhad ayaz gaziantepspor

2014-2015 sezonuna da burada başlayan Ferhad Ayaz, 2015 Ocak ayından aldığı transfer tekliflerinden, Gaziantepspor’un yaptığı teklifi kabul etti ve 250 Bin Euro karşılığında transfer oldu. 2014-2015 sezonunun ikinci yarında takıma katılan genç futbolcu, toplamda 11 maçta sahne aldı. Ferhad Ayaz, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Gaziantepspor’da devam etmektedir.

Ferhad Ayaz’ın Milli Takım Kariyeri

Ferhad Ayaz, milli formayı kariyerinde ilk kez 2013 yılında İsviçre U-19 takımında giydi ve burada 5 maçta oynama şansını yakaladı. Bir sene sonra ise gösterdiği performans gerekçesiyle İsviçre U-21 takımına davet edildi. Burada ise kariyeri boyunca 5 maçta sahne aldı.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.