Fazla Kilolar İktidarsızlık Nedeni!

Günümüzün en fazla karşılaşılan sağlık problemlerinden biri fazla kilo sorunudur. Yapılan araştırmalar erkeklerde kilo probleminin sperm kalitesinin düşmesine ve iktidarsızlığa yol açtığını kanıtladı.
Fazla Kilolar İktidarsızlık Nedeni!

Modern Dünyamızda milyonlarca insan obeziteye ve onun kötü etkilerine maruz kalıyor. Obezite sebebi ise beslenmede yapılan hatalar, stres, hareketsizlik vs. Aşırı kilo sorunu birçok sağlık problemini de beraberinde getiriyor. Obezite yalnızca bayanlara değil, erkeklere de birçok zarar veriyor. Erkeklerin aldığı istenmeyen kilolar yağ dokusunda testesteronun östrojene dönüşmesine neden olur ve testosteron oranı düştükçe sperm kalitesi azalır, hormonlarda fark edilir bir değişim ortaya çıkar.

 

asiri-kiloluluk.jpg

Kilo Sperm Oranı ve Yoğunluğunu Düşürüyor

Yapılan araştırmalarda elde edilen sonuçlara göre; normalden kilolu erkeklerde sperm oranının yüzde 21 sperm yoğunluğunun da yüzde 23 oranında düşük olduğu saptandı. Aşırı kilo problemi yaşayanlarda yağlanmanın artması beden sıcaklığını artırır ve bu sıcaklığa bağlı olarak testis damarları daha fazla açılır. Bunun neticesinde sperm üretimi ve kalitesi hayli düşüş gösterir. 

 

iktidarsizlik.jpg

İktidarsızlık

Bu problemi yaşayan bireylerin eşleri gebe kalsa da düşük veya bebeğin problemli olarak hayata gelmesi olasılığı bulunmaktadır. Aynı zamanda kilo problemi iktidarsızlık sorununa da neden olur. Araştırmalar her 10 kişiden birinin normalin üzerinde aldığı her 10 kilonun kısırlık ve cinsellik isteğini aşağı seviyelere indirdiğini açığa çıkardı.

Ayrıca kötü alışkanlıklar, yaşamsal sorunlar da cinsel problemlere yol açabiliyor fakat hayatınızda yapacağınız düzenlemeler (spor yapmak, kötü alışkanlıkları terk etmek vs.) sperm verimini olumlu yönde etkiler.

Bazı besinlerin alınmaması ya da eksik alınması, alkol, sigara gibi zararlı alışkanlıklar kısırlığa neden olabilmektedir. Bu sorunu hissedenler sorunun tespit edilmesi için hormon kontrolü yaptırmalıdır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.